Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Ποινή φυλάκισης σε ξενοδόχο από τις Σποράδες για τον θάνατο τουρίστα

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποινή DIKASSTHRIOΠοινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 43χρονο ξενοδόχο από νησί των Βορείων Σποράδων, τον οποίο έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του καταδικασθέντα, να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Η υπόθεση αφορούσε την προσβολή ενός Γερμανού τουρίστα από τη νόσο των Λεγεωναρίων, από την οποία και φέρεται να είχε χάσει την ζωή του, ύστερα από ολιγοήμερη νοσηλεία του στο Νοσοκομείο Βόλου, τον Ιούνιο του 2014.
Ο καταδικασθείς ξενοδόχος που ήταν παρών χθες στο δικαστήριο, δήλωσε ότι συντηρούσε καλά και τακτικά τα κλιματιστικά συστήματα του ξενοδοχείου του, τα καθάριζε, όπως καθάριζε και απολύμαινε και τα ντους και τα μπάνια των δωματίων του συγκροτήματός του. Πρόσθεσε δε πως δεν υπήρχαν από τους αρμόδιους φορείς δημόσιας υγείας εκείνη την εποχή κάποιες οδηγίες για την αντιμετώπιση της νόσου.
Στις 27 Μαΐου του 2014 ζευγάρι Γερμανών που έκανε διακοπές στο νησί των Β. Σποράδων, είχε ασθενήσει. Μάλιστα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου ύστερα από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 9 Ιουνίου, ο σύζυγος εξέπνευσε. Όπως είχε διαγνωσθεί, φέρεται να έπασχε από τη νόσο των Λεγεωναρίων. Η σύζυγός του υπέβαλε μήνυση κατά του ξενοδοχείου, όπου φιλοξενούνταν και χθες η υπόθεση συζητήθηκε με τη μηνύτρια να είναι απούσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger