Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Άλλαξε ο περιφερειακός σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης


Από το νέο της περιφερειακό σύμβουλο Αντώνη Αδάμου, εκπροσωπείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας η Αριστερή Παρέμβαση – Ανταρσία για την Ανατροπή, μετά την απόφαση εναλλαγής του εκπροσώπου της και εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου Στάθη Ντούρου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η απόφαση αυτή, που αποτελεί και θετικό κεκτημένο και της προηγούμενης θητείας μας στο περιφερειακό συμβούλιο (Νοέμβρης 2010 – Αύγουστος 2014), επιχειρεί να οριοθετηθεί και να συγκρουστεί με την αστική θέση περί πολιτικής και εκπροσώπησης. Για εμάς η πολιτική δεν είναι έργο των «ειδικών», των «ειδημόνων» και των «παραγόντων», δεν εκφράζεται με το «σφιχταγκάλιασμα» στις αιρετές θέσεις που προκύπτουν μέσα από τις εθνικές, τις τοπικές εκλογές και τις εκλογές σε συλλόγους και σωματεία, αλλά μέσα από την ίδια τη δυνατότητα της θιγόμενης πλειοψηφίας να εκφράζει με συλλογικά οργανωμένο τρόπο τη βούληση της και τις ανάγκες της.
«Με την εναλλαγή που επιλέγουμε να κάνουμε σε περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, σε σωματεία και ομοσπονδίες και όπου εκλέγονται άνθρωποι της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, δεν επιδιώκουμε να βελτιώσουμε τους αστικούς θεσμούς. Επιδιώκουμε να μπολιάσουμε τη λαϊκή συνείδηση με έναν άλλο κώδικα αξιών και τελικά μια συνολικά διαφορετική αντίληψη για την πολιτική και τη συλλογική έκφραση», υπογραμμίζει η παράταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger