Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Επανέρχεται η επαίσχυντη τροπολογία για τα εργασιακά...ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Δεν θα αλλάξει τίποτα στην τροπολογία για τις απεργίες, η οποία θα επανακατατεθεί, προανήγγειλε ο γ.γ. του υπ. Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, προσγειώνοντας έτσι όσους περίμεναν να κάνει πίσω η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις συνδικαλιστών. 

«Δίνουμε χρόνο να γίνουν κάποιες περαιτέρω διευκρινίσεις και από την άλλη πλευρά να γίνει και ένας ευρύτερος διάλογος, δηλαδή να δοθεί στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας η δυνατότητα να αποσαφηνιστούν διάφορα θέματα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης σχετικά με τις αλλαγές στη  νομοθεσία για τις απεργίες.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm», για την τροπολογία, που αφορά το ποσοστό της απαρτίας για συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας στις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων σωματείων ο κ. Νεφελούδης διευκρίνισε ότι  η τροπολογία, που αποσύρθηκε χθες από σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, θα κατατεθεί ξανά «στο αμέσως επόμενο διάστημα».

«Στην ουσία δεν θα αλλάξει τίποτα, με την έννοια ότι ήταν έτσι κι αλλιώς μία επιλογή, που δεν ήταν προτεραιότητά μας να επιλεγεί, για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία για τις απεργίες. Είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας με τους θεσμούς. Εκτιμώ, όμως, ότι πρέπει να βάλουμε τη συζήτηση στην ουσία της, αν και κατά πόσο αλλάζει διάφορα θέματα» είπε και διευκρίνισε:

«Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι πρέπει πέρα από τους τεχνικούς όρους -δηλαδή απαρτία στο 1/3 ή στο 1/2 των ταμειακώς εντάξει- το μείζονος σημασίας πολιτικό θέμα που υπάρχει και αφορά τον κάθε άνθρωπο, την κοινωνία ολόκληρη, είναι πώς μαζικοποιείται το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και αυτό δεν είναι θέμα αριθμητικό, είναι θέμα ουσιαστικής πολιτικής παρέμβασης των συνδικάτων, των συνδικαλιστικών παρατάξεων».

Ο κ. Νεφελούδης σημείωσε ότι από τη ρύθμιση, που αφορά την κήρυξη απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία «εξαιρούνται τα εργοστασιακά επιχειρησιακά σωματεία, που έχουν πανελλαδική εμβέλεια, δηλαδή αν μία επιχείρηση έχει υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται σε αυτή τη ρύθμιση, όπως εξαιρούνται και τα περιφερειακής εμβέλειας επιχειρησιακά σωματεία, αν μία επιχείρηση έχει π.χ. στη Θεσσαλονίκη και έχει και σε περιοχές της ίδιας περιφέρειας».


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2017/12/blog-post_638.html#ixzz50VOIGcxi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger