Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

12χρονος από τη Σκιάθο σύρθηκε στα δικαστήρια για την κλοπή μιας μπάλας


Ατιμώρητος κρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου ο 12χρονος, ο οποίος σύρθηκε στο δικαστήριο με την οικογένειά του από τη Σκιάθο για την κλοπή μίας μπάλας.
Η καταγγελία για την κλοπή συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2014 και η ποινική διαδικασία που ακολουθήθηκε είχε προκαλέσει δικαιολογημένα αλγεινή εντύπωση.

Οικογένεια 9χρονου είχε απευθυνθεί στην αστυνομία και είχε καταγγείλει ότι ο ανήλικος αλλοδαπός από κοινού με άγνωστο άρπαξαν τη μπάλα του παιδιού τους, ενώ έπαιζαν στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος όπου στεγάζεται το γυμνάσιο και το λύκειο του νησιού.
 Το δικαστήριο έκρινε ότι σε εφαρμογή του νόμου Παρασκευόπουλου, ο 12χρονος είναι ατιμώρητος λόγω του εξαιρετικά νεαρού της ηλικίας του, καθώς είναι κάτω από 15 χρονών, και έτσι αποφασίστηκε να μην του επιβληθεί κανένα μέτρο.
Η οικογένειά του πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι η μπάλα δεν εκλάπη, αλλά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού βρέθηκε στα κεραμίδια του σχολείου, και ότι την επόμενη μέρα που ο αέρας την έριξε στο προαύλιο του σχολείου ο γιος της την επέστρεψε στον 9χρονο, όμως εκείνος δεν την ήθελε πια επειδή ήταν ξεφούσκωτη.
Η οικογένεια του 9χρονου από την άλλη, είπε ότι ο 12χρονος όχι μόνο έκλεψε την μπάλα, αλλά χτύπησε και το παιδί της.
Πάντως, σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι έχει αλλάξει η κοινωνική δομή. Πριν από 20 χρόνια αρκετές από τις διαφορές, όπως επισημάνθηκε, θα επιλύονταν στο σχολείο ή στη γειτονιά. Ωστόσο, στις μέρες μας έχει αλλάξει η αντιμετώπιση των παιδιών.
Η Δικαιοσύνη ευτυχώς, τηρεί πιστά τον νόμο, ο οποίος εξαντλεί ούτως ή άλλως όλα τα προβλεπόμενα περιθώρια, και ανάλογα με τη σοβαρότητα των αδικημάτων όλα τα αναμορφωτικά μέτρα, όπως της επίπληξης και της επιμέλειας, πριν φτάσει στο έσχατο μέτρο, που είναι ο εγκλεισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger