Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Σε διαρκείς προνομιακές δανειοδοτήσεις «στόχευε» η Τοξότης ΑΕ

[Σκάϊ]: Σε διαρκείς προνομιακές δανειοδοτήσεις «στόχευε» η Τοξότης ΑΕ
Οι εκπρόσωποι της Τράπεζας Αττικής αναγκάστηκαν να απαντήσουν με μία οργισμένη επιστολή
Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η αποκάλυψη του ΣΚΑΪ ότι ο η εταιρεία Τοξότης ΑΕ, του ομίλου Καλογρίτσα αντιμετώπιζε την Attica Bank σαν το κέρας της Αμαλθείας ζητώντας επιπρόσθετη χρηματοδότηση, και μάλιστα ασκώντας έντονες πιέσεις, από την τράπεζα.
H Toξότης απαιτούσε χρηματοδότηση αγνοώντας το θόρυβο που ξεσήκωσε ο πακτωλός δανειοδοτήσεων με ανύπαρκτες εξασφαλίσεις και ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια.
Συγκεκριμένα στις 24 Ιανουαρίου η οικογένεια Καλογρίτσα ζήτησε επιπλέον δάνειο, λίγες μόνο ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για το τέταρτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, για το οποίο, όπως και τα τρία προηγούμενα, κηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος η εταιρεία Τοξότης.
Οι εκπρόσωποι της Τράπεζας Αττικής αναγκάστηκαν να απαντήσουν με μία οργισμένη επιστολή – την οποία έχει στη διάθεση του ο σταθμός μας – στην οποία γίνεται λόγος ακόμη και για απειλές σε βάρος στελεχών της.
Στην επιστολή, που έχει αποδέκτες τον Χρήστο Καλογρίτσα και τον γιο του Γιάννη, η Attica Βank μεταξύ άλλων υπενθυμίζει πως ο λογαριασμός της σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβεί τα 108 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και ότι θα πρέπει να έχει μειωθεί σε 100 εκατομμύρια ευρώ κατ’ ελάχιστον έως το τέλος του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger