Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Αλώβητη η Σκόπελος από τη «Μέδουσα»


Αλώβητη παραμένει η Σκόπελος και η Μαγνησία στο καιρικό φαινόμενο «Μέδουσα», καθώς με μικρές εξαιρέσεις η βροχή που πέφτει από το βράδυ της Κυριακής έχει ρυθμό ποτίσματος και δεν δημιουργήθηκαν πλημμυρικά ή άλλα φαινόμενα.

Τα παραπάνω ανέφερε στο «Ράδιο Ένα» ο Βασίλης Χατζόπουλος αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής, που ανέφερε ότι ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή, διότι δεν υπάρχει ακόμη βεβαιότητα αν το φαινόμενο παρουσιάζει ύφεση.
«Το ευτύχημα είναι ότι η βροχή δεν είναι τόσο δυνατή και ραγδαία, ώστε να προκαλέσει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να μη δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα στις καλλιέργειες της Μαγνησίας», δήλωσε ο κ. Χατζόπουλος.
Ο αντιπεριφερειάρχης είχε επικοινωνία με όλους τους Δήμους της Μαγνησίας και κανένας δεν ανέφερε ιδιαίτερα προβλήματα, σε κατοικημένες ή αγροτικής περιοχές.
Ο κ. Χατζόπουλος είπε ότι η Αντιπεριφέρεια είναι σε ετοιμότητα για την περιοχή της λίμνης Κάρλας, όπου τις επόμενες μέρες αναμένεται να καταλήξουν πολλά νερά από τη Λάρισα και να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα. Σήμερα πάντως, η κατάσταση στην περιοχή είναι καλή και δεν υπήρχε ανησυχία.
Μοναδική εξαίρεση ήταν ένα μικρό φαινόμενο κατολίσθησης στο δρόμο μεταξύ Μ. Περιβολάκι και Αγροκήπιο, στην περιοχή του Δήμου Ρ. Φεραίου, που αντιμετωπίστηκε άμεσα με μηχάνημα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Θεσσαλία, είπε ο αντιπεριφερειάρχης, εντοπίστηκε χθες στα παράλια της Λάρισας και στον Αγιόκαμπο, μεταξύ Κόκκινου Νερού, Στομίου και Μελιβοίας, όπου σημειώθηκαν ισχυρές καταπτώσεις βράχων και χώματος και έχουν πάει πολλά μηχανήματα της Περιφέρειας για να διανοίξουν τους δρόμους.
Ο κ. Χατζόπουλος δήλωσε ότι ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή, διότι δεν υπάρχει βεβαιότητα ακόμη αν το καιρικό φαινόμενο «Μέδουσα» βρίσκεται σε ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger