Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-2: Τι ωραία που θα τεντώνει στο ΟΑΚΑ το σεντόνι

Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-2: Τι ωραία που θα τεντώνει στο ΟΑΚΑ το σεντόνι

Η ΑΕΚ δέχτηκε το δώρο του Παναθηναϊκού και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, νίκησε 2-1 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και θα παίξει στον τρίτο γύρο των προκριματικών του Champions League!

Η ΑΕΚ το πίστεψε και δικαιώθηκε. Η Ένωση πέρασε από τη Νέα Σμύρνη με 2-1 και σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ κουνάει σεντόνι. Οι παίκτες του Χιμένεθ δεν πτοήθηκαν από το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ και με επιμονή και το δίδυμο Μάνταλο-Αραούχο σε τρομερή ημέρα έφτασε στο τρίποντο. Όσον αφορά τον Πανιώνιο το πάλεψε όσο μπορούσε αλλά φάνηκε η κούραση και η απουσία λύσεων, χωρίς αυτό πάντως να χάλασε το γιορτινό κλίμα στις εξέδρες.


Πως ξεκίνησαν
Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς κατέβασε την γνωστή ενδεκάδα με μία αναγκαστική αλλαγή αυτή του Γκιοατά στην θέση του τιμωρημένου Οικονόμου. Οι «κυανέρυθροι» σε διάταξη 4-2-3-1 ξεκίνησαν με τον Γιαννιώτη στο τέρμα και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Βλάχο, Γκιοατά, Ρισβάνη και Τασουλή. Κόρμπος και Σιώπης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ. Μασούρας (δεξιά), Μασούντ (ελεύθερο ρόλο) και Μπεν (αριστερά) αποτελούσαν την τριάδα πίσω από τον μοναδικό πρωοθημένο Γεσίλ.

Η ΑΕΚ από την πλευρά του είχε τις δικές του απουσίες, αφού εκτός ήταν οι Βάργκας και Πατίτο που είναι εκτός πλάνων, καθώς και οι τραυματίες Πέκχαρτ και Αραβίδης.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του σε σύστημα 4-2-3-1 που πολλές φορές γινόταν 4-4-1-1 με τον Ανέστη στα γκολπόστ και τους Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ αμυντική τετράδα. Σιμόες και Γαλανόπουλος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Χριστοδουλόπουλο, Μάνταλο, Αραούχο να έχουν τις τρεις θέσεις πίσω από τον Αλμέιδα, με τους Μάνταλο και Αραούχο πάντως να άλλαζαν συνεχώς θέσεις.

Πιο ζωηρή η ΑΕΚ
Συνήθως στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος είναι αυτός που μπαίνει δυνατά, αλλά αυτή την φορά η ΑΕΚ ήταν αυτή που έδειχνε πιο ζωηρή όπως φάνηκε με τα δύο σουτ του Χριστοδουλόπουλου (4', 10') και του Γαλανόπουλου (13').  Μετά το 20' ο Πανιώνιος ανέβασε στροφές, άρχισε να κρατάει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του και στο 21' πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Μασούρα μετά από μια καταπληκτική αντεπίθεση με τον Μπεν να βγάζει μόνο του απέναντι από τον Ανέστη τον Αγρινιώτη εξτρέμ.

Ανέβηκε ο Πανιώνιος
Το γκολ αυτό έδωσε φτεραά στα πόδια των γηπεδούχων οι οποίοι έδειχναν ιδιαίτερα επικίνδυνη την ώρα που η ΑΕΚ έδειχνε έξω από τα νερά της μην μπορώντας να πατήσει στην περιοχή των Νεοσμυρνιωτών. Έτσι, στο 26' ο Πανιώνιος έφτασε κοντά στο 2-0 με το σουτ του Μπεν. Κι ενώ οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους, κατάφεραν να ισοφαρίσουν στην πρώτη τους προσπάθεια μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου με τον Μάνταλο στο 34' μετά από συνεργασία με τον Αραούχο.

Το γκολ αυτό μείωσε τον ενθουσιασμό των «κυανέρυθρων» με την Ένωση να απειλεί ξανά με τον Χριστοδουλόπουλο ο οποίος έκανε γύρισμα-μισό γκολ στον Αραούχο αλλά ο Αργεντινός ήταν ένα κλικ πίσω. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου κάποια μαρκαρίσματα και τα νεύρα είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός, με την ομάδα του Χιμένεθ πιο επικίνδυνη και να κλείνει το ημίχρονο με ένα σουτ του Μπακασέτα μέσα από την περιοχή που κατέληξε άουτ.

Αποβολές και ροντέο
Στην επανάληψη ο Πανιώνιος έδειχνε να μην έχει την ίδια φρεσκάδα με το πρώτο ημίχρονο κάτι απολύτως φυσιολογικό αφού είναι οι ίδιοι που τραβάνε το κουπί φέτος με την ΑΕΚ να κυκλοφορεί την μπάλα χωρίς πάντως να γίνει επικίνδυνη (μια κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι πέρασε χωρίς να ανησυχήσει τον Γιαννιώτη).

Κάπου εκεί στο 60' το ματς έγινε ροντέο. Αρχικά ο Μπεν είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Ανέστη, μια φάση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων με αποτέλεσμα και την αποβολή του Διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Νίκου Ζαμάνη.
Κι ενώ η ΑΕΚ ήταν έτοιμη να ανεβάσει στροφές και την πίεσή της εκμεταλλευόμενη και το αριθμητικό πλεονέκτημα, τέσσερα λεπτά μετά τον Μπεν ήταν η σειρά του Χριστοδουλόπουλου να δει απευθείας κόκκινη κάρτα (προφανώς για κάτι που είπε στον διαιτητή).

Τρίτη και φαρμακερή ο Αραούχο
Μετά τις αποβολές το ματς πήρε μια άγρια ομορφιά με τις δύο ομάδες να αφήνουν τακτικές και θέσεις και να ψάχνουν η καθεμία με τον τρόπο της το γκολ με την ΑΕΚ να δείχνει περισσότερο ενέργεια και να είναι αυτή που έψαχνε το γκολ. Ο Αραούχο όμως πήγε να γίνει μοιραίος αφού σε δύο περιπτώσεις έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά αρχικά στο 71' η κεφαλιά του αποκρούστηκε από τον Γιαννιώτη, ενώ στο 75' μόνος απέναντι στο τέρμα του Πανιωνίου έστειλε την μπάλα άουτ.

Η τρίτη φορά όμως ήταν και η φαρμακερή όμως αφού στο 81' μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Αργεντινός πρόλαβε τον Γιαννιώτη που έκανε άστοχη έξοδο και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Κάπου εκεί το ματς τελείωσε αφού ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να απειλήσει με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη.

Οι συνθέσεις:
Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς):  Γιαννιώτης, Βλάχος, Γκιοατά (78' Ταπόκο), Ρισβάνης Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (85' Μαχμούτοβιτς), Μασούντ, Μπεν, Γεσίλ (61΄Λάμπρου)
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γαλανόπουλος (80' Αϊντάρεβιτς), Σιμόες, Μάνταλος (85' Βινίσιους), Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο, Αλμέιδα (17' Μπακασέτας)

MVP: Ο Πέτρος Μάνταλος. Ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν όλα τα λεφτά για την ομάδα και αποτέλεσε την ειδοποιό διαφορά για τη νίκη της ομάδας του στη Νέα Σμύρνη. Ο διεθνής άσος ήταν αυτός που έκανε το 1-1 σε ένα σημείο που ο Πανιώνιος είχε αποκτήσει ψυχολογία μετά το δικό του προβάδισμα, ενώ από τα πόδια του έφυγε το φάουλ για το γκολ της νίκης του Αραούχο.

Στο ύψος του: Ο Σέρχιο Αραούχο. Την πρώτη φορά του είπε όχι ο Γιαννιώτης, την δεύτερη φορά αστόχησε μόνος προ του τερματοφύλακα του Πανιωνίου. Ε την τρίτη φορά δεν θα αστοχούσε. Ο Αργεντινός πέτυχε το 2-1 σε ένα χρονικό σημείο που δύσκολα οι γηπεδούχοι θα αντιδρούσαν και όπως όλα δείχνουν αφήνει την ΑΕΚ με μια γλυκιά ανάμνηση.  

Αδύναμος κρίκος: Ο Μοχάμεντ Μπεν. Ο επιθετικός του Πσνιωνίου μπαίνει εδώ όχι γιατί έκανε κακή εμφάνιση, αλλά επειδή αφήνει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο χωρίς λόγο. Σε μια φάση που δεν υπήρχε λόγος να κάνει φάουλ εμποδίζει τον Ανέστη με συνέπεια ο Πανιώνιος να χάσει το μεγάλο του επιθετικό όπλο.

Η γκάφα: Αναγκαστικά πάει στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Και αυτό γιατί αφήνει την ΑΕΚ με 10 παίκτες την ώρα που ο Πανιώνιος ήταν ήδη με παίκτη λιγότερο με αποτέλεσμα να σβηστεί το όποιο πλεονέκτημα είχε αποκτήσει η ομάδα του

Το στραγάλι: Τον εκνευρισμό των δύο ομάδων προκάλεσε με τις αποφάσεις του ο Σταύρος Μάνταλος. Αλόγιστη χρήση της κίτρινης κάρτας, δύο κόκκινες που έφεραν ακόμα περισσότερα νεύρα. Μπορεί να μην είχε την δύσκολη φάση αλλά γενικότερα θα μπορούσε να τα είχε πάει καλύτερα.  

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ φέτος μετρούσε 0 στα 3 κόντρα στον Πανιώνιο, με την πρώτη της νίκη κόντρα στους «κυανέρυθρους» να έρχεται την πιο κρίσιμη στιγμή. Η ομάδα του Χιμένεθ επικράτησε με 2-1 με κορυφαίο παίκτη τον Μάνταλο (γκολ-ασίστ) και σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ βγήκε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ένωση έδειξε να το θέλει περισσότερο, το κυνήγισε κι έφτασε δικαίως στο τρίποντο. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος το πάλεψε, προηγήθηκε, αλλά η έλλειψη φρεσκάδας, αλλά και η αποβολή του Μπεν συντέλεσαν στην ήττα. Ατό βέβαια, καθόλου δεν χάλασε παίκτες και κόσμο που πανηγύρισαν στο τέλος την έξοδο στην Ευρώπη, αποχαιρετώντας παράλληλα και τους παίκτες που ετοιμάζονται για άλλες πολιτείες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger