Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα πληγέντων της Σκοπέλου και καταβολή σε 24 δόσεις

Ρύθμιση - ανάσα για τα ληξιπρόθεσμα χρέη όσων επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις περιοχές  του Δήμου Σκοπέλου, υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Με την υπουργική απόφαση, ρυθμίζονται τα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη, σύμφωνα με τις  ισχύουσες διατάξεις  σε 24 ίσες μηνιαίες δόσεις. Η καταβολή σε δόσεις γίνεται χωρίς τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής που αντιστοιχούν σε φυσικά και νομικά  πρόσωπα  που έχουν την κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στο Δήμο Σκοπέλου, ο οποίος κηρύχτηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν.

Η ρύθμιση αφορά χρέη τα οποία ήταν ληξιπρόθεσμα μέχρι την έκδοση της απόφασης της υφυπουργού Οικονομικών στις 9 Φεβρουαρίου του 2017, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 16 Φεβρουαρίου του 2017 και η είσπραξή τους ανεστάλη με την παράγραφο 2 της ανωτέρω απόφασης.
Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στην παρούσα ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι τις 31 Μαΐου του 2017. Η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται μέχρι την 31η Μαΐου  και οι επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger