Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Νέα συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού Κοζάνης

ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης
Σε μία νέα συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας & Πώλησης Οπωροκηπευτικών Προϊόντων Βελβεντού Κοζάνης προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς.
Η συμφωνία αφορά τους παραγωγούς του συνεταιρισμού Ορμής Βιτσίου, μέλος του ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ, από την περιοχή της Καστοριάς, οι οποίοι καλλιεργούν μήλα και συνεργάζονται με τον ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το έτος 1917 με έδρα το Βελβεντό Κοζάνης, από τοπικούς παραγωγούς, με σκοπό τη συγκέντρωση και εμπορία αγροτικών προϊόντων (ροδάκινα, μήλα, κεράσια, βερίκοκα, με κυριότερο αυτό του ροδάκινου) και αποτελεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή του Βελβεντού Κοζάνης, αλλά και για την ελληνική οικονομία.
Λειτουργεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις (ψυγεία, διαλογητήρια, συσκευαστήρια, αποθήκες, γραφεία) σε συνολική έκταση περίπου 35 στρεμμάτων και σε θέση που εξυπηρετεί τη συγκέντρωση και διάθεση προϊόντων. Σήμερα απαριθμεί περίπου 400 παραγωγούς, ενεργά μέλη που καλλιεργούν περίπου 6.500 στρέμματα και τα προϊόντα του προωθούνται σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με κύρια την αγορά της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger