Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Επιστολή στον Υπουργό Ναυτυλίας έστειλε ο Δήμαρχος Αλοννήσου ζητώντας απαντήσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση

Επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απέστειλε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης για την αβεβαιότητα που υπάρχει σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Βόλου με τα νησιά των Σποράδων. Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Βαφίνης η κατάσταση θα είναι τραγική αν δεν υπάρξει πλοίο στις 14 Φεβρουαρίου, όταν θα διακόψει το δρομολόγιο του ο Πρωτέας και ζητάει να μάθει ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει.
Η επιστολή του κ. Βαφίνη:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Όπως γνωρίζετε το Ε/Γ-ΟΠ «ΠΡΩΤΕΥΣ» εκτελεί το δρομολόγιο από Βόλο και Μαντούδι Ευβοίας προς Σκιάθο -Σκόπελο -Γλώσσα -Αλόννησο μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2017. Σύμφωνα με τις εγκρίσεις του Υπουργείου σας και την διαβεβαίωση των υπηρεσιών σας κατά την συνάντηση μας, τον Δεκέμβριο του 2016 (Δήμαρχοι Αλοννήσου και Σκοπέλου) δυο πλοία θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια στην γραμμή Βόλου- Β.Σποράδων στις 14 Φεβρουαρίου 2017.
Το ένα είναι το «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ » της εταιρείας Hellenic seaways που δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει αναρτήσει τα δρομολόγια στην ιστοσελίδα της και το δεύτερο πλοίο είναι το «ΑΚΟΥ Α ΤΖΙΟΥΕΛ» της εταιρείας ΑΙΡΗΑ FERRIES που πριν δυο μέρες διαβάσαμε στον τοπικό τύπο ότι θα ξεκινήσει τα δρομολόγια στα μέσα Μαρτίου.
Κύριε Υπουργέ, Αντιλαμβάνεστε ότι οι κάτοικοι και των τριών νησιών Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, είναι ανάστατοι διότι αν στις 14 Φεβρουαρίου δεν θα υπάρχει πλοίο στην γραμμή Βόλου – Β.Σποράδων η κατάσταση θα είναι τραγική με απρόβλεπτες συνέπειες. Επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα δυο νησιά Αλόννησος και Σκόπελος έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την σφοδρή χιονόπτωση της 7 ης Ιανουαρίου 2017.
Γι’ αυτό σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα ποιο πλοίο θα αντικαταστήσει το Ε/Γ-ΟΙΓ « ΠΡΩΤΕΥΣ» στις 14 Φεβρουαρίου που θα διακόψει για την ετήσια επισκευή. Επίσης θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και θα πρέπει να την λάβετε υπόψην στο πλαίσιο ενεργειών που έχετε αναλάβει για την ενίσχυση των συγκοινωνιακών αναγκών των νησιών. Είμαστε στην διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger