Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Μήνυση κατά της εφημερίδας 'Μαγνησία' κατέθεσε η Ζέτα Μακρή


Η πρώην βουλευτής της ΝΔ κατηγορεί την τοπική εφημερίδα για συκοφαντικά δημοσιεύματα και της ζητά να ανασκευάσει. Τι απαντά ο εκδότης Αρχιμήδης Καρεκλίδης
Adtech Ad
"Πόλεμος" με εκατέρωθεν μηνύσεις και εξώδικα έχει ξεσπάσει στο Βόλο μεταξύ της πρώην βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργού Υγείας, Ζέτας Μακρή και της τοπικής εφημερίδας "Μαγνησία". Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα και σχόλια της εφημερίδας που ασκούσαν κριτική στην πρώην βουλευτή, με τη μορφή σχολίων τα οποία θεωρήθηκαν προσβλητικά.
AdTech Ad
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην εξώδικη διαμαρτυρία της κα.Μακρή από το Δεκέμβριο του 2016 η εφημερίδα έχει επιδοθεί σε έναν "πόλεμο λάσπης, με ψευδή και συκοφαντικά σχόλια πλήττοντας την τιμή και μειώνοντας την υπόληψη και την προσωπικότητά της προκαλώντας της ηθική και πολιτική ζημιά".

Η κα Μακρή φέρεται να ενοχλήθηκε από σχόλια που την εμφάνιζαν να βρίσκεται εκτός πλάνων της ΝΔ, σχετικά με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του κόμματος στη Μαγνησία, με την κα.Μακρή να υπογραμμίζει πως ουδέποτε υπήρξε τέτοιο ενδεχόμενο.
Μάλιστα, ζητά από την εφημερίδα να ανασκευάσει και να ανακαλέσει τα επίμαχα δημοσιεύματα εντός 10 ημερών.
Η εφημερίδα «Μαγνησία» μετά την εξώδικη διαμαρτυρία της κας Μακρή είχε δημοσιεύσει κείμενο στο οποίο δήλωνε ότι σκοπός των δημοσιευμάτων δεν ήταν η προσβολή της προσωπικότητας της πρώην Βουλευτού, απαντώντας της μάλιστα με τα λόγια του ίδιου του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος με αφορμή άλλη δικαστική διαμάχη δήλωνε πως «κάθε πολίτης, έχει δικαίωμα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αν θεωρήσει ότι μια επίθεση που δέχεται δεν συνιστά πολιτική κριτική, αλλά συκοφαντία. Όμως αυτή η διάκριση πρέπει να γίνεται από τον πολιτικό με πολύ αυστηρά κριτήρια».
Από την πλευρά του ο εκδότης της εφημερίδας «Μαγνησία» Αρχιμήδης Καρεκλίδης, εκλαμβάνει τη συγκεκριμένη ενέργεια ως προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης και περιορισμού της ελεύθερης γνώμης, και για το λόγο αυτό απέστειλε το εξώδικο της κα Μακρή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά τον πρόεδρο κ. Κυριάκο Μητσοτάκη "ο οποίος δεν φέρεται να διακατέχεται από τα ίδια πιστεύω με την ίδια Μακρή, σε ότι αφορά την κριτική άποψη που μπορούν να έχουν τα Μέσα Ενημέρωσης απέναντι στους πολιτικούς" τονίζει ο εκδότης της εφημερίδας.
"Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε τα δημοσιεύματα που παρουσίαζαν το έργο και τις παρεμβάσεις της κας Μακρή ως υφυπουργού Υγείας, ως Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων αλλά και ως απλής Βουλευτού Μαγνησίας, αλλά και τα αντίστοιχα θετικά σχόλια που έχουμε γράψει από το 2007 που εκδίδεται η εφημερίδα.
Σίγουρα αντισταθμίζουν συντριπτικά αυτά που μας επισημαίνει στο εξώδικό της ως σχόλια τα οποία υποστηρίζει ότι προσβάλλουν την προσωπικότητά της. Φαίνεται ωστόσο ότι η κα Μακρή έχει ασθενή μνήμη ή απλώς επιλεκτική το τελευταίο διάστημα, ή εν πάση περιπτώσει είναι πιο ευερέθιστη στην κριτική που της ασκείται και στην οποία θα έπρεπε να είναι συνηθισμένη μετά από τόσες δεκαετίες ενασχόλησης με τα κοινά αλλά και την κεντρική πολιτική σκηνή.
Δεν γνωρίζουμε αν αυτό που ενόχλησε περισσότερο την κα Μακρή είναι τα δημοσιεύματά μας για το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφια με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές ή η πιθανότητα κάτι τέτοιο πράγματι να συμβεί. Τι απ’ όλα τα παραπάνω συνιστά συκοφαντία κα Μακρή; Σίγουρα και ως πρώην δικηγόρος μπορείτε να διακρίνετε ότι ουδεμία συκοφαντία υπάρχει, παρά μόνον δημοσιογραφικές πληροφορίες, πολιτική κριτική και σχόλια" αναφέρει επίσης η απάντηση της εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger