Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Θλιβερό ατόπημα του Ριζοσπάστη

Πηγή: "Πριν"

Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ ποτέ δεν υπήρξε ιδιαίτερα ανεκτικό στην κριτική, ιδιαίτερα όταν αυτή προέρχεται από τα αριστερά και υπογραμμίζει τις αντιφάσεις του. Άλλο όμως η κριτική -έστω και κακοπροαίρετη- σε ένα πλαίσιο αρχών και αριστερού πολιτισμού και άλλο ο λίβελος και η συκοφαντία που εμπνέεται από τις χειρότερες παραδόσεις της εκφυλισμένης σοβιετικής γραφειοκρατίας.

Την Πέμπτη ο Ριζοσπάστης, σε ένα κείμενο με τίτλο «Συναντιούνται» φτάνει στο σημείο να τσουβαλιάσει με χυδαίο τρόπο την αντικαπιταλιστική Αριστερά, το Πριν αλλά και τη σελίδα Ίσκρα με ...τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Το δημοσίευμα αναφέρεται ειρωνικά σε «συνάντηση μεγάλων πνευμάτων στη «αντι-ΚΚΕ επίθεση». Το σχόλιο της εφημερίδας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ...επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ ότι η «υιοθέτηση των θέσεων του αστικού ευρωσκεπτικισμού, της θέσης για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα εντός του καπιταλισμού, από δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστερές ή αντικαπιταλιστικές, οδηγεί σε περίεργους εναγκαλισμούς, υπό τη σκέπη τμημάτων του κεφαλαίου...».

Ο Ριζοσπάστης βασίζει τον προσβλητικό και απαράδεκτο συσχετισμό σε άρθρο ιδεολογικής κριτικής που δημοσιεύτηκε στο Πριν της περασμένης Κυριακής και στο οποίο υπάρχει αναφορά -όπως και στην 'Ισκρα-ότι στην ιστοσελίδα του 902.gr δημοσιεύτηκαν όλες οι ερωταπαντήσεις από συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα πλην αυτών που αφορούσαν το θέμα της εξόδου από το ευρώ.

Το Πριν ασκούσε επίσης κριτική στον ετεροχρονισμό από το ΚΚΕ του στόχου της εξόδου από την ΕΕ μετά την λαϊκή εξουσία.

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τις μεθόδους της λάσπης στις οποίες καταφεύγει η ηγεσία του Περισσού απέναντι σε όσους ασκούν κριτική, ούτε θα ταυτίζαμε ποτέ το ΚΚΕ με τα φασιστοειδή επειδή δεν επιθυμούμε να ανοίξει μια συζήτηση που δεν μας βολεύει.

Από την ίδρυση του το ΝΑΡ (που ο Ριζοσπάστης εντάσσει στις δυνάμεις του τρέντι και δεξιόστροφου «ευρωσκεπτικισμού»), έχει την ίδια αταλάντευτη στάση απέναντι στην ΕΕ προτάσσοντας το στόχο της αντικαπιταλιστικής αποδέσμευσης πάντα απ' τη σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης και της νεολαίας και του συνολικού αγώνα για την επαναστατική απελευθέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger