Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

«Επαγγελματίας, δίκαιος και ενίοτε… τρελός ο Χιμένεθ»

«Επαγγελματίας, δίκαιος και ενίοτε… τρελός ο Χιμένεθ»

Για τον προπονητή, αλλά και άνθρωπο Μανόλο Χιμένεθ που γνώρισε ως μεταφράστριά του στην ΑΕΚ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM η δημοσιογράφος Βάσω Πρεβεζιάνου. «Δίκαιος, αλλά ενίοτε τρελός», τόνισε.

Η δεύτερη θητεία του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ άρχισε εδώ και τρεις μέρες. Η μεταφράστριά του στο πρώτο του πέρασμα από τον πάγκο της ομάδας, Βάσω Πρεβεζιάνου, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τον προπονητή, αλλά και άνθρωπο που γνώρισε από τη συνεργασία τους.

Αναλυτικά μίλησε στους Γιώργο Μαραθιανό και Στέφανο Χάρη και την εκπομπή «Δυο Λέρες Μόνο» για:

-το χαρακτήρα του Χιμένεθ: «Είναι εξαιρετικός άνθρωπος, πολύ συνεργάσιμος και επαγγελματίας. Δεν είχε κανένας υπάλληλος της ομάδας πρόβλημα μαζί του. Δεν μιλάω μόνο για τους παίκτες. Ήταν πάντα πολύ ευγενικός».

-τις «εκρήξεις» του: «Ήταν τρελός λίγο, ως μεσογειακός τύπος. Μπορεί να φτάσει στο σημείο να είναι τόσο εξοργισμένος με κάτι που να θολώσει και να μη βλέπει μπροστά του. Όμως αυτό ήταν κάτι παροδικό. Και πρέπει να πούμε πως ήταν πάντα δίκαιος και όταν θεωρούσε πως είχε αδικήσει κάποιον ζητούσε μετά συγγνώμη».

-την έμφαση που δίνει στην ψυχολογία: «Όταν είχε έρθει την πρώτη φορά είχε φέρει ψυχολόγο μαζί του. Ο συγκεκριμένος συνεργάτης του είχε φύγει νωρίτερα από την ομάδα».

-το πώς παρέλαβε την ΑΕΚ στην πρώτη του θητεία: «Ήταν σε μια περίοδο διαταραγμένη. Άρχισε ιδανικά με τις νίκες στα ντέρμπι και την κατάκτηση του Κυπέλλου. Τα πράγματα χάλασαν μετά την προετοιμασία του καλοκαιριού. Ούτε την πρώτη φορά που ήρθε ήταν η ομάδα δική του. Πάντως είχε πάρει τον Ματέος, τον Μίτσελ, τον Κάλα και Χοσέ Κάρλος. Έχει καλές διασυνδέσεις στην Ισπανία».

-το τι περιμένει να κάνει τώρα ο Χιμένεθ: «Δύσκολα μπορεί να πάει χειρότερα η ΑΕΚ από ό,τι με τον Μοράις. Νομίζω πως θα το πάει συντηρητικά. Δεν θα μπει να τα αλλάξει όλα ριζικά, παίκτες και συστήματα. Θα θέλει να κάνει κάποιες μετρημένες αλλαγές στην αρχή. Ξέρει το πλαίσιο της ομάδας κι αυτό θα τον βοηθήσει, ενώ ο Μοράις ήθελε χρόνο προσαρμογής. Συν τοις άλλοις ο Χιμένεθ θα βρει τώρα πολύ πιο ομαλές συνθήκες εργασίας. Κανονικές συνθήκες σε όλα τα επίπεδα. Θα έχει τους ποδοσφαιριστές του απερίσπαστους, κάτι που δεν είχε στην πρώτη του θητεία από ένα σημείο και μετά και επηρέαζε αυτό τη δουλειά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger