Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Πνίγεται η Αθήνα στα σκουπίδια - Πορεία των συμβασιούχων με εντάσεις

Πνίγεται η Αθήνα στα σκουπίδια - Πορεία των συμβασιούχων με εντάσεις

Συμβασιούχοι πέταξαν σκουπίδια στην είσοδο του υπ. Εσωτερικών και έριξαν τα κάγκελα

Ενταση προκλήθηκε λίγα λεπτά πριν τις 11.30 το πρωί της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Εσωτερικών με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα που πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους. 

Οι διαδηλωτές, η απεργία των οποίων έχει γεμίσει την Αθήνα και μεγάλες πόλεις σκουπίδια, προσπάθησαν να πετάξουν σκουπίδια στην είσοδο του υπουργείου, ενώ έριξαν και την καγκελόπορτα.





Οι απεργοί απειλούν να μην αφήσουν τίποτα όρθιο, αφήνοντας αμάζευτα τα σκουπίδια για τέταρτη ημέρα, απαιτώντας να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημά τους.

Αν δεν βρούμε το δίκιο μας στον Σκουρλέτη, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, λένε ενώ επίκειται συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος υποσχέθηκε προκήρυξη για να μονιμοποιηθούν, όμως αδυνατεί να δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα, που τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά και κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.



«Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία δεν μας χαρίστηκε από κανένα... Κατακτήθηκε με αγώνες», τονίζουν οι εργαζόμενοι που τις τελευταίες τέσσερις ημέρες πραγματοποιούν καταλήψεις στα αμαξοστάσια όλης της χώρας με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα απορριματοφόρα να βγουν στους δρόμους ώστε να μαζέψουν τα σκουπίδια. Οι συμβασιούχοι, που διαμαρτύρονται για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι παρατάσεις των συμβάσεών τους, δείχνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν και προχωρούν σταδιακά σε καταλήψεις και σε άλλα αμαξοστάσια.

Σε σχετική ανακοίνωση τους για τη σημερινή 24ωρη απεργία τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «η μαζική δυναμική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας από όλη τη χώρα αποτελεί βαρόμετρο για τις εξελίξεις στο κρίσιμο θέμα που αφορά στις θέσεις εργασίας 10.000 "Παρατασιούχων-Συμβασιούχων" και στο μέλλον των ιδίων και των οικογενειών τους».

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση απαιτούν από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της με σχετική νομοθετική ρύθμιση και με πορεία μεταβαίνουν στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να συναντήσουν τον υπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger