Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Μαγνησία: Απεργούν στις 20 Ιουλίου οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία

Η Διοίκηση του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Μαγνησίας απευθύνει κάλεσμα
μαζικής συμμετοχής  των εργαζομένων στην 24ωρη Απεργία, που κήρυξε για τις 20 Ιουλίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων ( ΠΟΕΕ-ΥΤΕ ), «ενάντια στον εργασιακό Μεσαίωνα που επικρατεί στον Κλάδο και στα σοβαρά, άλυτα εργασιακά προβλήματα».
Η συμμετοχή στην απεργία κρίνεται απαραίτητη, καθώς η εργοδοτική ασυδοσία, η ιδιαίτερα έντονη στην περιοχή της Μαγνησίας, έχει επιφέρει:
1. απορρύθμιση και χειραγώγηση των εργασιακών σχέσεων,
2. μισθολογική ανισότητα, με συνεχή και βίαιη αποειδίκευση των κλαδικών ειδικοτήτων σε όρους εργασίας και αποδοχές ανειδίκευτου εργάτη, αλλά και
3. γενικευμένη ανασφάλεια από την επιβολή ενός νέου εργασιακού μοντέλου χαμηλού εργασιακού κόστους, σε συνδυασμό με ευελιξία και περιορισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
«Δυστυχώς και παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις και παρεμβάσεις μας προς την Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις της, η τελευταία «κλείνει» προκλητικά τα «μάτια», διαψεύδοντας τις προσδοκίες μας για αποκατάσταση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Έτσι, έμειναν στα λόγια:
 Η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 751€. Αντ’ αυτού συνεχίζεται ο κρατικός παρεμβατισμός στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και στο περιεχόμενο των ΣΣΕ με κατάργηση θεμελιωδών αρχών και κανόνων των συλλογικών ρυθμίσεων.
 Η υποχρεωτική εφαρμογή και επέκταση των Κλαδικών Συμβάσεων.
Την ίδια στιγμή, παρακολουθούμε:
• Tην αρπαγή των εισφορών, των αποθεματικών και της περιουσίας του Ταμείου Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων, με αυθαίρετο νέο κούρεμα στο εφάπαξ που κατέληξε και κάτω από τη σημερινή αξία των εισφορών των ασφαλισμένων αλλά και με παράλληλη κατάργηση της 20ετίας.
• Την εξαίρεση των ειδικοτήτων του Kλάδου από την ασφαλιστική κλάση των Β.Α.Ε. αλλά και την κατάργηση της συμβολής των Βαρέων στον συνταξιοδοτικό μισθό.
• Tις συνεχείς αυθαιρεσίες ιδίως των μεγαλοξενοδόχων και των λοιπών μεγαλοεπιχειρηματιών τουρισμού, που θεωρούν τη Χώρα ειδική οικονομική ζώνη για να πετούν στο δρόμο και την ανεργία εκατοντάδες συναδέλφους μας εργαζομένους συνθλίβοντας την επιβίωση των οικογενειών τους. Ειδικώς στην περιοχή της Μαγνησίας (εξόχως τουριστική, καθ’ όλο το έτος) οι συνθήκες εργασίας απέχουν πολύ από του να θεωρούνται ανθρώπινες και τα εργασιακά μας προβλήματα είναι δίχως τέλος» καταλήγει ανακοινωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger