Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Χρ. Μπουκώρος: Αφήνουν στην τύχη… τους εκπαιδευτικούς των νησιών


Απαντώντας στην αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος, σχετικά με την ενίσχυση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που μετακινούνται στα νησιά να ταξιδεύουν με έκπτωση στα εισιτήρια όλων των κατηγοριών των δρομολογημένων πλοίων, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε ότι τη δεδομένη στιγμή, αυτό δεν είναι εφικτό.

Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός αναφέρει ότι σε κοινή απόφαση Υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου , σύμφωνα με την οποία καθορίστηκαν οι κατηγορίες εκείνων των κοινωνικών ομάδων οι οποίες δικαιούνται, για λόγους εξυπηρέτησης δημοσίου συμφέροντος, να ταξιδεύουν με έκπτωση στα εισιτήρια όλων των κατηγοριών των δρομολογημένων πλοίων που εκτελούν ενδομεταφορές και χωρίς διακρίσεις ως προς τους πλοιοκτήτες. Σε αυτές τις κατηγορίες δεν προβλεπόταν η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να λαμβάνουν έκπτωση στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών πλοίων.
Συνεχίζοντας, αναφέρει ότι στις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες που διανύει η χώρα μας, η ενίσχυση των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προς τα νησιά, αν και θεωρείται ένα δίκαιο αίτημα, δεν είναι εφικτή.
Τέλος, καταλήγει ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της άσκησης πολιτικών για τη νησιωτικότητα, μελετά σχέδια ενίσχυσης των εργαζομένων στην εκπαίδευση, όπου μέσα σε ένα προσφορότερο δημοσιονομικό περιβάλλον θα μπορούσαν να εφαρμοστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger