Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Μύθοι και αλήθειες για τον τουρισμό και στο ... βάθος έγκλημα!

Μύθοι και αλήθειες για τον τουρισμό και στο ... βάθος έγκλημα!

Τι θα συμβεί τελικά το 2017 και ποιο θα είναι το ρεκόρ που θα σπάσουμε - Tι ... ετοιμάζουν με το τέλος διανυκτέρευσης

Ποια είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται φέτος για τον τουρισμό; Ποιο ρεκόρ θα σπάσουμε το 2017; Και τι θα γίνει το 2018 εάν επιβληθεί το τέλος διανυκτέρευσης που σκέφτεται να επιβάλει η κυβέρνηση;
Τα μεγάλα αυτά θέματα απασχολούν τους τουριστικούς παράγοντες, την αγορά που βλέπει το πιο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας να βρίσκεται μεταξύ σφύρας κι άκμονος, χωρίς σχέδιο και χωρίς πλάνο για την ανάπτυξη της χώρας. Βασίζεται μόνο, όπως όλα δείχνουν, στο εάν δουλέψουν ή όχι ανταγωνίστριες χώρες. Οπως δυστυχώς γίνεται πχ με την Τουρκία που ορισμένοι...πανηγυρίζουν γιατί δεν είχε κόσμο, αλλά μάλλον πρέπει να ξαναδούν τα στοιχεία και την...πρόσφατη συνάντηση του Ερντογάν με τον Πούτιν- πάλι φιλαράκια, πάλι τα ξαναβρήκαν!
Και παρά τα όσα λέγονται οι τουριστικοί παράγοντες μιλούν ακόμη για...ακριβά πακέτα στην Ελλάδα, σίγουρα πιο ακριβά από ανταγωνιστικές χώρες , όπως η Τουρκία, μερικές φορές και από την Ισπανία!
"Η Τουρκία φέτος άνοιξε αργά , αλλά τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά! Δείχνουν ότι πάνε για ρεκόρ αφίξεων το Μάιο από την ρωσική αγορά!" είπε στο φόρουμ που διοργανώθηκε ο πρόεδρος της TEZ tours Δημήτρης Χαριτίδης ο οποίος μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας και ήταν πολύ επιφυλακτικός.
"Πρέπει να δούμε στο τέλος τι έγινε με το τουριστικό προϊόν. Ήδη μετά τον καταιγισμό των early booking έρχεται ξανά πίσω η αγορά. Έχουμε ήδη προσφορές από ξενοδοχεία για το Μάιο και τον Ιούνιο! Ας είμαστε λοιπόν πιο προσεκτικοί γι αυτά που λέμε" τόνισε ο κ.Χαριτίδης στο φόρουμ που οργάνωσε η TEZ στη Ρόδο.
Ο κ.Χαριτίδης έδωσε εντυπωσιακά στοιχεία για την προοπτική της ρωσικής αγοράς, τι γίνεται με τις ανατολικές χώρες, αναφέρθηκε στο πως και γιατί οι Ρώσοι επιλέγουν να πάνε κάπου (με βάση τις τιμές κυρίως) και πάντως όχι...λόγω ελληνορωσικής φιλίας!
"Να μάθουμε να είμαστε πιο ρεαλιστές, δεν υπάρχουν φιλίες μεταξύ κρατών, αλλά συμφέροντα" είπε με νόημα. Και πρόσθεσε ότι η ρωσική αγορά έχει προοπτικές αφού σήμερα ταξιδεύουν 5 εκατομμύρια Ρώσοι από τους 150 εκατομμύρια του πληθυσμού της χώρας.
Ο ίδιος επισήμανε ότι θα είναι τραγικό λάθος το τέλος διανυκτέρευσης στον τουρισμό.
Μύθοι και αλήθειες για τον τουρισμό και στο ... βάθος έγκλημα!
O κ.Αγγελόπουλος της Aldemar
Μύθοι και αλήθειες για τον τουρισμό και στο ... βάθος έγκλημα!
Ο κ.Απλαδενάκης της ΤΕΖ
Επιφυλάξεις
Αντίστοιχα επιφυλακτικός για το τελικό ταμείο της φετινής περιόδου ήταν στην τοποθέτησή του και ο κ.Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ιδιοκτήτης των aldemar και δυναμικό στέλεχος των τουριστικών συνδικαλιστικών οργανώσων.
"Το κύριο εξαγώγιμο προϊόν ειναι ο τουρισμός, αλλά κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν. Δεν υπάρχει εθνική στρατηγική" τόνισε ο κ.Αγγελόπουλος επισημαίνοντας ότι "δεν μπορούμε να περιμένουμε να ψοφήσει η κατσίκα του διπλανού για να πάμε εμείς καλά", πρέπει να έχουμε δικό μας σχέδιο, αναφέρθηκε στην "οικονομία της φιλοξενίας", ενώ για το νέο φόρο που έρχεται είπε χαρακτηριστικά:
"Και αυτό το Τέλος διανυκτέρευσης που θέλουν να βάλουν. Ο εγκληματίας που το σκέφτηκε να το αποσύρει!" είπε και κατέληξε: "Είναι Εγκληματική πολιτική, είναι τραγικό λάθος να μετράς αφίξεις και κεφάλια"!
Ο κ.Αγγελόπουλος αφού επεσήμανε τον κίνδυνο των τραπεζών είπε για την air bnb και πως αυτό το κομμάτι αφήνεται χωρίς έλεγχο:
"Γιατί είναι αδιάφορα τα 400 εκατομμύρια; Χάνονται που χάνονται από εκεί ... και βάζουν ένα φόρο για να πάρουν 80;" Και κατέληξε : "Τελικά εγώ δεν είμαι αισιόδοξος, δε βλέπω αλλαγή νοοτροπίας!"
Στο φόρουμ μίλησαν ακόμη ο περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου κ.Χατζημάρκος ο οποίος μίλησε για τα λάθη που έγιναν, εξέφρασε την αγωνία του για το 2018, η αντιδήμαρχος Ρόδου κ.Μαρία Χατζηλαζάρου, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ρόδου κ.Καμπουράκης και των διευθυντών κ.Ματζίκος.
Ακόμη μίλησε ο διευθυντής της ΤΕΖ κ.Μανόλης Απλαδενάκης που αναφέρθηκε στα στοιχεία για τον οργανισμό, στις τουριστικές αφίξεις στη Ρόδο κλπ. 
Διαβάστε την παρουσίαση που έκανε ο κ.Απλαδενάκης στο φόρουμ.
Κι εδώ η παρουσίαση του κ.Χαριτίδη στο φόρουμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger