Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Κλοπή– μυστήριο σε βενζινάδικο της Αλοννήσου

Μπούκαραν σε βενζινάδικο της ΕΛΙΝ στην Αλόννησο, άρπαξαν όλες τις εισπράξεις και αποχώρησαν σαν …κύριοι, αφήνοντας πίσω τους εικόνες χάους.
Κλοπή–μυστήριο ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Αλοννήσου. Αγνωστος ή άγνωστοι δράστες «εισέβαλαν» στο βενζινάδικο βραδινές ώρες προχθές Τετάρτη - ξημερώματα Πέμπτης και έκλεψαν όλα τα κέρματα που βρήκαν, συνολικού ποσού περίπου 400 ευρώ, και έναν φορητό υπλογιστή.
Φεύγοντας από το κτήριο οι κλέφτες έκλεισαν πίσω τους και την πόρτα, την οποία άφησαν άθικτη, καθώς κατάφεραν και μπήκαν στο βενζινάδικο χωρίς να σπάσουν την τζαμαρία ή το λοστό της πόρτας, λες και είχαν δικό τους κλειδί.

Όπως είπε ο 68χρονος ιδιοκτήτης του πρατηρίου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η πόρτα δεν είχε καμία απολύτως ζημιά. Οι δράστες δεν είχαν σπάσει ούτε την τζαμαρία ούτε την κλειδαριά.
 Άγνωστο πως, ίσως επειδή είχαν επαγγελματικό κλειδί – πολυμηχάνημα, μπηκαν στο βενζινάδικο και ήσυχοι ότι είναι μακριά από το κέντρο του οικισμού άρχισαν να ψάχνουν για χρήματα και αντικείμενα αξίας.
 Πράγματι, η πρώτη εικόνα του πρατηρίου δεν είχε καμία σχέση με τις εικόνες που αντίκρισε ο 68χρονος μπαίνοντας το μαγαζί.
Τα συρτάρια του γραφείου ήταν όλα βγαλμένα από τη θέση τους και πεταμένα στο πάτωμα. Τα αντικείμενα στο εσωτερικό ήταν σκόρπια στο δάπεδο. Εικόνες χάους υπήρχαν παντού.
 Ο 68χρονος δεν άργησε να διαπιστώσει ότι οι κλέφτες άρπαξαν τα κέρματα που βρήκαν στην ταμειακή μηχανή και ένα φορητό υπολογιστή.
 Ο επαγγελματίας κάλεσε άμεσα σε βοήθεια το Αστυνομικό Τμήμα Αλοννήσου. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο πρατήριο και ξεκίνησαν τις έρευνες. Ερεύνησαν τους χώρους του πρατηρίου και συνέλεξαν αποτυπώματα.
 Να επισημανθεί ότι στο πρατήριο δεν είχε συμβεί ποτέ κλοπή. Το βενζινάδικο βρίσκεται στην Περιφερειακή οδό στο ύψος που βρίσκεται το Πατητήρι, σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια του οικισμού.
 Ο τρόπος δράσης των διαρρηκτών προβληματίζει. Από τα πρώτα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι δεν είναι ερασιτέχνες αλλά επαγγελματίες, καθώς έφεραν επαγγελματικό εξοπλισμό για οργανωμένες διαρρήξεις.
Κ. Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger