Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Αύξηση ρεκόρ στις προκρατήσεις Ρώσων τουριστών για διακοπές στην Ελλάδα

Αύξηση ρεκόρ στις προκρατήσεις Ρώσων τουριστών για διακοπές στην Ελλάδα


Ούριος είναι ο άνεμος που πνέει από την Ρωσία για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς οι προκρατήσεις που γίνονται για την Ελλάδα και την Κύπρο, ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου, έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ. 

Όπως αναφέρει η Ένωση Τουριστικών πρακτόρων της Ρωσίας (ΑΤΟΡ) στην ιστοσελίδα της, επικαλούμενη την εικόνα που παρουσιάζουν τα μεγάλα ρωσικά τουριστικά γραφεία, οι προκρατήσεις εφέτος άρχισαν νωρίτερα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και είναι αυξημένες κατά 4-5 φορές! Με δεδομένη μάλιστα την εντυπωσιακή αύξηση της ζήτησης που παρατηρείται στην ρωσική τουριστική αγορά, οι ρώσοι τουριστικοί πράκτορες προειδοποιούν, τους Ρώσους που ενδιαφέρονται να κάνουν διακοπές εφέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα και την Κύπρο, πως είναι πολύ πιθανόν να μην μπορούν να βρουν εφέτος μια θέση κάτω από την ήλιο της Ελλάδας ή της Κύπρου.

Το τουριστικό γραφείο "Mouzenidis Travel", αναφέρει ότι οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι του 2017 σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 400%. Μάλιστα το εν λόγω πρακτορείο δηλώνει «υπεύθυνα» στην ιστοσελίδα της ΑΤΟΡ ότι «έχουμε αυξήσει τον αριθμό των τουριστών, με βάσει τα ταξίδια που προτείνουμε για την θερινή περίοδο 2017 κατά τέσσερις φορές σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο». 

Αποδίδει δε την αύξηση αυτή στις πολλές σχετικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε στην ρωσική τουριστική αγορά, με θέμα την προώθηση του τουρισμού στην Ελλάδα, στις οποίες όμως δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην σημασία των προκρατήσεων. Στην ουσία, το συγκεκριμένο πρακτορείο έκανε μια καμπάνια για τις προκρατήσεις στην ρωσική αγορά, εξηγώντας τα αμοιβαία οφέλη που δημιουργούν οι προκρατήσεις για τους τουρίστες, τους τουριστικά πρακτορεία, τους τουριστικούς πράκτορες, τους ξενοδόχους, τις αεροπορικές εταιρείες και γενικά για όσους εμπλέκονται στην τουριστική αγορά.

Πηγή: Ιστοσελίδα της Ένωσης Ρώσων Τουριστικών Πρακτόρων (ΑΤΟΡ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger