Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Η απάτη με το ΤripAdvisor, απλά... δεν υπάρχει! (εικόνες)

Μια φοβερή ιστορία που αποκαλύπτει πως ένας άνθρωπος κατάφερε να κοροϊδέψει το TripAdvisor στήνοντας ένα επικό σκηνικό

Ένα ενδιαφέρον πείραμα  αποφάσισε να κάνει ο Oobah Butler, δημιουργώντας ένα εστιατόριο για το TripAdvisor πραγματικά από... το πουθενά! Ορμώμενος από την πεποίθηση πως το TripAdvisor παρουσιάζει μια «ψεύτικη» πραγματικότητα, αποφάσισε να μπει στη διαδικασία αποδόμησής του με έναν ασυνήθιστο τρόπο. 
Σύμφωνα με πληροφορίες από το αγγλικό vice, ο άνθρωπος αυτός έφτιαξε ένα εστιατόριο στην αυλή του σπιτιού του, μόνο που δεν ήταν πραγματικό. Όπως περιγράφει ο ίδιος, έκανε μια σειρά από ενέργειες έτσι ώστε το εστιατόριο να φαίνεται ότι υπάρχει, ενώ στην πραγματικότητα τίποτα απ' αυτά δεν ήταν αληθινό. Άρχισε λοιπόν να στήνει το σαίτ του ρεστοράν και μετά πέρασε στην διαμόρφωση του μενού. Αποφάσισε πως ένα καλό κόνσεπτ για να «πιάσει» το μενού είναι να ονομάσει τα πιάτα σύμφωνα με τη διάθεση. 
Έπειτα, φωτογράφησε τα πιάτα τα οποία αποτελούνταν από διάφορα «ακατάλληλα» υλικά, αλλά η εικόνα τους ήταν αρκετά «γκουρμέ», όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες:
Το TripAdvisor δεν δυσκολεύτηκε να δεχτεί στους κόλπους του αυτό το νέο μαγαζί, κι έτσι ο «ιδιοκτήτης» άρχισε να έρχεται σε επαφή με διάφορους φίλους και διάσημους για να γράψουν πειστικές αξιολογήσεις και αν ανέβει το σάιτ. Κι ενώ ξεκίνησε στη θέση 18.149,το τελευταίο δηλαδή εστιατόριο στο Λονδίνο, μετά τις αξιολογήσεις εκτοξεύθηκε στη θέση 1.456. Τότε, η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει, καθώς τα τηλέφωνα δεν σταματούσαν να χτυπούν και οι υποψήφιοι πελάτες έκλειναν τραπέζια για την επόμενη βδομάδα, τον επόμενο μήνα...
Μέχρι το τέλος του Αυγούστου,κι ενώ το εστιατόριο ξεκίνησε τον Απρίλη του 2017, είχε φτάσει στον αριθμό 156. Διάφορες εταιρίες άρχισαν τότε να τον προσεγγίζουν, συμπεριλαμβανομένων του Google Maps, εργαζόμενοι που ήθελαν να δουλέψουν εκεί, διαφημιστικές, και μέχρι τον χειμώνα το μαγαζί βρίσκεται μέσα στα 30 καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου.
Και τότε, ένα βράδυ έρχεται ένα e-mail του TripAdvisor, ζητώντας πληροφορίες. Αυτό συνέβη, όταν τελικά το εστιατόριο βρέθηκε στην πρώτη θέση στο Λονδίνο, την 1η Νοέμβρη. Το επόμενο βήμα λοιπόν, ήταν όλη αυτή η «εικονική πραγματικότητα» να γίνει πραγματικότητα. Κι έτσι οργανώθηκε το Μεγάλο Πάρτυ, το οποίο είχε μπάτζετ 31 λίρες, με τα φτηνότερα υλικά από το σουπερμάρκετ.
Το αποτέλεσμα ήταν το εξής: 
Ενώ κάλεσε βιαστικά όλους αυτούς τους ανθρώπους, με μηδενικό εξοπλισμό, πλαστικές καρέκλες κάτω από το υπόστεγο του σπιτιού του με κότες να κυκλοφορούν τριγύρω,οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν με την σκέψη ότι πραγματικά θα μπορούσε να είναι αυτό το καλύτερο εστιατόριο στο Λονδίνο με μόνο κριτίριο την βαθμολογία του TripAdvisor. Πραγματικά, μετά απ' αυτό, ίσως όλα είναι δυνατά!
Δείτε και τις φωτογραφίες από τη Μεγάλη Βραδιά, για να καταλάβετε για τι κατάσταση μιλάμε:
Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger