Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκόπελος και η Αλόννησος - Έως και 2 μ. έφτασε το χιόνι!

Δύσκολες ώρες για τα νησιά της Σκοπέλου και της Αλόννησου, μετά τη σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε τις Σποράδες, όπου το χιόνι στην μεν Σκόπελο έφθασε το 1 μέτρο, ακόμα και μέσα στην Χώρα, στην δε Αλόννησο, στο Πατητήρι, έχει ξεπεράσει και το 1,5 μέτρο. Η κατάσταση κυρίως στην Αλόννησο είναι απελπιστική, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα κίνησης στο νησί και από τη δημοτική αρχή καταβάλλονται προσπάθειες για την στοιχειώδη αποκατάσταση της ζωής στο νησί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του skopelos-news, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας οι τηλεφωνικές συνδέσεις, αφού δεν ηλεκροδοτείται η Αλόννησος για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Παράλληλα δεν υπάρχει υδροδότηση στα κτίρια του νησιού, επειδή δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια λόγω έλλειψης ρεύματος και πολικών θερμοκρασιών.

Οι δρόμοι στην Αλόννησο είναι αδιάβατοι, στο Πατητήρι που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού, το χιόνι έχει φθάσει το 1,5 μέτρο, ενώ στην Παλιά Αλόννησο ξεπερνά και τα 2 μέτρα. Ανάλογες συνθήκες επικρατούν και στους οικισμούς Βότση,Ρουσούμ Γυαλός και Στενή Βάλλα ,όπου είναι αδύνατη η οδική προσέγγιση.
Στην γειτονική Σκόπελο το χιόνι έφθασε το 1 μέτρο στην Χώρα και όλοι οι δρόμοι είναι χιονισμένοι. Κλειστός παραμένει και ο βασικός δρόμος του νησιού από την Χώρα Σκοπέλου προς το Ελιος, το Λουτράκι και τη Γλώσσα, όπου το χιόνι ξεπερνά τα 40 εκατοστά ,σύμφωνα με τον δήμαρχο Χρήστο Βασιλούδη που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Καταβάλλονται προσπάθειες αποχιονισμού των δρόμων, αλλα οι χαμηλές θερμοκρασίες-πρωτόγνωρες για το νησί-έχουν ακινητοποιήσει και τα μηχανήματα.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σκοπέλου, το νησί είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ζητείται να ληφθεί μέριμνα από την πλευρά της Πολιτείας, για την αποκατάσταση των κανονικών ρυθμών ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger