Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Πρωτοφανές στα χρονικά: Δείτε τι αδιανόητο συνέβη στην κηδεία μάνας και γιου στην Πτολεμαΐδα!

cc

Σπαραγμός και οδύνη, που ξεπερνά τα όρια της Πτολεμαϊδας, ξεπερνά τα όρια κάθε ανθρώπινου νου στην πραγματικότητα.
Τέσσερις άνθρωποι είναι νεκροί, μέσα σε μια στιγμή, μέσα σε ένα δευτερόλεπτο που θα στοιχειώνει τις οικογένειές τους αιώνια.
Οι δύο εξ αυτών, κηδεύτηκαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης στην Πτολεμαΐδα.

Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στην 33χρονη Αποστολία Παπαδοπούλου και το 3χρονο αγγελούδι της! Μαζί στο ίδιο φέρετρο, το οποίο είναι σφραγισμένο για να ταφούν μαζί μάνα και γιος.
Αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία πάντως, και καταδεικνύει τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα, είναι μία λεπτομέρεια από το ρεπορτάζ του athensmagazine.gr.
Στην Πτολεμαϊδα, στην κηδεία των δύο αδικοχαμένων ανθρώπων, δεν υπήρχαν μόνο συγγενείς και φίλοι τους. Δεν υπήρχαν καν μόνο κάτοικοι της πόλης.
Το πρωτοφανές ήταν πως, στην κηδεία των δύο νέων ανθρώπων, μάνας και γιου, συγκεντρώθηκαν άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, για να πουν το τελευταίο «αντίο» στους δύο εκλιπόντες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 1000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για το ύστατο αντίο στην Πτολεμαϊδα, λοιπόν, συντετριμμένοι από το τραγικό συμβάν, έστω κι αν ποτέ τους δεν γνώρισαν από κοντά τους αδικοχαμένους νέους ανθρώπους.
Η ανθρωπιά, ευτυχώς, ακόμα ζει στις μέρες μας… Μακάρι όμως, να μην χρειαζόταν να εκφράζεται μόνο σε τραγικά γεγονότα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger