Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Σε 8 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο Σώρρας

Αναζητείται για να οδηγηθεί στη φυλακήΣε 8 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο Σώρρας

Ένοχοι για υπεξαίρεση κατ΄ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος κρίθηκαν σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του και το δικαστήριο τους επέβαλλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και πενταετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο μηνυτής και δικηγόρος Φώτης Λεπίδας, ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του δεν ήσαν παρόντες στην δίκη, αλλά μέσω συνηγόρου ζήτησαν αναβολή από το δικαστήριο. Όμως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα, διότι ήδη είχαν πάρει στο παρελθόν τρεις αναβολές για την ίδια υπόθεση. 
Η ποινή που επεβλήθη από το δικαστήριο δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και ως εκ τούτου θα κινηθούν οι διαδικασίες για την σύλληψή τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Φώτη Λεπίδα, απόσπασμα της δικαστικής απόφασης αναμένεται να διαβιβαστεί στην Αστυνομία, προκειμένου να συλληφθούν και οι δύο. 
Η υπόθεση για την οποία καταδικάστηκαν ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του αφορούσε, σύμφωνα με τον Φώτη Λεπίδα, ένα αυτοκίνητο πολυτελείας το οποίο πήραν και στην συνέχεια το πούλησαν τρεις φορές με εξουσιοδοτήσεις, χωρίς να αποδώσουν τα χρήματα.
Ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του έχουν τη δυνατότητα, παράλληλα με την έφεση, η οποία δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, να ασκήσουν αίτηση αναστολής με στόχο να μην οδηγηθούν στη φυλακή. Όπως εκτιμούν νομικοί , το πιθανότερο είναι να προχωρήσουν στην υποβολή αίτησης ακύρωσης της απόφασης επικαλούμενοι δικονομικούς λόγους, όπως για παράδειγμα μη νόμιμη κλήτευσή τους και στη συνέχεια να ζητήσουν την επανάληψη της διαδικασίας η οποία διεξήχθη ερήμην τους.
Στην περίπτωση που ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγος του δεν κάνουν καμία κίνηση,εφόσον εντοπιστούν, θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη φυλακή καθώς σε βάρος τους έχει εκδοθεί ήδη ένταλμα . Αν συμβεί αυτό η μόνη δυνατότητα που έχει το ζεύγος Σώρρα είναι, ενώ βρίσκονται στη φυλακή, να προσφύγουν κατά της προσωρινής τους κράτησης με αίτηση αποφυλάκισης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας έχει, ήδη, κληθεί ως ύποπτος για τέλεση κακουργημάτων της απάτης και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, σε έγγραφες εξηγήσεις , στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται με αφορμή καταγγελίες για τη δράση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger