Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Στην έκθεση της Πράγας ”HOLIDAY WORLD” η Θεσσαλία

ΠΡΑΓΑ 2
  
Με τη συμμετοχή πολλών χωρών και με ενθαρρυντικά μηνύματα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε η Διεθνής Τουριστική Έκθεση της Πράγας ”HOLIDAY WORLD”  το χρονικό  διάστημα από  16 έως 19 Φεβρουαρίου 2017.Επαγγελματίες απ’ όλους τους κλάδους του τουρισμού και από διάφορα μέρη του κόσμου, συναντήθηκαν με σκοπό να δικτυωθούν και ν’ αποκτήσουν καλύτερες προσβάσεις στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε για μία ακόμη φορά στην Έκθεση αυτή, με ένα από τα καλύτερα περίπτερα, πλαισιωμένη από μεγάλο αριθμό συνεκθετών. Θεωρώντας  ότι ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της αναπτυξιακής πολιτικής, συνεχίζει πιο έντονα την προσπάθεια προβολής του τουριστικού της προϊόντος με νέες ιδέες, καινοτομίες και  με δυναμική παρουσία σε όλες τις προγραμματισμένες τουριστικές εκθέσεις και το 2017.
Στο πλαίσιο της θεσσαλικής παρουσίας στην έκθεση και κατά την διάρκεια των  ημερών της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού, με Tour Operators, με εκπρόσωπους του τουριστικού κλάδου, ταξιδιωτικών γραφείων θεματικού τουρισμού και  αναλυτές και έγινε παρουσίαση των τουριστικών προορισμών της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσιογράφους,  Μ.Μ.Ε. της Τσεχίας και σε επίσημους φορείς, με στόχο το άνοιγμα της αγοράς και την άμεση ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Τσεχία προς την Ελλάδα.
Τόσο οι επαγγελματίες του τουρισμού, όσο και  οι επισκέπτες της έκθεσης  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα τουριστικά πλεονεκτήματα της περιοχής, για τις πολλαπλές επιλογές που έχει ο τουρίστας επισκεπτόμενος τη Θεσσαλία, καθώς και για τις δυνατότητες πρόσβασης μέσω των αεροδρομίων, λιμανιών, του οδικού αλλά και σιδηροδρομικού δικτύου. Επίσης, έλαβαν πληροφορίες και έντυπο υλικό για τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τον θρησκευτικό τουρισμό, την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά και βέβαια τις φυσικές ομορφιές όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Η αγορά της Τσεχίας  είναι μία σημαντική  αγορά για τη Θεσσαλία και μέσω της συμμετοχής αυτής δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρηματίες και tour operators μέσω Β2Β συναντήσεων να προβάλλουν την επιχείρησή τους, να διαφημιστούν, να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες και συμφωνίες συνεργασίας, με στόχο να δικτυωθούν και να αποκτήσουν καλύτερη πρόσβαση στο παγκόσμιο τουριστικό κύκλωμα. Παράλληλα δίνονται ευκαιρίες ανάπτυξης νέων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, νέων προορισμών και επέκτασης της τουριστικής περιόδου, γεγονός που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την προβολή και την προώθηση του θεματικού προϊόντος της.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκε  μεταξύ άλλων,  ο Έλληνας  πρέσβης στην Τσεχία κ. Ευθύμιος Ευθυμιάδης, ο Εμπορικός Ακόλουθος κ. Παύλος Ολζιέρσκυ, οι οποίοι συνεχάρησαν την αποστολή μας για την άριστη παρουσία της.
Από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχαν η Διευθύντρια Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου & Τουρισμού κα Ελένη Κατσαρού  και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού κα Βασιλική Χρόνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger