Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΚΛΙΜΆΚΙΟ ΔΗΜΌΣΙΟΝ ΥΠΑΛΛΉΛΩΝ ΑΎΡΙΟ ΘΑ ΕΛΈΓΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΆΒΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΆΣΤΕΣ

24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου. Επηρεάζονται οι συγκοινωνίες σε στεριά και θάλασσα. Συμμετέχουν καθηγητές ΟΛΜΕ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, δημοσιογράφοι, η ΠΟΣΠΕΡΤ και η Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος και του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια.

Σε στάσεις εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής συμμετέχοντας στην απεργία. Ειδικότερα, οι συρμοί του μετρόθα αρχίσουν να κυκλοφορούν από τις 09:00 έως τις 16:00 λόγω στάσεων εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.
Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ, λόγω στάσεων εργασίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τα οποία θα αρχίσουν να κινούνται από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.
Επιπλέον, σιδηροδρομικά και οδικά δρομολόγια δεν θα πραγματοποιούνται ούτε στο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13/12/2017 έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 14/12/2017, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.).
Επίσης, ματαιώνονται τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 13/12/2017.
Σημειώνεται ότι, οι αμαξοστοιχίες 600/601 (από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που αναχωρούν στις 23:55 και 23:00 αντίστοιχα, το βράδυ της Πέμπτης 14/12/2017, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας.
Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων διεκδικούν:
«’Αμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, έτους 2018, για να ανατραπούν εδώ και τώρα οι δραματικές περικοπές των κοινωνικών δικαιωμάτων και η σχεδιαζόμενη φοροκαταιγίδα.
Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα το δικαίωμα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα απεργίας και διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger