Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Το κίνημα ''ΜΠΛΟΚΟ'' συμμετέχει και στηρίζει τη κινητοποίηση του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α στα διόδια Ελευσίνας (Ολυμπία οδός) το Σάββατο 29/4. Ολοι στους δρόμους της Ανατροπής.


Το κίνημα ''ΜΠΛΟΚΟ'' συμμετέχει και στηρίζει τη κινητοποίηση του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α στα διόδια Ελευσίνας (Ολυμπία οδός) το Σάββατο 29/4.
Ολοι στους δρόμους της Ανατροπής.

«ΜΠΛΟΚΟ.»
(ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ)
Οι ραγδαίες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις της τελευταίας περιόδου και οι καταστροφικές πολιτικές που υλοποιούνται, έχουν επιφέρει ‘’καίριο πλήγμα’’ στην κοινωνία. Οι πολίτες βιώνουν πλέον στη συντριπτική τους πλειοψηφία την απόλυτη εξαθλίωση, την ταπείνωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Η αναδιανομή του πλούτου σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και η προσπάθεια υφαρπαγής της περιουσίας των πολιτών μέσω της δήμευσης και της εκποίησής της, έχει σηματοδοτήσει έναν ‘’ακήρυχτο πόλεμο’’, αποτέλεσμα του οποίου είναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση σε ‘’καιρό ειρήνης’’ σε μια υποτιθέμενη Δημοκρατική, ευρωπαϊκή και πολιτισμένη χώρα.
Ταυτόχρονα, η καταστρατήγηση και η αφαίρεση των ελευθεριακών, συνταγματικών και εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, έχει γονατίσει και καθηλώσει τον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό δημιουργώντας ένα αδιέξοδο που τα αποτελέσματά του τα βιώνουμε όλοι ανεξαιρέτως.
Η ανεργία, οι συνεχείς και οριζόντιες περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, οι υπέρογκοι φόροι κλπ ως αποτέλεσμα των ανελέητων, ανάλγητων και βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών (της λαίλαπας που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της και αφήνει πίσω της μόνο ερείπια και καταστροφή), έχουν δημιουργήσει ένα ντόμινο τραγικών αλυσιδωτών εξελίξεων και συνεπειών τόσο για τους ανέργους, όσο και για τους εναπομείναντες εργαζόμενους, επαγγελματίες, συνταξιούχους, υποαπασχολούμενους, οι οποίοι αδυνατούν να εκπληρώσουν τις βασικές βιοτικές ανάγκες επιβίωσής τους.
Η αδυναμία εξυπηρέτησης πληρωμής ρεύματος και νερού από ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά, η μη πληρωμή δανείων τα οποία είχαν ληφθεί στην εποχή της ‘’κανονικότητας’’ και πλέον δεν εξυπηρετούνται οδηγώντας σε πλειστηριασμούς και απώλεια περιουσίας, ο εργασιακός μεσαίωνας για όσους έχουν ακόμη το ‘’προνόμιο” της εργασίας κλπ, έχουν οδηγήσει τη λαϊκή οικογένεια, την μικρή αλλά και την πρώην ‘’μεσαία τάξη’’, σε μία μη διαχειρίσιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στην απόλυτη εξαθλίωση, στον κοινωνικό αποκλεισμό και το χειρότερο… σε μία διαρκή ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το μέλλον τους που προδιαγράφεται τραγικό.
Τα συσσίτια, η διανομή ρουχισμού, ειδών πρώτης ανάγκης ακόμη και φαρμάκων, είναι μερικά από τα συνήθη πλέον καθημερινά φαινόμενα που τείνουν να καθιερωθούν, να μονιμοποιηθούν, να νομιμοποιηθούν και να αποτελέσουν τη ‘’φυσιολογική ροή των πραγμάτων’’, τη μετεξέλιξη και τη μεταπήδηση από μια κοινωνία σχετικής ευημερίας και Δικαίου σε μια κοινωνία εξαθλίωσης, φθινουσών Αξιών και επιβαλλόμενης αδικίας όπου ο ‘’ωφελούμενος θα αποδέχεται την ταπείνωση σαν δώρο και ευεργέτημα.’’
Η ολική μετατόπιση του κέντρου βάρους από μια κοινωνία Αρχών, Αξιών, Ιδανικών, Οράματος και Ελπίδας με επίκεντρο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και υπόσταση, σε μια κοινωνία ανισοτήτων, απόλυτα ελεγχόμενη, υποταγμένη, χωρίς αντιστάσεις, που στο επίκεντρό της έχει τους αριθμούς και τα -με κάθε κόστος- κέρδη της ολιγαρχίας, δεν είναι μόνο προ των πυλών, αλλά έχει περάσει τις πύλες και βρίσκεται ήδη στο κατώφλι αν όχι μέσα στο σπίτι μας…
Η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλίας για συντονισμένες παρεμβάσεις ‘’ενεργών πολιτών’’ στις τοπικές κοινωνίες, παρεμβάσεις που είχαν ατονήσει το τελευταίο διάστημα λόγω της ‘’δημιουργικής ασάφειας’’, του “εμπορίου ελπίδας” και της πολυπόθητης και προσδοκώμενης ανάκτησης της Περηφάνιας και της Αξιοπρέπειας του λαού μας από μια κυβέρνηση της ‘’φαντασιακής Αριστεράς’’, είναι πλέον όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία και επιβεβλημένη.
Οι δράσεις Αλληλεγγύης (συσσίτια, φάρμακα κλπ) που είναι δεδομένες και από καιρό καθιερωμένες κρατώντας όρθιο τον κοινωνικό ιστό είναι ένα κοινωνικό αντανακλαστικό βαθειάς και ανθρώπινης κοινωνικής δράσης που όμως δεν εμπεριέχει το στοιχείο της πολιτικής πίεσης και ανατροπής, δεν δίνει στίγμα, δεν ‘’πιέζει’’ καταστάσεις, δεν δρομολογεί εξελίξεις και σε κάθε περίπτωση, δεν αρκεί.
Μιλάμε για την άκρως απαραίτητη μεν αλλά ‘’αμυντική-παθητική αλληλεγγύη’’ που αγκαλιάζεται και επικροτείται από τους πολίτες, δημιουργεί όμως παράλληλα αν μείνουμε μόνο εκεί ως κοινωνική αντίδραση, την αίσθηση μιας ψευδούς ηρεμίας, σχετικής σιγουριάς αλλά και εφησυχασμού, κάτι που αποτελεί ‘’βούτυρο στο ψωμί της εξουσίας’’ αφού έμμεσα της δίνει χρόνο να “ζει και να βασιλεύει” αφού δίνει την ψευδαίσθηση ότι κρατά τα θεμέλια της κοινωνίας σταθερά, ενώ στην ουσία βρισκόμαστε υπό κατάρρευση.
Ως απάντηση στα δεδομένα αυτά, αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε ένα πολιτικό φορέα που θα αποτελείται και θα συνδιαμορφώνεται από ετερόκλητες αλλά με κοινό στόχο πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, ένα πολιτικό ‘’Κίνημα Ανατροπής’’, ένα Κίνημα πολιτικής Ανυπακοής, Αντίστασης και κοινωνικής Αλληλεγγύης, ένα Κίνημα παρεμβατικό, δημιουργικό, κομματικά ανεξάρτητο και κοινωνικά αναγκαίο με πολιτικά προτάγματα και κοινωνικές παρεμβάσεις. Ένα ‘’λίκνο αντίστασης, αγώνα και ανατροπής’’.
Το κίνημα αυτό, απευθύνεται σε όλους τους ενεργούς αλλά και τους μη μέχρι σήμερα ενεργούς πολίτες, που ανησυχούν, αγωνιούν, διαβλέπουν, διαβάζουν και αποκρυπτογραφούν τόσο το παρόν όσο και το μέλλον που μας επιφυλάσσεται και που προβλέπεται ιδιαίτερα ζοφερό και δυσοίωνο αν δεν υπάρξει αυτή η άμεση κοινωνική αντίδραση, από όλους όσους αδυνατούμε να σκύψουμε το κεφάλι, να φορέσουμε δεσμά, να γονατίσουμε, να υποταχτούμε, να υποκύψουμε, να παραβλέψουμε το άδικο και να αδιαφορήσουμε για το Δίκαιο, να αφήσουμε στην τύχη του το μέλλον των παιδιών μας.
Πεδία μάχης του κινήματος θα είναι όλοι οι χώροι όπου συντελούνται κοινωνικές αδικίες, τόσο στην καταληκτική φάση τους (επανασυνδέσεις ρεύματος, νερού, αποτροπή πλειστηριασμών, παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ) όσο και οι χώροι που δημιουργούνται (Εφορίες, Δημόσιες υπηρεσίες, Υπουργεία κλπ) και αντικειμενικός στόχος η αποκατάσταση αυτών των αδικιών τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο.
Όπλα μας, το πάθος για Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ελευθερία, Δημοκρατία, Ισονομία. Προτεραιότητά μας, η επαναφορά της Αξιοπρέπειας, της Περηφάνιας, της Ελπίδας.
ΟΧΙ ΜΕ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΝΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΝΟΙΑΣ, ΟΧΙ ΜΕ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ.
Το κάλεσμα αυτό απευθύνεται προς όλους, έχοντας τα χαρακτηριστικά μιας “παλλαϊκής κοινωνικής αφύπνισης’’. Μιλάμε για ένα Κίνημα ανοιχτό αλλά και παράλληλα συγκεκριμένο, επειδή σκοπό έχει όχι απλά τη δημιουργία ενός ακόμη φορέα αλλά ενός φορέα ευθύνης που ήρθε για να μείνει και να προσφέρει, χωρίς κομματικές, ιδεολογικές ή ‘’ιδεοληπτικές παρωπίδες και αγκυλώσεις’’ αλλά με ‘’σαφή στόχο και προσανατολισμό’’, την Ανατροπή όλων των βάρβαρων αντιλαικών και καταστροφικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό και την επαναφορά του τόπου στη κανονικότητα.
Ένα Κίνημα ανοιχτό μεν, που όμως δεν θα επιτρέπει να έχει θέση και να συμμετέχει σε αυτό όποιος ασπάζεται το φασισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, συστατικά που αποτελούν παράγωγα αστάθειας, ανασφάλειας και όχημα μεταφοράς του κοινωνικού αυτοματισμού ως μέσου ελέγχου και χειραγώγησης της κοινωνίας.
Οι δράσεις του Κινήματος δεν κατηγοριοποιούνται και αποδίδονται προς όλες τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, ανεξαρτήτως χρώματος φυλής ή εθνικότητας, θεωρώντας ότι η αδικία μιλάει όλες τις γλώσσες’’, “χτυπάει όλες τις πόρτες και επελαύνει ανελέητα ‘’χωρίς διακρίσεις.
Βασικές Αρχές του Κινήματος, είναι η Αλληλεγγύη και η πολιτική Ανυπακοή μέσα από ακτιβιστικές, παρεμβατικές και πολιτικές δράσεις, με στόχο την αποτροπή της καθιέρωσης του άδικου ως αποδεκτό και δεδομένο και τη μεταλαμπάδευση της Αντίστασης, του Αγώνα και της διεκδίκησης για ένα καλύτερο παρόν και ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.
Φιλοδοξούμε δε, να αποτελέσουμε τον πυλώνα, το βασικό δομικό υλικό και τον ακρογωνιαίο λίθο του ξεκινήματος μιας ‘’νέας Αντίστασης και μιας μεγαλειώδους Ανατροπής’’.
Στην προσπάθεια υποταγής και υποτέλειας μέσω ενός άκρατου νεοφιλελευθερισμού, του ψευτοπατριωτισμού, του συντηρητισμού της πατριδοκαπηλείας, αλλά και της νόθας και αποπροσανατολιστικής αριστεροκαπηλείας που υποκρύπτει έρποντα φασισμό, αναλγησία και βαρβαρότητα, απαντάμε με “γνήσιο προοδευτικό πατριωτισμό’’, πολιτική ανυπακοή, δημοκρατικά αντανακλαστικά, αντίσταση και αγώνα.
«ΜΠΛΟΚΟ» (Κίνημα Ανατροπής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger