Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ειδική διαδρομή ΑμΕΑ στο κέντρο του Βόλου


Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Δημαρχείο του Βόλου μεταξύ εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, του εκτελούντος χρέη Δημάρχου, Θάνου Θεοδώρου, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων και των συλλόγων ΑμεΑ της πόλης («Ιππόκαμπος». «Αργοναύτες», «Μάγνητες Τυφλοί» και ΕΛΕΠΑΠ), οριστικοποιήθηκε η διαδρομή και ο τρόπος κατασκευής της ειδικής διαδρομής ΑμΕΑ στο κέντρο της πόλης, που θα εξυπηρετεί την ασφαλή και απρόσκοπτη κίνησή τους.

Η διαδρομή αυτή ξεκινά από την Πλατεία Ελευθερίας και δια μέσου των οδών Ιωλκού, Δημητριάδος, και Αγ. Νικολάου θα καταλήγει στην παραλία. Σε όλο το μήκος θα υπάρχουν, επαρκή πλάτη στα πεζοδρόμια, σημάνσεις και οδεύσεις για τυφλούς, νέο ειδικό υλικό επίστρωσης, ηχητικές ειδοποιήσεις σε σηματοδότες κλπ.
Όπως τονίστηκε από τη Δημοτική Αρχή «χρειάστηκαν δεκαετίες ολόκληρες η πόλη του Βόλου να συγχρονιστεί και να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας σημαντικής μερίδας των συμπολιτών μας και αυτό συμβαίνει τώρα με την παρούσα Δημοτική Αρχή, που σέβεται χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς όλους τους πολίτες, καθιστώντας το Βόλο μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη και στον τομέα αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger