Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Στη Βουλή, σε ν/σ για την Αλιεία! .. οι τροπολογίες με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα

- Αποχώρηση ΚΚΕ από την συζήτηση στη Βουλή
- Παράταση στο «πάγωμα» των συντάξεων μέχρι το 2023, πρόβλεψη για αλλαγές στον κώδικα φορολογίας με την σύμφωνη γνώμη των Θεσμών, καθεστώς μεγαλύτερης αοριστίας σχετικά με το ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων, ρυθμίσεις για την χρηματοδότηση των κομμάτων και ρυθμίσεις για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
- Σε πέντε τροπολογίες περικλείονται τα εκκρεμή προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Οι τροπολογίες κατατέθηκαν σε νομοσχέδιο κύρωσης σύμβασης για την αλιεία και αναμένεται να ψηφιστούν αργά το απόγευμα της Παρασκευής από την Ολομέλεια της Βουλής.

Οι δύσκολες ρυθμίσεις που έρχονται εσπευσμένα στη Βουλή και καλείται να υπερασπιστεί η κυβερνητική πλειοψηφία σε μια κοινοβουλευτική διαδικασία εξπρές σε σχέδιο νόμου για την αλιεία προβλέπουν παράταση στο «πάγωμα» των συντάξεων μέχρι το 2023, πρόβλεψη για αλλαγές στον κώδικα φορολογίας με την σύμφωνη γνώμη των Θεσμών, καθεστώς μεγαλύτερης αοριστίας σχετικά με το ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων που προβλέπονταν για το 2018, ρυθμίσεις για την χρηματοδότηση των κομμάτων αυστηροποιώντας το πλαίσιο αλλά και ρυθμίσεις για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Αποχώρηση ΚΚΕ από την συζήτηση στη Βουλή

Ήδη το ΚΚΕ έκανε γνωστό ότι θα αποχωρήσει από την συζήτηση του νομοσχεδίου που φέρει τις τροπολογίες με τα προαπαιτούμενα. «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην αυριανή συζήτηση της Βουλής για τα νέα μέτρα, που έρχονται προς ψήφιση, με τροπολογίες-εξπρές σε άσχετο νομοσχέδιο, θα καταγγείλει την κυβέρνηση για την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση και θα αποχωρήσει από τη συζήτηση, μη νομιμοποιώντας αυτή την πραξικοπηματική διαδικασία» δήλωσε ο Περισσός τονίζοντας πως «η αθλιότητα της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Όχι μόνο ετοιμάζεται να φέρει στη βουλή νέα αντιλαϊκά μέτρα-ουρές του 4ου μνημονίου, αλλά επιδιώκει να ψηφιστούν αύριο, με διαδικασίες εξπρές και τροπολογίες στο πλαίσιο ενός άσχετου νομοσχεδίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger