Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Ανέβασε το ψάρι που έπιασε στο facebook και το μετάνιωσε πικρά [pics]


Κως: Ανέβασε το ψάρι που έπιασε στο facebook και το μετάνιωσε πικρά [pics]
Θέμα συζήτησης στην Κω και όχι μόνο, η υπόθεση με πρωταγωνιστή νεαρό ψαροντουφεκά. Ο ίδιος ανέβασε το τρόπαιό του, στο facebook..
Για απολογία και επιβολή προστίμου κλήθηκε ψαροντουφεκάς στην Κω από το κεντρικό λιμεναρχείο του νησιού, έπειτα από καταγγελία. Η ρίνα, είδος ψαριού με την ονομασία Rhinobatos cemiculus (Σαλάχι καρχαρίας) ανήκει στα προστατευμένα είδη και έχει απαγορευτεί το ψάρεμά τους. Ο ψαροντουφεκάς ανέβασε στη σελίδα του στο facebook μία ρίνα, χτυπημένη με ψαροτούφεκο. Εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας ''Aρχιπέλαγος'' είδε τη δημοσίευση και κατήγγειλε το γεγονός στο κεντρικό Λιμεναρχείο του νησιού.

Το αποτέλεσμα ήταν να επιβληθούν βαρύτατες διοικητικές κυρώσεις (τσουχτερό πρόστιμο), μιας και επρόκειτο για σπάνιο και προστατευόμενο είδος. Ο ίδιος υποστηρίζει πως η αλίευσή του έγινε τέλη Απριλίου και όχι Μάιο που ισχύει η γενική απαγόρευση. ''Είναι η πρώτη φορά που πέφτει στην αντίληψή μας επιβολή πρόστιμου που προκύπτει από φωτογραφία στο facebook'' ανεφέρουν στην ανακοίνωση τους οι τοπικές λιμενικές αρχές:
«Θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση ενημέρωσή μας, με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο, σε περίπτωση διαπίστωσης μη τήρησης των κείμενων διατάξεων, ώστε να εντοπισθούν οι παραβάτες και να κινηθεί η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων, οι οποίες είναι βαρύτατες.»
Πηγή: boatfishing.graegeannews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger