Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το πόρισμα της Εξεταστικής για ΜΜΕ και κόμματα


Μετά από έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την τελευταία συνεδρίαση της εξεταστικής και τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, το πόρισμα των 965 σελίδων θα αποσταλεί τελικά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την διερεύνηση των δανείων των κομμάτων και των ΜΜΕ. Την αντίθεση τους εξέφρασαν οι βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι ζήτησαν να αποφανθεί επί του θέματος αυτού, δηλαδή για την αποστολή του Πορίσματος, η Ολομέλεια της Βουλής και όχι η Εξεταστική Επιτροπή.


Και από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπήρξε όμως αντίδραση καθώς έγινε λόγος για επιχείρηση δημιουργίας εντυπώσεων. «Έτσι δεν παίζουμε καλά. Παίζουμε περίεργα. Κάνουμε κομπίνες», είπε ο κ. Λοβέρδος, επισημαίνοντας ότι «θέμα που δεν καθίσταται επίμαχο, δεν συζητείται ή δεν παρουσιάζεται στην Επιτροπή δεν μπορεί να το καθιστάτε νομικά επίμαχο». «Όλα αυτά τα γραφόμενα είναι απόπειρες εκδίκησης, επιχειρείτε να επενδύσετε με νομικό μανδύα τις πολιτικές σας αντιπαραθέσεις με τρόπο αντικοινοβουλευτικό και αντιθεσμικό», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.
Ειδικότερα 12 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) ψήφισαν «ΝΑΙ», οχτώ ψήφισαν «ΟΧΙ» (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή) ενώ δύο ψήφισαν «παρών» (Το Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων)
Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «το πόρισμα της Εξεταστικής της Βουλής θέτει τέλος στην ιδιότυπη ομερτά, σε σχέση με την δανειοδότηση κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ, η οποία έπληξε καίρια την αξιοπιστία τόσο του πολιτικού συστήματος, όσο και των ΜΜΕ». Ενώ απαντώντας στα πυρά της αντιπολίτευσης σημειώνει ότι: «Η συγκεκριμένη εξεταστική δεν έγινε για τα μάτια του κόσμου, δεν ήταν σαν κι αυτές που συγκροτούσε στο παρελθόν η ΝΔ με το ΠαΣοΚ. Έτσι, από το έργο της προέκυψαν στοιχεία για προβληματικά και επισφαλή δάνεια αλλά και στοιχεία που αποτελούν ισχυρές ενδείξεις τέλεσης ποινικών αδικημάτων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger