Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΥΓΕΙΑ ΚΕΠΑ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ 2


Εδώ είμαστε και πάλι Συνέλληνες, με την «συνέχεια του επεισοδίου ΚΕΠΑ», τη συνέχεια της ΣΚΟΠΙΜΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ, της ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ σε μια χώρα «προόδου» (και καλά) όπου ΟΛΑ έχουν μηχανογραφηθεί, όπου ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως υπάρχουν τα ρημάδια «ηλεκτρονικά αρχεία», οι ΦΑΚΕΛΟΙ των χρόνια πασχόντων, όπου έγιναν «ενέργειες» προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες και να μην ταλαιπωρούνται.
Αυτά βέβαια μόνο στην ΦΑΝΤΑΣΙΑ κάποιων, και στις «μπουρδοδηλώσεις» τους για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κοσμάκη.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι άλλη, είναι ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ, και δεν ιδρώνει κανένα αυτί, στην ΜΠΑΝΑΝΙΑ που ζούμε.

Ας δούμε πρώτα μια δυο μικρολεπτομέρειες για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών, πολύ περιληπτικά, για να συνειδητοποιήσουμε την ΣΚΟΠΙΜΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ (το λέω πάλι) που περνούν τα Άτομα Με Αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, ταλαιπωρία που ΑΝ υπήρχε  ΘΕΛΗΣΗ (από το κράτος) θα ήταν ΜΗΔΕΝΙΚΗ.
Για να περάσει λοιπόν κάποιος ασθενής από αυτές τις επιτροπές, οι γιατροί συμπληρώνουν το φάκελο του, στον οποίο πρέπει να υπάρχουν πρόσφατες εξετάσεις – γνωματεύσεις για την πάθηση του από ΔΗΜΟΣΙΟ Ίδρυμα, τον καταθέτει στο αρμόδιο ΚΕΠΑ, και περιμένει να ειδοποιηθεί προκειμένου να περάσει επιτροπή γιατρών ανάλογα την πάθηση η τις παθήσεις, για να ανανεώσει η να βγάλει νέο ποσοστό αναπηρίας και να συνεχίσει να λαμβάνει τις όποιες παροχές (επιδόματα, βοηθήματα, συντάξεις, κλπ).
Αυτά, πάρα πολύ περιληπτικά για τις διαδικασίες που ακολουθούντα….
Όλα αυτά λοιπόν, φαίνονται ΑΠΛΑ για κάποιον που ΔΕΝ έχει σχέση, δεν έχει κάποιο άτομο δικό του η δεν είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος, ο ασθενής.
Μόνο Συνέλληνες, που στην Ελλάδα, τα… «απλά» είναι και τα …. ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΑ, και αυτό χωρίς ίχνος υπερβολής.
Πάμε να δούμε τι γίνεται στην πραγματικότητα, που βγάζει εκτός εαυτού πάρα πολλές φορές τους ασθενείς.
Αφού λοιπόν ειδοποιηθούν για την ημερομηνία που θα περάσουν επιτροπή, και έχοντας συγκεντρώσει ΟΛΑ τα δικαιολογητικά, μέχρι τη στιγμή που θα μπουν στο Ιατρείο της επιτροπής, έχουν την ΑΓΩΝΙΑ για το αν οι γιατροί που θα τους δουν, ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, δεν πρόκειται να τους ειρωνευτούν, ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ….
Βλέπετε, (το έχω γράψει πολλές φορές), πολλές επιτροπές, αντιμετωπίζουν τους ασθενείς ΟΧΙ σαν ανθρώπους, αλλά σαν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, και αυτό δεν το λέω εγώ, το ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ασθενείς και συγγενείς τους.
ΕΥΤΥΧΩΣ, που τα ΜΑΥΡΑ αυτά παραδείγματα είναι λίγα, ΕΥΤΥΧΩΣ, ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.
Το έχω επισημάνει πάρα πολλές φορές, και τα καλά πρέπει να τα λέμε.
Συνεχίζω…
Αφού λοιπόν πάνε όλα καλά, περάσει ο ασθενής επιτροπή, θα πρέπει να συμπληρωθεί ΟΛΗ Η ΧΑΡΤΟΥΡΑ από την γραμματεία της επιτροπής, να πάει «υπηρεσιακά» στα κεντρικά, απ’ όπου και θα σταλεί πλέον η «επίσημη» απόφαση σε κάνα εικοσαήμερο, ενώ ο ασθενής, μπορεί να υποβάλλει ένσταση κατά της απόφασης εντος δέκα ημερών.
Αυτά, επαναλαμβάνω περιληπτικά, στις καλύτερες περιπτώσεις, (όπου ΔΕΝ σφάζεται ο ασθενής είτε από την επιτροπή, είτε από κάποιον διευθυντή η διευθύντρια) για να μάθουν και όσοι δεν ξέρουν, να πάρουν μια ιδέα (που λένε).
Και εδώ φιλοι μου, θα επισημάνω, πως ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΑ ΣΤΗ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ. Η ΟΛΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ – ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΧΑΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ..
Γι αυτό έγραψα για «ΘΕΛΗΣΗ»…. Μόνο που κάτι τέτοιο ΔΕΝ υπάρχει…
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
Και ερχόμαστε στη συνέχεια της ταλαιπωρίας της ασθενούς για την οποία έγραψα στο πρώτο μέρος….
Να θυμηθούμε τι είχε γράψει….
«ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΙΚΑ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 181. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΝΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΙΩΣΑ ΤΟΣΟ ΑΠΑΙΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΜΕ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΙΔΑΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΕΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΙΣ ΑΠΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΟΡΟΙΔΟ ΞΑΝΑΕΛΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!!!!!!ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΑΠΛΑ ΜΟΝΟ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!»
Και τώρα, πάμε να δούμε την εξέλιξη μέχρι τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές…
«ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΕΠΑ ΜΑΖΕΥΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΩ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ….»
«καλημέρα μια μικρή νίκη έκανα σημερα στα κεντρικα του ικα μιλωντας με τον διευθυντη περναω ξανα απο επιτροπη την τεταρτη 18 του μηνος απο ρευματολογους αντι μετα απο εναμιση μηνα που μου ειπαν οι γιατροι και επειδη θελω να ειμαι δικαια ο διευθυντης ηταν ευγενεστατος με δεχτηκε και καταλαβε την ταλαιπωρια που μου κανουν !!!!η συνεχεια την τεταρτη !!!!!αισθανομαι πολυ κουρασμενη αλλα χρειαζεται να συνεχισω !!!!!!!!»
Και ερχόμαστε λοιπόν στην Τετάρτη, όπου η γυναίκα πέρασε επιτροπή, ΑΛΛΑ…..
Τι έγινε; Διαβάστε Συνέλληνες, και τα σχόλια δικά σας για το ΑΙΣΧΟΣ ΜΑΣ…
«τα πράγματα δεν πηγαν καλα στην επιτροπη μου ζητουσαν ξανα εξετασεις ρευματολογικες και να με ξαναδουν εκ νεου οποτε τα περνω στο κρανιο και ανεβασα τους τονους και μετα κοντεβα να λιποθυμησω και το τελος περιμενω ενα μηνα να μου βγει το οποιο ποσοστο μου δωσανε δεν δεχτηκα ολα αυτα που μου λεγανε αυτοι να κανω ο φακελος μου εχει χαθει και γενικα ενα μπαχαλο ζητανε να πεθαινεις οχι ρε φιλε δεν θα σου κανω την χαρη να πεθανω θα πεθανω οποτε το θελω εγω αι σιχτιρ πια !!!»
Η ασθενής στην οποία αναφέρομαι, είναι η ΕΛΕΝΑ ΡΟΥΣΣΟΥ για την οποία είχα γράψει και πιο παλιά.
ΙΔΙΕΣ περιπτώσεις ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ και θα το ξαναπώ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ σαν και αυτήν της Έλενας, υπάρχουν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ.
Την όποια επιλεκτική «ευαισθησία» του, το κράτος και οι φορείς, τα δείχνουν ΜΟΝΟ σε ξένους.
Για τον ΕΛΛΗΝΑ, έχουν περίσσια ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ, και ιδιαίτερα για τον ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ, η οποία ΔΕΝ ήταν επιλογή του, ΔΕΝ το θέλησε ΠΟΤΕ….
Κουράγιο Έλενα, ΚΟΥΡΑΓΙΟ… ΕΛΛΗΝΕΣ.
Θα επανέλθω…  

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger