Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Εισαγγελέας για το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου

Το δρόμο της δικαιοσύνης πήρε η υπόθεση υποστελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου, το οποίο λειτουργεί μόνο με ένα άτομο, μία αγροτική γιατρό, η οποία καλείται να εργάζεται 24 ώρες, επτά ημέρες την εβδομάδα. Μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς από τον δήμαρχο Αλοννήσου, Πέτρο Βαφίνη, η Εισαγγελία Βόλου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η εισαγγελική έρευνα θα εξετάσει αν από την υποστελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου προκύπτει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα και υγεία των κατοίκων του νησιού και των ασθενών.
Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται στον πταισματοδίκη Βόλου, ο οποίος θα καλέσει σε καταθέσεις κάθε αρμόδιο.
Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Φεβρουαρίου, ο δήμαρχος του νησιού, απογοητευμένος από την υφιστάμενη κατάσταση και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Αλοννήσου, κατέφυγε τελικά στη δικαιοσύνη
Ο κ. Βαφίνης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκειμένου να στελεχωθεί άμεσα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου.
Στη μηνυτήρια αναφορά κατέγραφε αναλυτικά την υφιστάμενη κατάσταση στο Περιφερειακό Ιατρείο, η οποία έχει ως εξής:  «Κενή παραμένει από την 1η Ιανουαρίου του 2014 η θέση ιατρού Γενικής Ιατρικής (Διευθυντής). Κενή παραμένει η μία εκ των δύο θέσεων αγροτικών ιατρών από τις 22 Οκτωβρίου του 2016. Η μία προβλεπόμενη θέση παιδιάτρου παραμένει κενή από τον Νοέμβριο του 2013. Κενή παραμένει η θέση οδοντιάτρου από τις 2 Ιανουαρίου του 2012. Επίσης κενή παραμένει η θέση παρασκευαστή από τις 31 Ιανουαρίου του 2013. Η θέση της μαίας παραμένει κενή εδώ και πολλά χρόνια», υπογράμμισε ο κ. Βαφίνης προσθέτοντας: «Η θέση της νοσηλεύτριας παραμένει κενή από τις 23 Δεκεμβρίου του 2016».
Κ. Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger