Δεν συμφωνούν οι Γερμανοί της Fraport με τις προτάσεις του υπουργείου Υγείας για το ποιος και πως θα καλύπτει το κόστος των ιατρείων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Τι δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.
Στις 15 Μαρτίου θα παραδοθούν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στην κοινοπραξία Fraport – Κοπελούζου, όπως υποστήριξε σήμερα σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης είπε, μάλιστα, πως το αίτημα για αναβολή της παράδοσης, που είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Φεβρουαρίου, κατατέθηκε από τη Fraport, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους της καθυστέρησης.
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες η παράδοση των 14 μεγαλύτερων περιφερειακών αεροδρομίων στο σχήμα υπό την Fraport αντιμετωπίζει νέες καθυστερήσεις καθώς οι Γερμανοί αδυνατούν να συμφωνήσουν με την κυβέρνηση για το ποιος θα επιβαρύνεται με το κόστος των υγειονομικών υπηρεσιών που πρέπει να λειτουργούν τα αεροδρόμια.
Πρόκειται για το γνωστό θέμα με τα ιατρεία των αεροδρομίων με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ζητήσει να επιβαρυνθούν οι Γερμανοί με κόστος που οι ίδιοι δεν επιθυμούν να αναλάβουν.