Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Τσακαλώτος-Αχτσιόγλου: Στα 5.900 το αφορολόγητο, τσεκούρι σε 900.000 συνταξιούχους

Τσακαλώτος-Αχτσιόγλου: Στα 5.900 το αφορολόγητο, τσεκούρι σε 900.000 συνταξιούχους - Κεντρική Εικόνα

Νέο σοκ προκαλούν οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με την ενημέρωση που έκαναν σε βουλευτές των ΑΝΕΛ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Εφη Αχτσιόγλου, για τα όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι τώρα με τους δανειστές.
Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για το κλείσιμο του staff level agreement την Παρασκευή ώστε να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 7 Απριλίου. Άρα το τελικό πακέτο να δοθεί σε έκτακτη συνεδρίαση πριν την 22α Μαΐου.
Οι δύο υπουργοί ενημέρωσαν τους βουλευτές ότι το αφορολόγητο θα μειωθεί στα επίπεδα των  5.900 - 6.000 ευρώ.
Σχετικά με τις συντάξεις τόνισαν ότι γίνεται αγώνας οι περικοπές να ισχύσουν από το 2020. Το «τσεκούρι» πάντως στις συντάξεις αναμένεται να αγγίξει περί τους 900.000 συνταξιούχους.
Στο ζήτημα για τα εργασιακά τόνισαν ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί τον εργασιακό μεσαίωνα που προτείνει το ΔΝΤ». Οι δύο πλευρές φέρονται να είναι στην κατεύθυνση της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά το πέρας του προγράμματος.
Οι δύο υπουργοί εκτιμούν ότι η συμφωνία θα προβλέπει διατήρηση πλεονασμάτων 3,5% το λιγότερο για τρία χρόνια μετά το 2018. Έχουν όμως την ελπίδα το θέμα να επανεξεταστεί μετά τις γερμανικές εκλογές.
Εκτιμούν επίσης ότι μετά το Eurogroup ο Γ. Ντάισελμπλουμ θα πάρει πρωτοβουλία για έναρξη της συζήτησης για το χρέος. Στόχος να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα με συγκεκριμένα μέτρα πριν την έναρξη της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στις 22 Απριλίου.
Η Αθήνα ελπίζει πως το ΔΝΤ θα παραμείνει στο πρόγραμμα με δάνειο και όχι ως τεχνικός σύμβουλος, εκτιμάται όμως ότι το τελικό πακέτο δεν θα συμφωνηθεί στο Eurogroup της 22ας Μαϊου. Σε έκτακτη συνεδρίαση που θα γίνει εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαϊου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger