Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Επικίνδυνη αποστολή για την Εθνική Ελλάδας (21:45, ΣΚΑΪ) κόντρα στη Βοσνία

Με οδηγό το μάγκικο 1-1 στο Βέλγιο η ομάδα του Σκίπμπε θέλει να μείνει όρθια για να διατηρηθεί γερά κόλπο για πρόκριση στο Μουντιάλ

Ελλαδάρα, κάνε τη δουλειά σου!

Η ομάδα του Μίχαελ Σκίπε αντιμετωπίζει (21:45, ΣΠΟΡ FM 94.6, www.sport-fm.gr, ΣΚΑΪ, Cosmotesports1) εκτός έδρας τη Βοσνία στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του όγδοου ομίλου της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου αρχικό στόχο να παραμείνει εντός της πρώτης δυάδας του γκρουπ της.

Το πρόγραμμα (09/06, 21:45)
Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ελλάδα
Εσθονία-Βέλγιο
Γιβραλτάρ-Κύπρος

8ο γκρουπ
Βέλγιο 13 β. (22-2)
Ελλάδα 11 β. (10-3)
Βοσνία-Ερζεγοβίνη 10 β. (13-5)
Κύπρος 4 β. (3-8)


Εσθονία 4 β. (5-15)
Γιβραλτάρ 0 β . (2-22)

Η 7η αγωνιστική (31/08, 21:45)
Κύπρος-Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Ελλάδα-Εσθονία
Βέλγιο-Γιβραλτάρ

Για να διατηρήσει τους... αλαζόνες Βόσνιους από κάτω της στη βαθμολογία, η Εθνική θα πρέπει να φύγει… ατσαλάκωτη από τη Ζένιτσα, όπως έκανε και στο πολύ ποιοτικό Βέλγιο (1-1) παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με αριθμητικό μειονέκτημα για σχεδόν μισή ώρα. Ωστόσο, αυτή τη φορά θα πρέπει να αντέξει και την πίεση του «καυτού» κοινού των Βόσνιων που αναμένεται να είναι και εχθρικό μετά το επεισοδιακό ματς (από μια κόκκινη για κάθε ομάδα και διψήφιος αριθμός καρτών συνολικά) στο Καραϊσκάκη.

Το σύστημα 4-2-3-1 αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο Μίχαελ Σκίμπε, ο οποίος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Ανδρέα Σάμαρη, Γιώργο Τζαβέλλα (που είχε πετύχει... buzzer beater στο ματς του πρώτου γύρου) και Παναγιώτη Ταχτσίδη και σχεδιάζει να δώσει φανέλα βασικού στον Παναγιώτη Ρέτσο, ρίχνοντάς τον κατευθείαν στα βαθιά. Στην εστία θα είναι ο Ορέστης Καρνέζης, δεξί μπακ ο Βασίλης Τοροσίδης και αριστερό ο Παναγιώτης Ρέτσος, τα δύο στόπερ θα είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κώστας Μανωλάς.

Τα δύο αμυντικά χαφ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα είναι ο Αλέξανδρος Τζιόλης με τον Γιάννη Μανιάτη. Στο ενδεχόμενο να μείνει στον πάγκο ο Ρέτσος (δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο), θα γυρίσει στην άμυνα ο Κώστας Σταφυλίδης και μπροστά του θα τοποθετηθεί ο Πέτρος Μάνταλος. Σε αυτή την περίπτωση, δεξί χαφ θα είναι ο Κάρλος Ζέκα και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Κώστα Μήτρογλου, θα βρίσκεται ο Κώστας Φορτούνης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δούλεψε αρκετά με τους διεθνείς στις στημένες φάσεις, τις οποίες η Εθνική θέλει να αξιοποιήσει στην κρίσιμη αναμέτρηση με τους Βόσνιους.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μίραλεμ Πιάνιτς θα αγωνιστεί κανονικά παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκε πρόσφατα από τραυματισμό στο γόνατο. Η Βοσνία διαθέτει κι αυτή ποιοτικό ρόστερ (όχι όπως το Βέλγιο φυσικά) και το βαρύ «πυροβολικό» της είναι ο Έντιν Τζέκο, ενώ στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση την ενισχύουν οι δικοί μας Όγκνιεν Βράνιε της ΑΕΚ και Γκόικο Τσίμιροτ του ΠΑΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι του κάθε γκρουπ κλείνουν εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι θα έχουν δεύτερη ευκαιρία μέσω των μπαράζ. Σε περίπτωση ισοβαθμίας το πρώτο κριτήριο είναι η καλύτερη (συνολικά) διαφορά τερμάτων.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger