Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Αρκάς ο νεοφιλελε και το πρόβλημα του για το ποιοι μιλάνε


Είναι γνωστό πλέον ότι ο εξαιρετικός κατά τα άλλα σκιτσογράφος Αρκάς το τελευταίο καιρό πολιτικοποιήθηκε και μάλιστα προς τα δεξιά. Παλιότερα γράφαμε και το εννοούσαμε ότι είναι δικαίωμα του, αλλά βέβαια δίνει τροφή για κριτική.

Ο Αρκάς ανέβασε ένα παλιότερο σκίτσο του σήμερα στην επίσημη σελίδα του στο facebook, αυτό που βλέπετε πάνω στο οποίο ο χαρακτήρας του διαπιστώνει ότι η τεχνολογία έδωσε το δικαίωμα να ομιλούν και οι ηλίθιοι στο ίντερνετ. Αυτή είναι μία άποψη που την ακούσαμε επί Σαμαρά όταν τα social Media ξεβράκωναν αυτόν και την μνημονιακή κυβέρνηση του, το ακούμε τελευταία και από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχοντας χάσει την μάχη του διαδικτύου μέλη και στελέχη του επαναλαμβάνουν τα ίδια.

Στο ίδιο πνεύμα και παλιότερο ο Ουμπέρτο Έκο που έλεγε :"Έδωσαν δικαίωμα λόγου σε λόχους ηλιθίων οι οποίοι προηγουμένως δεν μιλούσαν παρά σε μπαρ, μετά από ένα ποτήρι κρασί. Τότε δεν έκαναν κακό στους υπόλοιπους. Εκεί κάποιος τους έκοβε την κουβέντα, ενώ τώρα έχουν το ίδιο δικαίωμα να μιλούν όσο και ένα βραβείο Νόμπελ".

Γυρνώντας στον Αρκά παραθέτουμε δύο σκίτσα του που δείχνουν την στροφή του καλλιτέχνη στον νεοφιλελευθερισμό ο οποίος στην χώρα μας κλίνει στα ακροδεξιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger