Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Κορυφαίος προορισμός η Σκόπελος Καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μεταξύ διεθνών τουριστικών προορισμών σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Express


Η Σκόπελος μεταξύ των δύο καλύτερων προορισμών για οικογενειακές διακοπές
 Καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μεταξύ διεθνών τουριστικών προορισμών σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Express 
Δύο ελληνικά νησιά, η Κρήτη και η Σκόπελος βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των πιο δημοφιλών, ηλιόλουστων προορισμών, που προτείνονται από τη βρετανική Express ως οι πλέον ιδανικοί για οικογενειακές διακοπές, «εκθρονίζοντας» διεθνείς, αγαπημένους προορισμούς όπως η Disneyland και το Marrakech.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Ελλάδα είναι ο πιο hot προορισμός για αυτό το καλοκαίρι. «Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της χώρας και σας προσφέρει τη δυνατότητα να διαλέξετε από δεκάδες απομακρυσμένες παραλίες αλλά και να απολαύσετε τη νυχτερινή ζωή και το φαγητό» όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Στη δεύτερη θέση της διεθνούς λίστας βρίσκεται η Σκόπελος, η οποία «έχει μία υπέροχη παλιά πόλη γεμάτη από ασβεστωμένα σπίτια για να εξερευνήσετε με τα πόδια και φυσικά παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά. Αυτό το μέρος είναι σαν το απόλυτο αντίδοτο στην πολυάσχολη σύγχρονη ζωή» επισημαίνεται στη βρετανική Express.
Στις επόμενες θέσεις κατάταξης των δημοφιλών οικογενειακών προορισμών βρίσκονται οι  Palma de Majorca, Ισπανία και Sal Island, Cape Verde.
Σχολιάζοντας το παραπάνω δημοσίευμα επαγγελματίες του νησιού υπογραμμίζουν ότι είναι πολύ θετικό αλλά και ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έχει γίνει γνωστό διεθνώς το νησί, το οποίο προσφέρεται, μεταξύ άλλων,  και για οικογενειακές διακοπές.
Στο μεταξύ, το νησί κάνει αισθητή την παρουσία του σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις, όπως η πρόσφατη «Φιλοξένια», διευρύνοντας την προσπάθεια προβολής στην Ελλάδα και τον κόσμο. Και ενώ διεθνή δημοσιεύματα σκιαγραφούν με ενθουσιώδη σχόλια τις ομορφιές της Σκοπέλου, εκδηλώνεται, στο μεταξύ, έντονο τουριστικό ενδιαφέρον και ανάλογες προοπτικές, από σημαντικούς προορισμούς, όπως η Αυστρία και το Ντουμπάι, ως απόρροια της συμμετοχής του νησιού στη διεθνή τουριστική έκθεση «Φιλοξένια».
Η διεθνής έκθεση του Ντουμπάι που διοργανώνεται στα τέλη Απριλίου και αποτελεί πόλο έλξης για τουρ οπερέιτορς από όλο τον κόσμο, αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία προβολής για τη Σκόπελο, ενώ παράλληλα υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον και από την Αυστρία, προκειμένου να επισκεφτούν το νησί  γκρουπ ξένων τουριστών από τις συγκεκριμένες χώρες  στα τέλη της σεζόν και να απολαύσουν ξεχωριστές διακοπές, οι οποίες θα συνδυάζονται με εναλλακτικές δράσεις και περιπατητικές διαδρομές.
Οι παραπάνω προοπτικές, ανοίγουν, όπως εκτιμάται, νέους δρόμους για την περαιτέρω τουριστική αναβάθμιση του νησιού, γεγονός που αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στη Σκόπελο και τον ξενοδοχειακό κλάδο,  από κάθε άποψη.
Το ζητούμενο είναι , σε πρώτη φάση, να καταστεί δυνατή η συμμετοχή του Δήμου Σκοπέλου και της Ενωσης Ξενοδόχων του νησιού, στη διεθνή τουριστική έκθεση του Ντουμπάι, προκειμένου να γίνει το πρώτο σημαντικό βήμα και  να ανοίξει ένας νέος δίαυλος επικοινωνίας, με απώτερο στόχο την ενίσχυση του τοπικού προϊόντος.
Στο πλαίσιο αυτό θα επιδιωχθεί η οργανωμένη συμμετοχή του νησιού στην παραπάνω έκθεση, προκειμένου να ακολουθήσει, στη συνέχεια,  πρόσκληση για ταξίδι γνωριμίας τουριστικών πρακτόρων από το Ντουμπάι στη Σκόπελο, αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger