Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Καμμένος: Απόρρητη ενημέρωση για την τουρκική προκλητικότητα

Καμμένος: Απόρρητη ενημέρωση για την τουρκική προκλητικότητα
Απόρρητη ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής σχετικώς με τα μέτρα, τα οποία λαμβάνονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση της προκλητικής στάσης της Τουρκίας, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος, αφού διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις ανανεώνουν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς τους και σε σχέση με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή και σε σχέση με την προκλητική στάση της Τουρκίας, ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει απόρρητη ενημέρωση, «διότι -όπως εξήγησε- κάποια από τα μέτρα τα οποία παίρνουμε χρήζουν και της ανάγκης ενημέρωσης όλης της Επιτροπής».

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης για την κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του υπουργείου Άμυνας του Βασιλείου της Νορβηγίας σχετικά με τη συνεργασία στον τομέα αμυντικών εξοπλισμών, συστημάτων και υπηρεσιών, μίλησε σχετικώς με τις αναφορές του στις 2 Μαρτίου, σύμφωνα με τις οποίες, η Τουρκία θα δημιουργήσει επεισόδιο στο Οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ, ενόψει των ερευνών για εξεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, αλλά και στις αντιδράσεις που επακολούθησαν.

«Ενημέρωσα τους δημοσιογράφους του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ ότι υπήρχαν κάποια ΝΟΤΑΜ, τα οποία είχε εκδώσει η Τουρκία και φαινόταν ξεκάθαρα ότι ετοιμαζόταν να δημιουργήσει επεισόδιο στο Οικόπεδο 6 και συγκεκριμένα να στείλει το Μπαρμπαρόζ, προκειμένου να μπλοκάρει τη δυνατότητα να γίνει η πρώτη απάντληση και έρευνα στην περιοχή. Και το ΝΟΤΑΜ αυτό, αναφερόταν στην 1η Μαΐου και γι' αυτό το λόγο το διαρρεύσαμε, ώστε να προετοιμάζεται και η κοινή γνώμη αλλά και η ελληνική Βουλή και οι διεθνείς οργανισμοί. Είπα τότε να μην το αποδώσουν σε μένα, αλλά σε πηγές του υπουργείου, ώστε τουλάχιστον να υπάρχει εγρήγορση», είπε ο Καμμένος.

Αφού δήλωσε «δικαιωμένος», ανέφερε ότι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας του ζήτησε συγγνώμη, «διότι τους είχαν διαφύγει τα ΝΟΤΑΜ», ενώ κατηγόρησε το Ποτάμι για την ανακοίνωσή του στην οποία έκανε λόγο για «επικινδυνότητα» του υπουργού, αλλά και τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook, τον χαρακτήριζε «σφουγγαρίστρα της Δεξιάς».

«Αντί να ρωτήσουν τι λέει το ΝΟΤΑΜ και για πιο λόγο έγιναν αυτές οι διαρροές από το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας ο ένας με έλεγε σφουγγαρίστρα κι ο άλλος ότι παίζω επικίνδυνα παιχνίδια και είμαι ο ίδιος επικίνδυνος για την κυβέρνηση. Είδατε όμως πως καμιά φορά δικαιώνεσαι μετά από καιρό;» προσέθεσε.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Καμμένος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος παρατήρησε ότι τέτοιου είδους ζητήματα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με εκ του πλαγίου διαρροές από το υπουργείο, αλλά με ουσιαστική ενημέρωση όλων των πλευρών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger