Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Νέο εισαγγελικό βέτο στην άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

O ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί και εφαρμόζει το φασιστικό νόμο Δένδια 

Βέτο στη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα έθεσε στις 28 του Φλεβάρη η εισαγγελέας Μαρσιώτη, ακολουθώντας τη ρότα της προκατόχου της εισαγγελέα Περιμένη. Ετσι, μολονότι τα άλλα δύο μέλη του αρμόδιου Συμβουλίου (διεύθυνση και κοινωνική υπηρεσία της φυλακής) αυτή τη φορά ψήφισαν να δοθεί στον Δ. Κουφοντίνα η άδεια που δικαιούται εδώ και περισσότερα από εφτά χρόνια, η εισαγγελέας μειοψήφισε, έθεσε βέτο και το αίτημα του πολιτικού κρατούμενου θα κριθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Δεν έχουμε δει ακόμα το σκεπτικό του εισαγγελικού βέτο (στον Δ. Κουφοντίνα ανακοινώθηκε ότι η απόφαση θα του δοθεί τη Δευτέρα), όμως από τις ερωτήσεις που η εισαγγελέας έθεσε στον πολιτικό κρατούμενο συμπεραίνουμε ότι δε θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα σκεπτικά. Τον ρωτούσε αν έχει μεταμεληθεί και αν έχει αναγνωρίσει τα λάθη του! Ο Δ. Κουφοντίνας της απάντησε όπως είχε απαντήσει και τις προηγούμενες φορές. Οτι δεν πρόκειται να συμπράξει σε μια επανάληψη της δίκης της 17Ν μπροστά σε ένα αναρμόδιο όργανο, όπως είναι το Συμβούλιο Φυλακής. Και κυρίως ότι δεν πρόκειται να κάνει δήλωση μετάνοιας και δήλωση αποκήρυξης των ιδεών του.

Είναι φανερό ότι, από τη στιγμή που τους τέλειωσαν τα διάφορα νομικίστικα τρικ, με τα οποία προσπάθησαν να απορρίψουν προηγούμενα αιτήματα για χορήγηση άδειας του Δ. Κουφοντίνα, οχυρώνονται φανερά πίσω από το φασιστικό νόμο του Δένδια (ν. 3772/2009, άρθρο 20, παρ. 3), που δίνει στον εισαγγελέα δικαίωμα βέτο και μετατρέπει τη χορήγηση άδειας σε κρατούμενο σε υπόθεση αποκλειστικά του δικαστικού μηχανισμού. Ενα νόμο που ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωνε όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση, όμως διατηρεί αλώβητο, για να κρύβεται πίσω από το δικαστικό μηχανισμό.

Οι Πόντιοι Πιλάτοι, όμως, ποτέ δε «φτούρησαν» στην Ιστορία. Οταν πλένουν τα χέρια τους, το κάνουν σε ματωμένους νιπτήρες, όπως έγραφε ο Μπρεχτ στηλιτεύοντας την πολιτική της «ουδετερότητας» έναντι του φασισμού. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη μη χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα και άλλους πολιτικούς κρατούμενους (Κώστας Γουρνάς, Γιώργος Καραγιαννίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger