Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Η ανατρεπτική αφίσα για την Πρωτομαγιά στη Γαλλία - ΦΩΤΟ

Η ανατρεπτική αφίσα για την Πρωτομαγιά στη Γαλλία - ΦΩΤΟ
Διπλό είναι το σημερινό μήνυμα της ομάδας «Κοινωνικό Μέτωπο» του γαλλικού εργατικού συνδικάτου CGT, για την Πρωτομαγιά. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της Realnews στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, σε αφίσα που κυκλοφόρησε με αφορμή την εορτή της εργασίας, πρωταγωνιστούν ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.

Οι φωτογραφίες των δυο προεδρικών υποψήφιων, συνοδεύονται από το μήνυμα προς τους Γάλλους ψηφοφόρους «Πανούκλα ή Χολέρα; Κοινωνικό Μέτωπο» και το hashtag « #Δεν θέλουμε».
Η συνδικαλιστική ενότητα του 2002, μετά την πρόκριση στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του Ζαν Μαρί Λεπέν, του πατέρα της Μαρίν Λεπέν, δεκαπέντε χρόνια μετά δεν υφίσταται, καθώς τα συνδικάτα είναι διαιρεμένα όσον αφορά την κατεύθυνση που θα δώσουν για την ψήφο αλλά και το σύνθημα της παραδοσιακής κινητοποίησης για την γιορτή της εργατικής Πρωτομαγιάς.
Από την μια πλευρά τα συνδικάτα CFDT και η UNSA που κάλεσαν στον δεύτερο γύρο της 7ης Μαίου να ψηφιστεί ο Εμανουέλ Μακρόν και από την άλλη η CGT, η FSU, οι Solidaires και η ΦΟ που τοποθετούνται προς τα αριστερά. Το συνδικάτο FO απέφυγε να δώσει κατεύθυνση ψήφου στα μέλη της, ενώ τα υπόλοιπα τρία έχουν ζητήσει να υψωθεί φράγμα στη Μαρίν Λεπέν. Ορισμένες ομάδες των συνδικάτων CGT, FSU και Solidaires, έχουν συνασπισθεί σε ένα κοινό μέτωπο με την ονομασία “Κοινωνικό Μέτωπο” και πραγματοποιούν σήμερα διαδήλωση υπό το σύνθημα “Πανούκλα ή Χολέρα: Κοινωνικό Μέτωπο, όλα κερδίζονται στον δρόμο».
Ωστόσο, ο επικεφαλής του συνδικάτου CGT, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον σταθμό Europe 1, εξέφρασε την βαθύτατη διαφωνία του με την ομάδα «Κοινωνικό Μέτωπο» και καταδίκασε το μήνυμα στις αφίσες όπως και στα φυλλάδια που μοιράζονται στους δρόμους, όπου αναγράφεται μεταξύ άλλων πως «η Γαλλία αξίζει καλύτερα απ‘αυτές τις δυο "απαίσιες ασθένειες"».
Δείτε την αφίσα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger