Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Τέσσερις πυραύλους προς την Ιαπωνία εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα

Τέσσερις πυραύλους προς την Ιαπωνία εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα

Η Πιονγκγιάνγκ είχε προειδοποιήσει για «αντίποινα», μετά την διεξαγωγή κοινών ασκήσεων μεταξύ Νότιας Κορέας και ΗΠΑ, που ο Κιμ Γιονγκ Ουν θεωρεί προετοιμασία για πόλεμο

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα το πρωί, στην εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων με τροχιά προς την βορειοδυτική θαλάσσια περιοχή της Ιαπωνίας, σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους τόσο της Νότιας Κορέας, όσο και της Ιαπωνίας. 

Οι εκτοξεύσεις αυτές, που ενδέχεται να συμπεριέλαβαν περισσότερους από τέσσερις πυραύλους, έγιναν, ημέρες μετά την προειδοποίηση της Βόρειας Κορέας για αντίποινα, αναφορικά με τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, τις οποίες η Πιονγιάνγκ θεωρεί ως προετοιμασία για πόλεμο.

Σύμφωνα με τη Σεούλ, οι πύραυλοι δεν επιβεβαιώνεται ότι είχαν χαρακτηριστικά βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων (ICBM), οι οποίοι θα μπορούσαν να απειλήσουν τις ΗΠΑ, ενώ η πτήση τους, κάλυψε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων, φτάνοντας σε ύψος 260 χιλιομέτρων.

Οι πύραυλοι κατέπεσαν σε απόσταση 300 χιλιομέτρων στη θαλάσσια περιοχή της βορειοδυτικής ακτής της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στο Τόκιο. Τρεις από τους τέσσερις πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τη Βόρεια Κορέα, κατέπεσαν εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ιαπωνίας σε απόσταση 300-350 χιλιομέτρων από τη χερσόνησο Όγκα, στη νομαρχία Ακίτα.

Οι ΗΠΑ δεν βλέπουν -μέχρι στιγμής- ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου κατά την τελευταία εκτόξευση πυραύλων, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων στο Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger