Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ Γιορτές για τα παιδιά σε όλη τη χώρα

Το κάλεσμα των σωματείων για τη σημερινή εκδήλωση στην ΚέρκυραΔημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες
Το κάλεσμα των σωματείων για τη σημερινή εκδήλωση στην Κέρκυρα
Δεκάδες γιορτές για τα παιδιά πραγματοποιούνται και φέτος το Δεκέμβρη από Σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και Συλλόγους Γυναικών σε όλη τη χώρα.Με πλούσιο πρόγραμμα, δημιουργική απασχόληση και δώρα, αποτελούν μια έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, αναδεικνύοντας την ανάγκη τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς να ασχολούνται σταθερά με το σύνολο της ζωής και των αναγκών των εργαζομένων και του λαού.

Σε αυτό το πλαίσιο, αυτό το Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται οι εξής εκδηλώσεις:
-- Από το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», τα επιχειρησιακά σωματεία ΒΕΜΕΚΕΠ και «Λεβεντέρη» και την εργοστασιακή επιτροπή στον «Κιολεΐδη», σήμερα Σάββατο, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Η θεατρική ομάδα του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας (μέλος της ΟΓΕ) θα παρουσιάσει δρώμενο για τα παιδιά, ενώ θα ακολουθήσει πρόγραμμα από σχολή χορού της περιοχής. Στα παιδιά θα μοιραστούν επίσης δώρα.
-- Από το Σύλλογο Γυναικών Νομού Τρικάλων (μέλος της ΟΓΕ), σήμερα Σάββατο, στις 5 μ.μ., στο Πολύκεντρο του Δήμου Τρικάλων (Θεοδοσοπούλου και Κολοκοτρώνη, έναντι ΔΕΗ). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ζωγραφική με θέμα «Ζωγραφίζουμε ενάντια στον πόλεμο», παραμύθι «Η πριγκίπισσα Σταρένια, ο μύλος και τα ξωτικά», με τη συγγραφέα Κατερίνα Παπανικολοπούλου, προβολή της παιδικής ταινίας «Αζούρ και Ασμάρ». Στο χώρο της εκδήλωσης θα μαζευτούν επίσης σχολικά είδη για τα παιδιά των προσφύγων που βρίσκονται στην πόλη.
-- Από τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Οικοδόμων και Λογιστών της Κέρκυρας, σήμερα Σάββατο, στις 5.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
-- Από το Γυναικείο Σύλλογο Κερατσινίου - Δραπετσώνας «Η Στοργή του παιδιού», ο οποίος θα στολίσει σήμερα Σάββατο στην πλατεία Κ. Βάρναλη στη Δραπετσώνα και αύριο Κυριακή στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι «Τα Δέντρα της Διαμαρτυρίας», αφιερωμένα σε όλα τα παιδιά του κόσμου (ώρες εκδήλωσης και τις δύο μέρες: 10 π.μ. - 12.30 μ.μ.).
-- Από την Ομάδα Γυναικών Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, αύριο Κυριακή, από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ν. Φιλαδέλφειας (Ν. Τρυπιά 45). Η εκδήλωση εστιάζει στην αλληλεγγύη, περιλαμβάνει ζαχαροπλαστική με χριστουγεννιάτικα γλυκά, χειροτεχνίες, κατασκευή εορταστικών καρτών για τα προσφυγόπουλα, μουσική και χορό, έκθεση βιβλίου.
-- Από την Επιτροπή Ειρήνης 2ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας (Γούβας - Νέου Κόσμου - Παγκρατίου), αύριο Κυριακή, στο Royal Olympic Hotel, στις 12 μ. Θα παρουσιαστεί η παιδική παράσταση «Η παράξενη αγάπη του αλόγου και της λεύκας», από τη Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ. Θα υπάρξουν επίσης δραστηριότητες κατασκευών - χειροτεχνημάτων για παιδιά και κεράσματα για μικρούς και μεγάλους.
-- Από την Ομάδα Γυναικών Αργοστολίου (μέλος της ΟΓΕ), αύριο Κυριακή, στις 5.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ανάγνωση του παιδικού βιβλίου «Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους», παιχνίδι και παράσταση Καραγκιόζη.
-- Από το Σύλλογο Γυναικών Αλεξανδρούπολης (μέλος ΟΓΕ), το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων «Η Ενότητα», το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Εβρου και την Ενωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, αύριο Κυριακή, στις 6.30 μ.μ., στο ΚΕΠΑΚΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Τα παιδιά θα κατασκευάσουν στολίδια, θα ζωγραφίσουν, θα παίξουν και θα στολίσουν το δέντρο της Ειρήνης και Αλληλεγγύης όλων των λαών. Στο χώρο θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.
-- Από την Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, αύριο Κυριακή, στις 5.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΕΕΔΥΕ «Να σκέφτεσαι τους άλλους» και περιλαμβάνει κατασκευές με πηλό για το «Δέντρο της Ειρήνης» και παιχνίδι αλληλεγγύης «Ο τζίτζικας και οι μέρμηγκες». Στο χώρο θα λειτουργήσει παζάρι της Επιτροπής, ενώ θα συγκεντρωθεί γραφική ύλη για τα προσφυγόπουλα που ζουν στο νησί.
-- Από την Ομάδα Γυναικών Σταυρούπολης (μέλος της ΟΓΕ), αύριο Κυριακή, στις 7 μ.μ., στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Νικόπολης, όπου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο Αη Βασίλης φυλακή».
-- Από το Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, αύριο Κυριακή, στις 11.30 π.μ., στην παιδική θεατρική παράσταση «Το καπλάνι της βιτρίνας», στο «Αβάκιο - Παιδικό Στέκι» (Ιερά Οδός 7-11, Γκάζι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger