Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Επιστολή ανάληψης ευθύνης στο σημείο της έκρηξης στο Ντόρτμουντ!


Σύμφωνα με ενημέρωση της Γερμανικής Αστυνομίας, στο σημείο που έγινε η τριπλή έκρηξη, κοντά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ, βρέθηκε μία επιστολή ανάληψης της ευθύνης, με τις Αρχές να βρίσκονται σε διαδικασία ταυτοποίησης της αυθεντικότητάς της!
Το βράδυ της Τρίτης (11/04), λίγες ώρες μετά την έκρηξη δίπλα στο πούλμαν της Ντόρτμουντ, κατά την μεταφορά της αποστολής στο "Signal Iduna Park" για το παιχνίδι με την Μονακό, η Γερμανική Αστυνομία παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει τον κόσμο για τα πρώτα ευρήματα της έρευνας.Σύμφωνα με την Εισαγγελέα της Βεστφαλίας, Σάντρα Λίκε, στο σημείο της έκρηξης βρέθηκε μία επιστολή ανάληψης ευθύνης για το συμβάν, με τις Γερμανικές Αρχές να βρίσκονται σε διαδικασία ταυτοποίησης της αυθεντικότητάς της!
"Στις 19:16 (σ.σ. ώρα Γερμανίας) υπήρξαν τρεις εκρήξεις γύρω απ' το ξενοδοχείο, όπου διέμενε η αποστολή της Ντόρτμουντ. Πρέπει να υποθέσουμε πως πρόκειται για μία στοχευμένη επίθεση στο πούλμαν της ομάδας. Ως εκ τούτου, υπήρξε άμεση κινητοποίηση. Ερευνούμε την σκηνή του εγκλήματος κι από αέρος για περαιτέρω εκρήξεις. Αρχικά, αποφασίσαμε να μην αποκλείσουμε τίποτα. Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές ποιο ήταν το υπόβαθρο της πράξης. Αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί το παιχνίδι το βράδυ της Τρίτης. Ετοιμάζουμε μία μεγάλη επιχείρηση αύριο. Έχουμε αυξήσει σημαντικά τα μέτρα προστασίας για τις δύο ομάδες. Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να διεξαχθεί το παιχνίδι με ασφάλεια. Αλλά 100% ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει", υποστήριξε αρχικά ο αρχηγός της Αστυνομίας, Γκρέγκορ Λάνγκε.
Απ' την άλλη πλευρά, η Εισαγγελέας Σάντρα Λίκε, τόνισε: "Το υπόβαθρο της πράξης εξετάζεται με τη συμμετοχή της εισαγγελέας. Υπάρχει μία υποψία για απόπειρα δολοφονίας. Μία επιστολή έχει βρεθεί κοντά στον τόπο του εγκλήματος, αλλά δεν μπορούμε να παρέχουμε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το περιεχόμενο για λόγους έρευνας. Η αυθεντικότητα της επιστολής είναι επί του παρόντος υπό ενδελεχή έρευνα".
Photo Credits: AP Photo/Martin Meissner

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger