Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Κακές συνήθειες

Τραβηγμένη στην Σκόπελο στα 1952, από τον εξαιρετικό λαρισινό φωτογράφο Τάκη Τλούπα.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΕ LIVE STREAMING ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (19:30)

Καταγγέλει τις διαθεσιμότητες εργαζομένων στην εφημερίδα «Ελευθερία»

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας, καταγγέλλει τη διεύθυνση της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, η οποία έβαλε σε τρίμηνη διαθεσιμότητα οκτώ εργαζόμενους (δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς), που σημαίνει μείωση κατά 50% του μισθού τους γι’ αυτό το 3μηνο.
Υπενθυμίζεται πως η διεύθυνση της εφημερίδας επικαλούμενη μείωση κερδών, βάζει για 4η φορά τα τελευταία 2 χρόνια σε διαθεσιμότητα πολλούς εργαζόμενους, ενώ έχει κάνει επανειλημμένα απολύσεις, επειδή δεν αποδέχτηκαν μειώσεις στους μισθούς τους με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

Φλαμπουράρης: "Δεν συζητάμε απόσυρση του ασφαλιστικού - και όποιος διαφωνεί να παραδώσει την έδρα" Ερχόμαστε να τις παραλάβουμε, σκατόγερε γλείφτη.

Φορολογικό σοκ για χιλιάδες φοιτητές και άνεργους - Απειλούνται με υπέρογκους φόρους για πενιχρά εισοδήματα!

http://www.perivolos.gr


Με υπέρογκους φόρους αλλά και προκαταβολή φόρου εισοδήματος 75% απειλούνται φέτος οι φορολογούμενοι που θα δηλώσουν στην εφορία πενιχρά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση, από ενοίκια ή τόκους καταθέσεων μερικών λεπτών του ευρώ. Πρόκειται κυρίως για φοιτητές, ανέργους και όσους συμμετέχουν σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας.
Οι φορολογούμενοι αυτοί θα πιαστούν στην παγίδα των τεκμηρίων διαβίωσης και θα υπερφορολογηθούν επί εξωπραγματικών τεκμαρτών εισοδημάτων με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και με προκαταβολή φόρου η οποία έχει αυξηθεί για τα εισοδήματα του 2015 από 55% στο 75%. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Γενική Απεργία 4 Φλεβάρη, Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Η ολομέτωπη επίθεση του κράτους και των αφεντικών και η διαρκής επιβολή νέων επαχθέστερων όρων εκμετάλλευσης και καταπίεσης εκφράζουν την συνολική διαδικασία βίαιης αναδιάρθρωσης του κρατικού και καπιταλιστικού τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας.
Η σημερινή πολιτική διαχείριση της εξουσίας, έχει αναλάβει τόσο την απρόσκοπτη συνέχιση των πολιτικών υποταγής και εξαθλίωσης της κοινωνίας όσο και την αποκατάσταση του καθεστώτος μέσα σε συνθήκες κρίσης, υποσχόμενη έναν καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο ενώ ταυτόχρονα στοχεύει στην εξουδετέρωση των αντιστάσεων μέσα από την καπήλευση, την αφομοίωση και την ενσωμάτωσή τους.

Asteras Tripolis - Levadiakos FC Live Streaming- Δείτε Live τον Αστέρα Τρίπολης με τον Λεβαδειακό

ΕΝ ΩΡΑ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΗΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ !!


Ένας Σκιαθίτης , ένας Αλοννήσιος και ένας Σκοπελίτης και έπαιζαν χαρτιά σε ένα καφενείο, την ώρα που γίνεται σεισμός και πέφτει το καφενείο.

Βγαίνει από τα χαλάσματα ο Σκιαθίτης, με ένα χέρι: "Σ' ευχαριστώ Παναγία μου  που είμαι ζωντανός κι ας μου λείπει το ένα χέρι".

Βγαίνει ο Αλοννήσιος , με ένα πόδι: "Σ' ευχαριστώ Άγιε μου Νικόλα  που είμαι ζωντανός κι ας μου λείπει ένα πόδι".

Βγαίνει ο Σκοπελίτης και ξεσκονίζει τα ρούχα του:

Αναζητείται η μεγάλη υπερτυχερή Αθανασία Νταβαρίνου!

Embedded image permalink

Ο παππούς που «έσπασε» το μπλόκο των αγροτών

Ο παππούς που «έσπασε» το μπλόκο των αγροτών
Δεν κρατιόταν ο ηλικιωμένος ο οποίος κατάφερε με επιχείρημα που δε χωράει αμφισβήτησης να «σπάσει το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο Καστανεών – Ριζίων.

Ο ηλικιωμένος οδηγός, μαζί με ένα φίλο του έφτασαν στο μπλόκο και ζήτησαν να ανοίξει ο δρόμος για να περάσουν γιατί έχουν επείγουσα δουλειά.
Όταν αγρότης ρώτησε που πηγαίνετε, ο παππούς του είπε στο Σβίλενγκραντ. Κι όταν ο αγρότης επέμεινε που είναι το επείγον, ο ένας παππούς είπε:

Ω, τι Δύση, μαμά!


Τι σου είναι, βρε παιδάκι μου, αυτή η Δύση! Τι ήθος! Τι ύφος! Τι υψηλή αισθητική! Τι αξίες, να τις πιεις στο ποτήρι και να μεθάς με μια περίεργη νέα καινοτομική αγία κοινωνία, όπου χάριν των αποκατεστημένων ενεργειακών - πυρηνικών σχέσεων με το Ιράν το αίμα γίνεται και νερό να μεταλαμβάνουν τα συμφέροντα... Συγκινήθηκα. Απ' την ευαισθησία να καλυφθούν τ' αχαμνά των αγαλμάτων για να μην ενοχληθούν οι Πέρσες. Στον 21ο αιώνα την κέρδισαν τη μάχη του Μαραθώνα, γιατί είχε λίμνη του γλυκού νερού, όπου βαπτίστηκε κι ο Διόνυσος και πάει και το κρασάκι από το δισκοπότηρο. Αυτοί οι λευκοί ταμπλάδες, που, ας σημειωθεί, ούτε τους ζήτησαν, ούτε τους απαίτησαν οι Ιρανοί επίσημοι στο Βατικανό, ήρθαν να δικαιώσουν την αναγεννητική πολιτισμική ευρωπαϊκή παρθενοραφή.
Αμ το άλλο; Το υπέροχο, το κολοσσιαίο δανέζικο έπιπλο - κάσα που τώρα εξάγεται και σ' άλλες γειτονικές τευτονικές ευρωχώρες, το μυθικό νομοσχέδιο; Καλέ αυτό, που θέλει τη βέρα ως καθαγιασμένο υπερσύμβολο, υπεράνω χρημάτων. Η βέρα θεωρείται ιερό τιμαλφές που δεν μπορεί να βαπτισθεί ακόμη κι αν είναι από διαμάντια, αντίτιμο προσφυγιάς! Μετά τους Δανούς, έρχονται κι οι Γερμανοί να κατάσχουν ό,τι έχει ο εξαθλιωμένος πρόσφυγας των πολέμων των ημερών ως πρώτα έξοδα φυλάκισης. Το σχέδιο είναι τόσο δημοκρατικό που κλείνει προσωρινά, κατά τους ευρωπαϊκούς υπολογισμούς, μέρος της τρύπας του ελληνικού χρέους. Μας το υποδεικνύουν και δεν το βλέπουμε εμείς οι χαζοί: 1.000.000 πρόσφυγες επί ένα πεντακοσάρικο σε μη τιμαλφή κάνει μισό δισ. χαζοβιόληδες. Δε θα γίνεις αποθήκη. Αριστερός Αστέρας Βουλιαγμένης θα γίνεις. Και για να μη

Υποκρισία και θράσος


Πώς το είπε ο πρωθυπουργός την περασμένη Κυριακή στο Τάε Κβον Ντο; «Αγωνιζόμαστε κάθε μέρα και κάθε ώρα που περνά να ελαφρύνουμε τα βάρη του λαού. Γι' αυτόν τον κόσμο παλεύουμε...». Να, λοιπόν, ένα ακόμα αποτέλεσμα αυτού του ...αγώνα. Από αύριο, Δευτέρα 1η Φλεβάρη, οι εργαζόμενοι για να πάνε στη δουλειά τους θα πρέπει να πληρώνουν 1,4 ευρώ το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες από 1,2 ευρώ. Η 6μηνιαία κάρτα θα κοστίζει 5 ευρώ παραπάνω, δηλαδή 170 από 165 και η ετήσια 330 από 320 ευρώ. Είναι μία από τις πολλές αυξήσεις τα τελευταία χρόνια που έχουν κάνει όλες οι κυβερνήσεις και βέβαια και η σημερινή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χτυπά το λαό σε όλα τα μέτωπα. Και την ίδια στιγμή δουλεύει για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

PAOK BC - BC Aris Thessaloniki, A1 live

Arkadikos Tripoleos vs BC Olympiakos Piraeus

PAS Giannina - Olympiacos Piraeus Live Streaming

AO Xanthi - Iraklis Saloniki Live Streaming

Platanias - Panathinaikos Athens Live Streaming ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Live Stream AEK - Veroia Live Streaming ΑΕΚ - Βεροια

Εορτή των Αγίων Κύρου και Ιωάννου των Αναργύρων

Εορτή των Αγίων Κύρου και Ιωάννου των Αναργύρων
Τη μνήμη των Αγίων Κύρου και Ιωάννου των Αναργύρων τιμά σήμερα, 31 Ιανουαρίου, η Εκκλησία μας.

Οι Άγιοι Μάρτυρες Κύρος και Ιωάννης άθλησαν κατά την εποχή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού (284 - 305 μ.Χ.). Ο Άγιος Κύρος καταγόταν από την Αλεξάνδρεια, ενώ ο Άγιος Ιωάννης καταγόταν από την Έδεσσα της Μεσοποταμίας.
Όταν ξέσπασε ο διωγμός του Διοκλητιανού, ο Άγιος Κύρος πήγε σε ένα παραθαλάσσιο τόπο της Αραβίας και, αφού περιεβλήθηκε το μοναχικό σχήμα, κατοίκησε στον τόπο αυτό.

Επιθεση στα γραφεια της χρυσης αυγης στα Τρικαλα απο οπαδους της ΑΕΚ

Στις 4 το απογευμα σημερα στα Τρικαλα πριν απο την εναρξη του αγωνα μπασκετ        AriesΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΕΚ περιπου 500 οπαδοι της ΑΕΚ οι οποιοι ειχαν ερθει απο διαφορες πολεις της ελλαδος μαζι με ντοπιους αεκτζηδες ξεκινησαν πορεια για το γηπεδο. Αμεσως αρχισαν οι αντεγκλησεις με τις διμοιριες των ΜΑΤ που τους συνοδευαν καθως οι οπαδοι τους ζητουσαν να απομακρυνθουν απο κοντα τους πετωντας τους κροτιδες και διαφορα αλλα αντικειμενα. Αμεσως μετα εκαναν επιθεση στην τραπεζα Πειραιως στην οδο ασκληπιου με πετρες και φωτοβολιδες ενω λιγα μετρα πιο περα πεταξαν τουβλα και κοτρωνες στις μπαλκονοπορτες απο τα γραφεια των χιτλερικων που βρισκονται στον πρωτο οροφο κτιριου επισης στην οδο ασκληπιου φωναζοντας αντιφασιστικα συνθηματα.

  ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ - ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

                                                                             Αντιφασιστες οπαδοι της ΑΕΚ

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ !!



ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ !!

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με χιόνια !! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΩΡΑ !!

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ τελος; Κορυφαίοι υπουργοί έδωσαν οδηγίες να μαζευτούν διακριτικά τα πράγματά τους!

Ακόμη και ο Economist προαναγγέλει την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα

Κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν δώσει εντολή σε συνεργάτες τους να αρχίσουν “αθόρυβα” να μαζεύουν τα πράγματά τους από τα γραφεία, να καταστρέφουν διάφορα έγγραφα και να αφήνουν μόνο τα απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του υπουργικού τους γραφείου.
Κι όλα αυτά καθώς είναι διάχυτη η αίσθηση ότι βρισκόμαστε ενόψει ραγδαίων εξελίξεων. Στο μεταξύ το παζλ αρχίζει να γίνεται ακόμη πιο σύνθετο καθώς ο αρχηγός της ΝΔ δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε Οικουμενική. Ο Σταύρος Ψυχάρης στο ΒΗΜΑ κάνει λόγο για πρόωρες εκλογές ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται προβοκάτσια. Η αίσθηση ότι η κυβέρνηση μετράει μέρες αν όχι μερικά 24ωρα είναι διάχυτη.

Επίτοκος με σκάφος από Σκιάθο στο Βόλο



Με το σκάφος “Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος” μεταφέρθηκε πριν λίγα λεπτά της ώρας μια επίτοκος από τη Σκιάθο, στο λιμάνι του Βόλου. Στο χώρο του λιμανιού περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε τη γυναίκα στο Νοσοκομείο

Oι μπάτσοι του ΣΥΡΙΖΑ

Oι μπάτσοι του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Εν αρχή ήταν η... «ατυχής συγκυρία», όπως χαρακτηρίστηκε από την αριστερή κυβέρνηση, του ξυλοδαρμού συνταξιούχων έξω από τη Βουλή και της χρήσης «ήπιων» δακρυγόνων εναντίον τους...

Μειώσεις στις συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ "κρύβει" το χαράτσι 20%



http://www.perivolos.gr
Προπομπό μειώσεων στις κύριες συντάξεις αποτελεί το χαράτσι 20% στο εισόδημα των επαγγελματιών, των επιστημόνων και των αγροτών.
Η αλήθεια αυτή είναι "κρυμμένη" τόσο στο νέο Μνημόνιο του Αυγούστου του 2015, όσο και σε μία φράση που χρησιμοποίησε ο Υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος,  κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή την περασμένη Τρίτη.
Συγκεκριμένα:Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από το πρωί της Κυριακής

Κανονικά θα διεξάγονται από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής τα δρομολόγια των πλοίων μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ να μην συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Πάντως, τα πλοία ξαναδένουν στα λιμάνια στις 4 Φεβρουαρίου, καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Έρχεται στην ΑΕΚ ο Ζουκουλίνι!

Απάντησε θετικά η Μάντσεστερ Σίτι στην πρόταση της Ένωσης, που φέρνει στην Αθήνα τον Αργεντίνο παικταρά

Στην ΑΕΚ ο Ζουκουλίνι! Σύμφωνα με πληροφορίες η Μάντσεστερ Σίτι απάντησε θετικά στην επίσημη πρόταση που κατέθεσε η ΑΕΚ για τον δανεισμό του Αργεντινού και αυτή τη στιγμή ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για να ταξιδέψει ο παίκτης άμεσα στην Αθήνα. Η συμφωνία θέλει τον Ζουκουλίνι να έρχεται δανεικός ως το καλοκαίρι, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν θα

Αντιφασιστική Συγκέντρωση 5μμ, Προπύλαια - Ενημέρωση από πρωινή αντιφ πορεία στα σημεία της απαγόρευσης

Το αντιφασιστικό κίνημα έχει την υπεροχή! ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ (ΦΏΤΟ από την πρωινή πορεία)

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ - ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΊΑ, 5 ΜΜ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Η προσπάθεια της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και των ευρωπαίων «συναγωνιστών» της να καταλάβουν την Αθήνα και να πραγματοποιήσουν τη φασιστική φιέστα τους διαδηλώνοντας στο κέντρο, με αφορμή την «επέτειο την Ιμίων», κατέληξε ήδη σε φιάσκο.
Η άμεση και αλληλέγγυα κινητοποίηση των αντιφασιστριών και των αντιφασιστών της Αθήνας ματαίωσε τα σχέδια του ναζιστικού εσμού, τόσο με την εγρήγορση και τη διαρκή παρουσία στους δρόμους και τις πλατείες αυτές τις τελευταίες μέρες, όσο και με τη σημερινή συγκέντρωση από νωρίς το πρωί στον χώρο που προσπάθησαν να καλέσουν οι φασίστες. Αντιφασίστριες και αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν σε όλη την περιοχή της ματαιωμένης φασιστικής σύναξης,

Live Stream Trikala - AEK (Basket) Live Streaming Τρικαλα - ΑΕΚ

PAOK - Atromitos Athens Live Streaming-ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Panaitolikos - Kalloni Live Streaming

Η Σκύλλα και η Χάρυβδη του κυβερνητικού συνδικαλισμού

Μια απάντηση αντάξια των «καλύτερων παραδόσεων» του κυβερνητικού εργατοπατερισμού, φαίνεται να έδωσε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο προεδρεύων της επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, για να δικαιολογήσει «τη μικρή συμμετοχή στην πορεία που κάλεσε το όργανο των δημοσίων υπαλλήλων», τα χάλια, δηλαδή, της προχτεσινής μάζωξης της ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό: «Η απογοήτευση του κόσμου, που είχε πιστέψει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι μεγάλη. Από την άλλη, βλέποντας τον Κ. Μητσοτάκη, που εύχεται να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το ασφαλιστικό για να μην το φορτωθεί η ΝΔ, νιώθει ότι βρίσκεται μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης»! Τι λέει ο εν λόγω εργατοπατέρας; Οτι οι εργαζόμενοι πρέπει να κατεβαίνουν στο δρόμο, για να εναλλάσσουν «χαλίφηδες» στην αστική διαχείριση που τσακίζει εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Και ότι όταν δεν βρίσκουν τον επόμενο χαλίφη... απογοητεύονται. Αυτά είναι τα «αδιέξοδα» του κυβερνητικού συνδικαλισμού, που υπηρέτησε με συνέπεια όλα τα χρόνια την «κολοκυθιά» της αστικής διαχείρισης, για να κρατάει τους εργαζόμενους «εντός των τειχών». Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πρέπει να πετάξουν από το σβέρκο τους αυτούς και τη γραμμή τους. Με το ταξικό εργατικό κίνημα, λαϊκή συμμαχία, οργάνωση παντού και ξεσηκωμός!

Παριστάνουν τους ριγμένους...


Με απλό, κατανοητό τρόπο και με την απαραίτητη τεκμηρίωση, οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα ζητάνε ανάμεσα σε άλλα την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, για να μπορούν να συζητήσουν με την κυβέρνηση από μηδενική βάση.«Ανέφικτη και επικίνδυνη» χαρακτηρίζει η «Αυγή» με το κύριο άρθρο της αυτήν την πρόταση, αλλά για να μη στραπατσάρει την κάλπικη έκκληση για διάλογο που υποτίθεται πως απευθύνει η κυβέρνηση στους αγρότες, χρεώνει την πρόταση σε Μητσοτάκη - Γεννηματά, για να περάσει την άποψη ότι πρόκειται για πρόταση που γίνεται για αντιπολιτευτικούς λόγους.
Σε άλλη σελίδα, αναφέρει ότι το μπλόκο της Νίκαιας «αποτελείται από αγρότες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ», για να προβάλει έτσι την εικόνα μιας κυβέρνησης που βάλλεται από μια ετερόκλητη πολιτική συμμαχία. Προβοκατσιούλα επιπέδου Κουρή.

Χαμόγελα που βρωμάνε μπαρούτι

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τα αποτελέσματα του 2ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ, την Τετάρτη στο Ισραήλ, με επικεφαλής των αντιπροσωπειών τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, όσο και γι' αυτά της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, την Πέμπτη, με συμμετοχή και του Κύπριου Προέδρου. Και πώς αλλιώς, εφόσον προσηλωμένη όντας η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ στο στόχο της εγχώριας αστικής τάξης για «γεωστρατηγική αναβάθμισή» της στην ευρύτερη περιοχή (π.χ. μέσα από το ενεργειακό), μπορεί να επαίρεται στους ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους πως έκανε τα «αδύνατα δυνατά» για να προωθήσει σχετικά κομπρεμί τους με άλλα κεφάλαια της Ανατολικής Μεσογείου. Ο ίδιος ο Ελληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε, την Τετάρτη, ότι στην Ιερουσαλήμ υπογράφτηκαν συμφωνίες σε χρυσοφόρα πεδία, όπως Τουρισμός, Περιβάλλον, Ενέργεια, διαχείριση υδάτων, φαρμακευτική βιομηχανία κ.ά. Ενώ, την Πέμπτη, στη Λευκωσία οι τρεις πλευρές συμφώνησαν στην προώθηση κοινών έργων στο ενεργειακό, που θα συμβάλουν στην «ενεργειακή ασφάλεια» των τριών κρατών και στην περιλάλητη «διαφοροποίηση» των πηγών τροφοδοσίας της ΕΕ με καύσιμο.

Ολοκληρώθηκε το ξεπούλημα του Πειραιά στην Cosco (Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ)

Η θλιβερή και θρασεία μνημονιακή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ προχώρησε στην ολοκλήρωση του ξεπουλήματος του λιμανιού του Πειραιά στην κινέζικη Cosco. Τη διαδικασία επιδοκίμασε και η ΝΔ, που σε επίσημη ανακοίνωσή της έκανε λόγο για ένα σωστό πρώτο βήμα, που δικαιώνει την πολιτική που εφάρμοζε ως κυβέρνηση η ίδια.
Το ξεπούλημα του ΟΛΠ ανακοινώθηκε την Τετάρτη 20/1, αφού είχε προηγηθεί ένα όργιο σκανδάλων και μαφιόζικων μεθόδων μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, της κυβέρνησης και της Cosco, η οποία ήταν σχεδιασμένα η μοναδική εταιρεία που υπέβαλε πρόταση. Η προσφορά της Cosco έγινε στα 22 ευρώ ανά μετοχή – και αυτό εμφανίζεται σαν κέρδος για το δημόσιο από την κυβέρνηση (καθώς όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία η μετοχή βρισκόταν στα 12,95 ευρώ).

Με το σχέδιο Κατρούγκαλου - Θα χρεοκοπήσει ο Κλάδος Κύριας Ασφάλισης Αγροτών

Με το σχέδιο Κατρούγκαλου ο Κλάδος Κύριας Ασφάλισης Αγροτών οδηγείται στη χρεοκοπία. Κι αν κάποιοι απορούν με την κατηγορηματικότητα που το λέμε, δεν έχουν παρά να εμβαθύνουν στο «δολοφονικό» σχέδιο Κατρούγκαλου, που βάζει την ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Ο ΚΚΑΑ είναι ο ασφαλιστικός φορέας που δίνει το προνοιακό βοήθημα των 155,77 ευρώ το μήνα, μετά από καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για 15 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1998 με το νόμο 2498/1997. Σύμφωνα με αυτό το νόμο, οι αγρότες καταβάλλουν το 7% των ποσών που ορίζονται από τον υπουργό Εργασίας για τις επτά ασφαλιστικές κλάσεις. Είναι υποχρεωμένοι να ασφαλίζονται υποχρεωτικά στις πέντε πρώτες κλάσεις, ενώ η ασφάλιση στις δύο επόμενες είναι προαιρετική. Από την 1η Γενάρη του 2012 μπήκαν υποχρεωτικά στην 1η Κλάση και από την 1η Γενάρη του 2017 θα μπουν στη 2η Κλάση.

Νεκρό δελφίνι εκβράστηκε

Νεκρό δελφίνι εκβράστηκε στα Χανιά

απαγορευση συναθρoίσεων , ένα βήμα πρίν απο την απαγόρευση κυκλοφορίας. Απο το Ντιαρμπακίρ στην Αθηνα


Η "αριστερή" κυβέρνηση του απόλυτου συμβιβασμού και υπερασπιστια της καθηστικίας τάξης και ασφάλειας αποφάσησε μέσω των δυνάμεων καταστολής να βάλει στον γύψο τις λαϊκές αντιδάσεις ενάντια στο φασιστικό ξεπέταγμα του Σαββάτου.
Μετά απο την ανακοίνωση αντισυγκεντρώσεων και την αντιφασιστική αποφασιστικότητα να μην ξεμυτήσουν οι ναζί στους δρόμους με πρώτο δείγμα την υποδοχή των γερμανών νεοναζί εχθες το βράδυ, αλλα και να στηθεί ένα τοίχος προστασίας για τους πρόσφυγες οι μπάτσοι ανακοίνωσαν ότι
29-01-2016: Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, σχετικά με απαγόρευση κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης ή πορείας στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών

Γερμανοί τουρίστες υψώνουν περήφανοι την σημαία του Γερμανικού ΕΟΤ στην Ακρόπολη

Η Εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών

Η Εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών
Τη μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών τιμά σήμερα, 30 Ιανουαρίου, η Εκκλησία μας.

Η αιτία για την εισαγωγή της εορτής των Τριών Ιεραρχών στην Εκκλησία είναι το εξής γεγονός:
Κατά τους χρόνους της βασιλείας του Αλεξίου του Κομνηνού (1081 - 1118 μ.Χ.), ο οποίος διαδέχθηκε στη βασιλική εξουσία τον Νικηφόρο Γ’ τον Βοτενειάτη (1078 - 1081 μ.Χ.), έγινε στην Κωνσταντινούπολη φιλονικία ανάμεσα σε λόγιους και ενάρετους άνδρες. Άλλοι θεωρούσαν ανώτερο τον Μέγα Βασίλειο, χαρακτηρίζοντάς τον μεγαλοφυΐα και υπέροχη φυσιογνωμία.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Βγάζουν σε δημοπρασία Audi, Citroen, Opel για... 400 ευρώ

Βγάζουν σε δημοπρασία Audi, Citroen, Opel για... 400 ευρώ

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα στις 10:00 π.μ. θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Οι δημοπρασίες αυτοκινήτων συνεχίζονται... τελωνείου Στυλίδας δημοπρασία με 16 αυτοκίνητα προς κυκλοφορία. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 300 ευρώ (αφορά VW Polo) και φτάνουν τα 3.500 που αφορά Nissan X Trail του 2003.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το τελωνείο Στυλίδας και να ελέγξουν τα οχήματα πριν τα «χτυπήσουν στην δημοπρασία. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 22383 51211 και 210 3244358. 

*η κεντρική φωτογραφία είναι ενδεικτική...

Πότε θα ξεκινήσουν τελικά οι κρίσεις σε Αστυνομία και Πυροσβεστική;

www.bloko.gr-ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται τις τελευταίες ημέρες η πλειοψηφία των αξιωματικών σε Αστυνομία και Πυροσβεστική, καθώς αναμένουν από ... ώρα σε ώρα την έναρξη των κρίσεων και γίνονται εύκολα "θύματα" μιας ακραίου χαρακτήρα παραφιλολογίας.
Καλά ενημερωμένες πηγές του bloko.gr σημειώνουν ότι οι κρίσεις θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα και το πιθανότερο είναι αμέσως μετά τη διαδήλωση της Πέμπτης των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου, με πιθανότερη ημερομηνία την Παρασκευή στις 5 Φεβρουαρίου, ημέρα δηλαδή που θα βρίσκεται σε εξέλιξη το συλλαλητήριο των ένστολων.
Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τονίζουν ότι το ζήτημα επιλογής του νέου αρχηγού της Αστυνομίας έχει κλείσει, κάτι που δεν έχει τελεσιδικήσει με το θέμα της αλλαγής ή όχι του αρχηγού της Πυροσβεστικής.

ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Εξοδα κίνησης προέδρων Τοπικών Συμβουλίων 13,200 ΕΥΡΩ

Έρχονται άμεσα τα ΚΕΠ των δανειοληπτών

http://www.perivolos.gr


Εντός των ημερών θα ολοκληρώσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την κατάρτιση της έκθεσης για το κόστος σύστασης και λειτουργίας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, την οποία θα στείλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου αυτό να εγκρίνει το Προεδρικό Διάταγμα που προέβλεπε τους κανόνες οργάνωσης λειτουργίας και τις αρμοδιότητες της Ειδικής Γραμματείας. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΕΔΩ

Δελτίο τύπου του Ταξικού Συντονισμού Ανατροπής για το συλλαλητηριο της 28ης Ιανουαρίου



Δελτίο τύπου
Σε σημαντικό κόμβο στη συσπείρωση δυνάμεων για τη μάχη ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνεργασία με τη συμμορία της ΕΕ, αναδείχτηκε η συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής την Πέμπτη 28/01 στην πλατεία Ελευθερίας.
Μέσα στην εκκωφαντική απουσία του γραφειοκρατικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού του ΕΚΒ και του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, που περιμένουν απλά την απεργία της 4ης Φεβρουαρίου για να επιβεβαιώσουν το ρόλο τους, η προσπάθεια συγκρότησης ενός σταθερού πόλου που θα αποτελέσει το «αντίπαλο δέος» στον θεσμικό κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό και θα προχωρήσει με μαχητικές διεκδικήσεις τόσο σε εργασιακό/εργατικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη για τη διάρκεια και την έκβαση του αγώνα. Ενός κινήματος που θα ενώσει τον αγώνα της υπαίθρου και της πόλης, τον αγώνα της φτωχής και μικρής αγροτιάς, με την άνεργη νεολαία, τους επαγγελματίες που τους εκμεταλλεύονται με το «μπλοκάκι» και την εργαζόμενη πλειοψηφία ενάντια στην εργοδοσία, την κυβέρνηση και την ΕΕ. Που δε θα μεταβάλει τα ποικίλα κοινωνικά κομμάτια που μάχονται εναντίον του ασφαλιστικού σε παράλληλα παρελαύνοντα πιόνια, σε έναν δρόμο με καθορισμένα όρια, αλλά θα δημιουργήσει ένα μέτωπο ανατροπής στη βάση των ταξικών συμφερόντων, προτάσσοντας την πεποίθηση πως τα εργασιακά δικαιώματα και οι κοινωνικές μας ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες και ως τέτοιες θα τις υπερασπιστούμε! Να μη ζήσουμε σαν δούλοι!  

Παρέμβαση Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για χώρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αλόννησο




Το αίτημα του Δημάρχου Αλοννήσου, κ. Πέτρου Βαφίνη, για χρηματοδότηση της επισκευής κτιρίου που παραχωρήθηκε από τον φορέα διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου προκειμένου να διαμορφωθεί ως χώρος φιλοξενίας προσφύγων, προώθησε με αναφορά του προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέθανε 55χρονος νησιώτης από τον ιό της γρίπης Η1Ν1

Πέθανε 55χρονος Συριανός από τον ιό της γρίπης Η1Ν1

Πέθανε 55χρονος Συριανός από τον ιό της γρίπης Η1Ν1

Δεν τα κατάφερε τελικά ο 55χρονος συριανός Α.Π. ο οποίος πριν από 10 περίπου ημέρες χτυπήθηκε από βαριάς μορφής πνευμονία, ενώ προσβλήθηκε και απ’ τον ιο Η1Ν1.
 
Έχασε τη μάχη με το θάνατο το πρωί της Παρασκευής βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς και τους οικείους του.Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ http://cyclades24.gr/2016/01/h1n1-ios-pethane-syrianos-ios/

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ



«Ο εορτασμός αυτής της ξεχωριστής ημέρας μνήμης των Τριών Ιεραρχών, αποτελεί ημέρα τιμής και προς τα ελληνικά γράμματα.
Τιμούμε σήμερα τους  τρεις Φωτισμένους Ιεράρχες της Ορθοδοξίας και μέσω αυτών, την ελληνική γλώσσα, τα ελληνικά γράμματα, την ελληνική Παιδεία.
Οι Τρεις Ιεράρχες ,εκφραστές της γνήσιας Ευαγγελικής αλήθειας, αλλά και άριστοι χειριστές και γνώστες των ελληνικών γραμμάτων, κατάφεραν να ενώσουν τα διδάγματα της χριστιανικής Διδασκαλίας με τον ελληνικό διαλογισμό.
Η αγάπη για τον συνάνθρωπο, ο αυτοσεβασμός και ο αλληλοσεβασμός, η αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη, υπήρξαν βασικές αρχές τις οποίες υπηρέτησαν έμπρακτα οι Τρεις μεγάλοι Ιεράρχες. Οι αρχές αυτές και οι παιδαγωγικές τους υποθήκες είναι  για μας σήμερα βασικά και επίκαιρα μηνύματα, που μπορούν να αποτελούν ασφαλή πυξίδα και οδηγό για τους εκπαιδευτικούς αλλά και για όλους όσοι ασχολούνται με τα γράμματα και την εκπαίδευση των παιδιών και των νέων μας.

Παρέμβαση Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για επανένταξη στις απολεσθείσες ρυθμίσεις των 100 δόσεων




Με παρέμβασή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να δοθεί η δυνατότητα επανένταξης στις απολεσθείσες ρυθμίσεις των 100 δόσεων οφειλετών, οι οποίοι λόγω αντικειμενικής αδυναμίας, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στην τήρηση των υποχρεώσεών τους.
Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση.

«Κοντά σε Ζουκουλίνι η ΑΕΚ»

Inline image 1Ένα νέο όνομα προστίθεται στην «κιτρινόμαυρη» λίστα για την ενίσχυση της ομάδας στο δεξί άκρο της επίθεσης. Σύμφωνα με δημοσιογράφους από την Αργεντινή, η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μπρούνο Ζουκουλίνι, ο οποίος ανήκει στη Μάντσεστερ Σίτι και αγωνίζεται δανεικός στην Μίντλεσμπρο. 

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ


Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 το πρωί, στην ιστορική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής Χάλκίδος, σύμφωνα με την παράδοση του Τόπου μας, έλαβε χώρα, εκ μεταθέσεως, ο επίσημος εορτασμός της Σύναξης των Τριών Ιεραρχών, με την Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Πόλεώς μας και συμμετείχαν οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Ζημιανίτης και της Δευτεροβάθμιας κ. Αικατερίνη Καραμάνου, Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές και Καθηγητές Σχολείων της Χαλκίδος, και αντιπροσωπείες μαθητών από όλα τα Σχολεία, με τις σημαίες τους.

«Συγγνώμη που εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα»

Μανώλης Γλέζος  
Τη συμπαράσταση του στον αγώνα των αγροτών εξέφρασε ο κ. Γλέζος
Στο πλευρό των αγροτών στο μπλόκο του Ισθμού της Κορίνθου βρέθηκε ο Μανώλης Γλέζος, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του στις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο ασφαλιστικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Ο ακούραστος αγωνιστής σημείωσε ότι μαζί με τους αγρότες πρέπει να βρούμε πως θα λυθούν ουσιαστικά κι όχι πρόσκαιρα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.
Όταν ρωτήθηκε για το τι πιστεύει ότι θα κάνει ο πρωθυπουργός, απάντησε: «Εγώ είπα γι αυτόν μια βαριά κουβέντα. Ταυτίζεται με την Ιστορία. Σήμερα επανέρχομαι στο γράμμα που έστειλα πριν από καιρό».

Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και προσέλκυσης πτήσεων στο αεροδρόμιο


Ιδρυτική συνεδρίαση 19 Επιμελητηρίων και Ξενοδόχων Κεντρικής Ελλάδας

ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΠΤΗΣΕΩΝ
«Σάρκα και οστά» παίρνει ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και προσέλκυσης πτήσεων στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου και η πρώτη ιδρυτική συνάντηση έγινε στη Λαμία την Τετάρτη, παρουσία των προέδρων και εκπροσώπων των Επιμελητηρίων της Βοιωτίας, της Εύβοιας, της Ευρυτανίας, της Καρδίτσας, της Λάρισας, της Μαγνησίας, της Πιερίας, των Τρικάλων, της Φθιώτιδας, της Φωκίδας καθώς και των Προέδρων των Ενώσεων Ξενοδόχων των αντίστοιχων περιοχών.

προς τους Ευρωπαίους “μην μας σπάτε τα αρχίδια γιατί θα σας γεμίσουμε με τζιχαντιστές!…”

Πως γεμίσαμε με τζιχαντιστές την Ευρώπη


Ο Σκιαθίτης , ο Σκοπελίτης κι ο Αλοννήσιοτης .


Είναι ένας Σκιαθίτης, ένας Σκοπελίτης κι ένας  Αλοννησιοτης
, που βρήκαν κάπου σ ένα αραχνιασμένο, σκοτεινό υπόγειο ένα λυχνάρι, απ αυτά τα μυστήρια με τα τζίνι . Το τρίψανε και ξεπετάχτηκε το τζίνι .
- " Έχετε ο καθένας από μια ευχή, θα σας την πραγματοποιήσω και μετά φεύγω " , λέει το τζίνι .
- " Ψαράς είμ εγώ , ψαράς είν ο πατέρας μου , ψαράς ήταν κι ο παππούς μου κι ο γιός μου ψαράς θα γίνει κι αυτός . Θέλω να γεμίσουν οι ωκεανοί και τα πέλαγα με ψάρια . ", λέει ο Αλοννήσιοτης.
- " Έγινε ! ", λέει το τζίνι και πραγματοποιήθηκε η ευχή .
Powered By Blogger