Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Σκύλος παλεύει με όλη του τη δύναμη για να σώσει την ιδιοκτήτριά του από βέβαιο θάνατο. Δυστυχώς είχε το πιο φρικτό τέλος…


Ο Steve Mason ήταν ένα μείγμα Χάσκει, Λαμπραντόρ και Ροντβάιλερ με φουσκωτά αυτιά και καφέ γούνα. Μπορεί να ήταν ένας γκαφατζής στην καθημερινότητά του, αλλά ήταν επίσης και ένας μεγάλος ήρωας

Η ιδιοκτήτρια του ζει στα βουνά και έψαχνε ένα σκυλί που θα μπορούσε να την ακολουθήσει στις μεγάλες της εξορμήσεις ως σύντροφος και προστάτης. Όταν είδε τον Steve Mason μετά την γέννα του, ήξερε αμέσως ότι ήταν ο ένας και μοναδικός!

Ενώ όλα τα άλλα κουτάβια τσίριζαν και φώναζαν, ο Steve Mason τριγυρνούσε μυρίζοντας τα κοντινά λουλούδια. Η νεαρή γυναίκα είχε εντυπωσιαστεί από την ηρεμία και τον γαλήνιο τρόπο του. Τον υιοθέτησε την ίδια ημέρα και έτσι ξεκίνησε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση που διήρκησε 16 χρόνια.


Χρόνο με το χρόνο, οι δύο σύντροφοι είχαν επισκεφτεί όλα τα βουνά της περιοχής. Με ένα τέτοιο ισχυρό και πιστό σκυλί στο πλευρό της, δεν φοβόταν τίποτα!

2

Στο σπίτι, ο Steve Mason απολαμβάνει απλές στιγμές. Συχνά περνάει ώρες μασώντας κομμάτια από χαρτόνι και ξύλα.

Αλλά πριν από τρία χρόνια, στην ηλικία των 14, ο Steve Mason άρχισε να δείχνει σημάδια γήρανσης. Δεν ήταν αρκετά δυνατός και δεν κινούνταν τόσο όσο συνήθιζε. Μήνα με το μήνα το σώμα του έγινε πιο αδύναμο και οι αρθρώσεις του έγιναν πιο σκληρές.

Όταν η ιδιοκτήτρια του παρατήρησε ότι η όραση και την ακοή του είχαν χειροτερέψει, ήξερε ότι έπρεπε να προετοιμαστεί για το χειρότερο. Δεν μπορούσε να τον βλέπει να υποφέρει.
6

Στις 5 Μαρτίου, το 2016, ο Steve Mason , η ιδιοκτήτρια του και τα άλλα σκυλιά της οικογένειας πήγαν για μια τελευταία πεζοπορία. Το γέρικο σκυλί προσπάθησε σκληρά για να συμβαδίσει, αλλά δεν μπορούσε να πάει μακριά. Όλα φαίνονταν φυσιολογικά μέχρι που η ιδιοκτήτριά του παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο. Λίγα μέτρα μακριά ήταν ένα άγριο ζώο και τους ακολουθούσε.

Ήταν σίγουρα ένας λύκος! Κινήθηκε όσο πιο γρήγορα μπορούσε και προσπάθησε να συγκεντρώσει τα σκυλιά της πίσω στο σπίτι, αλλά ήταν πολύ αργά. Ο λύκος άρχιζε την επίθεση και σε δευτερόλεπτα στεκόταν λίγα μόνο μέτρα μακριά από αυτήν.

Ο λύκος ήταν τρομερά αδύνατος και πεινασμένος.
Και τότε, χωρίς προειδοποίηση, ο λύκος επιτέθηκε. Πήγε πρώτα προς τους μικρούς σκύλους, αλλά ο Steve Mason του έκλεισε το δρόμο. Η νεαρή γυναίκα κατάφερε να πάρει τα κουτάβια μακριά από τον λύκο, ενώ ο Steve Mason του είχε ορμήσει. Ήταν μια φρικτή, αιματηρή μάχη που το γέρικο σκυλί δεν είχε καμία ελπίδα να κερδίσει. Και στη συνέχεια, με ένα δάγκωμα στο λαιμό, ο Steve Mason έπεσε νεκρός.

Η νεαρή γυναίκα είχε συγκλονιστεί. Ο καλύτερος φίλος της για τα τελευταία 16 χρόνια έφυγε… το μόνο πράγμα που ήθελε ήταν εκδίκηση!

Αλλά καθώς καθόταν εκεί, παρακολουθώντας το λύκο να τρώει το θήραμά του, συνειδητοποίησε ότι ο θυμός της δεν ήταν δίκαιος. Ο λύκος είχε κάνει ό, τι χρειάζονταν για να επιβιώσει. Ήταν πεινασμένος και βρήκε τροφή με τον μόνο τρόπο που ήξερε. Με βαριά καρδιά κατευθύνθηκε στο σπίτι, αφήνοντας τον λύκο να φάει το γεύμα του.

Η απώλεια του Steve Mason άφησε ένα τεράστιο κενό στη ζωή της νεαρής γυναίκας, αλλά ήξερε ότι ο Steve Mason είχε φύγει με δόξα, πολεμώντας για αυτούς που αγαπούσε.

Ο θάνατος του Steve Mason μπορεί να φαίνεται σαν τραγωδία, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια ιστορία θυσίας και ηρωισμού. Το γέρικο σκυλί πιθανότατα γνώριζε ότι βρίσκονταν στα τελευταία του, αλλά έκανε ότι έκανε για σώσει την οικογένειά του. Το σώμα του μπορεί να χάθηκε, αλλά ο ίδιος θα συνεχίσει να ζει στην καρδιά της ιδιοκτήτριάς του και το πνεύμα του θα περιπλανιέται στα βουνά για μια αιωνιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger