Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Αγωνία και αβέβαιο το μέλλον για 100 πυροσβέστες στο νομό! Λήγουν οι συμβάσεις των πενταετούς υποχρέωσης και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας βρίσκονται περίπου 100 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας (μεταξύ των οποίων 26 στην Π.Υ. Βόλου και 60 άτομα του πεζοπόρου τμήματος Θεσσαλίας, που εδρεύει στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή), καθώς την ερχόμενη Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου λήγει η σύμβασή τους και είναι αβέβαιο αν θα ανανεωθεί!

Οι πυροσβέστες εκφράζουν την αγωνία τους, ενώ η Ένωση Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Ελλάδος ετοιμάζει κινητοποιήσεις στην Αθήνα.
Συνδικαλιστές αναφέρουν ότι βρίσκονται στην Αθήνα εδώ και τρεις μέρες, καθώς το θέμα της ένταξης στο μόνιμο προσωπικό των πενταετούς υποχρέωσης πυροσβεστών δεν προχωράει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα αλλά και την νομοθεσία.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Ελλάδος, όσοι πυροσβέστες ανανεώσουν την πενταετία δεν θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα αν και δεν διευκρινίστηκε με ποιον τρόπο αυτό θα γίνει, από την στιγμή που βάση νόμου, είναι συνδεδεμένο με την ένταξη στο μόνιμο προσωπικό των υπολοίπων. Όπως αναφέρει, όσοι πρόκειται να ενταχτούν στο μόνιμο προσωπικό αυτήν την ώρα είναι στον αέρα, διότι ο νόμος προβλέπει μονιμοποίηση και τίποτα άλλο.
«Από τη στιγμή που το διοικητικής μεταρρύθμισης δεν δίνει το ΟΚ και θέτει θέμα προσλήψεων 1 προς 4 αλλά και τις γνωστές δυσκολίες που προκύπτουν από τους θεσμούς, μας οδηγούν 10 του μηνός στην έξοδο μας από το σώμα», αναφέρει η Ένωση, ενώ στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέληξαν ότι το πρόβλημα προέκυψε από τις υπηρεσίες Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, που δεν έκαναν έγκαιρα τα βήματα απεμπλοκής από το 1 προς 4 όπως γίνεται σε Αστυνομία και Στρατό, που υπάρχουν αντίστοιχα θέματα μονιμοποίησης.
Ζήτημα χρόνου;
Όσον αφορά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Ένωση αναφέρει ότι δείχνει ότι έχει την θέληση για επίλυση, έθεσε το θέμα στον πρωθυπουργό ο οποίος και ήταν θετικός και τονίζει ότι πλέον δεν είναι ζήτημα χρημάτων αλλά ζήτημα χρόνου και εξεύρεσης λύσης με το Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
«Από θέμα τροπολογιών ή όποιας άλλης ενεργείας μέσω Βουλής μέχρι και τις 9 Φεβρουαρίου που είναι και η τελευταία ημέρα εργασίας μας στο Π.Σ. είναι δύσκολο να γίνει μιας και δεν υπάρχει νομοσχέδιο προς ψήφιση», αναφέρει η Ένωση που προσθέτει ότι από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και λόγω των κρίσεων αλλά και των πολλών αλλαγών που έγιναν πρόσφατα σε κρίσιμες θέσεις δεν υπάρχει η απαραίτητη και σωστή ενημέρωση προς τους πενταετούς υποχρέωσης για το πρόβλημα.
Η Ένωση Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης καλεί τα μέλη της να ετοιμαστούν για κινητοποίηση εντός των ημερών στην Αθήνα και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, για να λάβουν μέρος με πλήρη εξοπλισμό, όπου θα ζητήσουν την εφαρμογή του νόμου για ένταξη στο μόνιμο προσωπικό των πενταετών πυροσβεστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger