Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Από το Σικάγο έως την Καισαριανή και μέχρι το μέλλον… – του Γεράσιμου Χολέβα

Από τον Μάη του 1886, στο Σικάγο, την πρώτη Πρωτομαγιά στην Ελλάδα (Αθήνα – 1893), τον ματωμένο Μάη (Θεσσαλονίκη – 1936), την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή μέχρι και το μέλλον…
   Γιατί η Ιστορία δεν τελείωσε.
   Το μέλλον των ανθρώπων δεν είναι καταδικασμένο στη βαρβαρότητα.     
   Γιατί «…η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή / που δεν την αρμενίσαμε ακόμα. / Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα./ Τις πιο όμορφες μέρες,/ τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα…» (Ναζίμ Χικμέτ).

H Μ. Χρυσοβελώνη για την Πρωτομαγιά

Η Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας και Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη αναφέρει σχετικά με τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς: «Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στους αγώνες εκατομμυρίων εργαζομένων που υπερασπίστηκαν την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα.

Ρύθμιση-ανάσα: Διαγραφή χρεών για 150.000 ασφαλισμένους

Πρόκειται για οφειλές άνω των 3 δισ. ευρώ χιλιάδων μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και δημοσιογράφων

Ρυθμίσεις-ανάσα για περισσότερους από 150.000 ασφαλισμένους που βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις
φέρνει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Μετά από καθυστέρηση αρκετών μηνών, ο αρμόδιος υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος θα καταθέσει διάταξη στη Βουλή με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα διαγραφής οφειλών που είχαν βεβαιωθεί πριν από τη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης για όσους ασφαλισμένους βρίσκονταν παράλληλα στα μητρώα δύο ή περισσότερων ταμείων για το ίδιο ή παρεμφερές αντικείμενο απασχόλησης.

Find Best Car & Motorbike on Skopelos MAGIC CARS

Δεμένα αύριο τα πλοία στα λιμάνια – 24ωρη απεργία της ΠΝΟ

Αφιέρωμα σε μια εμβληματική μορφή της Εθνικής μας Αντίστασης που "έφυγε" σαν σήμερα το 1991. Στον Λάκη Σάντα.


Σαν σήμερα, 30/4/1991, πλήρης ημερών και σε ηλικία 89 ετών έφυγε απ’ την ζωή μια εμβληματική μορφή τηςΕθνικής μας Αντίστασης. Ο Λάκης Σάντας.
Ο άνθρωπος που μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασαν τη Γερμανική σημαία από την Ακρόπολη στις 31 Μάη του 1941.

Το μπλογκ μας κάνει ένα μικρό αφιέρωμα σ’ αυτόν τον ήρωα που η ανταμοιβή του από το μετεμφυλιακό κράτοςήταν φυλακές και εξορίες, όπως και οι υπόλοιποι αγωνιστές της Εθνικής μας αντίστασης.

30.4.1945: Η Κόκκινη Σημαία πάνω από το Ράιχσταγκ

Ηταν 30 Απρίλη του 1945 και ώρα 21.50 όταν ο επιλοχίας Μ. Α. Φ. Γιεγκόροφ και ο λοχίας Μ. Β. Καντάρια του σοβιετικού στρατού έστησαν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, τη Σημαία της Νίκης, πάνω από τον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταγκ.

Αμέσως μετά, ο διοικητής της 3ης στρατιάς κρούσης στρατηγός Β. Ι. Κουζνετσόφ, που παρακολουθούσε προσωπικά την ιστορική μάχη κατάληψης του Ράιχσταγκ, πήρε στο τηλέφωνο το κέντρο διοίκησης και ανακοίνωσε στο στρατάρχη Ζούκοφ«Στο Ράιχσταγκ κυματίζει η κόκκινη σημαία! Ζήτω, σύντροφε στρατάρχη!»1.

Παρόλο που δεν είχαν τελειώσει οι μάχες και τα ναζιστικά στρατεύματα συνέχιζαν να αμύνονται μέσα στο Βερολίνο, το γεγονός είχε ξεχωριστή σημασία.
Ηταν πια φανερό πως ο πόλεμος στην Ευρώπη από στιγμή σε στιγμή τελείωνε οριστικά. Αλλά η σημαία πάνω στο Ράιχσταγκ είχε διπλή σημασία.

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Με αυτή την ενδεκάδα θα παραταχθεί η πρωταθλήτρια ΑΕΚ στον αγώνα με τον ΑΟΚ στην Κέρκυρα που αρχίζει σε ΛΙΓΟ

ΞΑΝΘΗ - ΛΑΡΙΣΑ live streaming

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός-Olympiakos Piraeus Vs Panetolikos live

Kerkyra Vs AEK Athens-Κέρκυρα – ΑΕΚ live

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ-Panathinaikos Vs PAOK live

Η απάτη με το λάδι

την Παρασκευή 4-5-2018 θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Σκοπέλου.Το πρόγραμμα κουνουποκτονίας


Η εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας για το χρονικό διάστημα από 30/04/2018 έως 04/05/2018 (επικαιροποίηση χαρτογράφησης, δειγματοληψίες, ψεκασμοί περιαστικού και φυσικού συστήματος), θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 30 Απριλίου και την Τετάρτη 2-5-2018 σε περιοχές του Δήμου Σκιάθου, την Πέμπτη 3-5-2018 στο Δήμο Αλοννήσου και την Παρασκευή 4-5-2018 θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Σκοπέλου.
Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκληρώνοντας έγκαιρα τις σχετικές διαδικασίες για την εφαρμογή του προγράμματος της κουνοποκτονίας, αλλά και τη χαρτογράφηση περιοχών και σημείων και τις δειγματοληψίες, με εξειδικευμένα συνεργεία και προσωπικό, ξεκινάμε τους ψεκασμούς σε περιοχές και σημεία που μας έχουν υποδείξει οι Δήμοι. Οι ψεκασμοί θα συνεχισθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με το πρόγραμμα της κουνοποκτονίας για την κάθε εβδομάδα να δημοσιεύεται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης με σχετικό δελτίο τύπου της Περιφερειακής Ενότητας».

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Νέα έρευνα προτρέπει όσους έπαθαν εγκεφαλικό να παίζουν ... χαρτιά

Νέα έρευνα προτρέπει όσους έπαθαν εγκεφαλικό να παίζουν ... χαρτιάΜια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα, η μεγαλύτερη του είδους της έως σήμερα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, έπειτα από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, η αποκατάσταση του ασθενούς μπορεί να επιταχυνθεί με απλές δραστηριότητες, όπως το να παίζει χαρτιά ή να προσπαθεί να πετάξει από απόσταση ένα μπαλάκι μέσα σε ένα καλάθι αχρήστων.

Ποιο ζώο σκοτώνει τους περισσότερους ανθρώπους;

shutterstock
Λιοντάρια, τίγρεις, κροκόδειλοι, φίδια, αρκούδες, λυσσασμένοι σκίουροι. Δεκάδες είναι τα είδη ζώων τα οποία μπορούν, εφόσον τους δοθεί η ευκαιρία, να βάλουν τέλος στη ζωή ενός ανθρώπου, εκμεταλλευόμενα τη δύναμη, τα ιδιαίτερα κοφτερά δόντια τους ή το δηλητήριο τους.
Κάθε χρόνο, περίπου ένα εκατ. άνθρωποι σε όλον τον κόσμο χάνουν τη ζωή τους, εξαιτίας μιας επίθεσης από κάποιο είδος του ζωικού βασιλείου. Ποιο είναι όμως το ζώο, το οποίο σκοτώνει τους περισσότερους ανθρώπους;

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Τιμητής της κοινωνικής και πολιτικής μας ζωής ο Πέτρος Μαντούβαλος! Χαρακτηρίζει "εγκληματική οργάνωση" τον "Ρουβίκωνα".


Κοίτα να δεις που έγινε και τιμητής της κοινωνικής και πολιτικής μας ζωής ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ., Πέτρος Μαντούβαλος!
Και όχι μόνο αυτό. Δημιούργησε και δική του νομολογία και το μόνο που δεν έκανε ήταν να απαγγείλει ποινές.

Ο αγαπημένος, λοιπόν δικηγόρος των media παρουσιάστηκε στο τηλεοπτικό κανάλι του Αλαφούζου για να μας πει ότι ο «Ρουβίκωνας» είναι «εγκληματική οργάνωση» η οποία διαθέτει «επιχειρησιακό βραχίωνα και ιεραρχία».
Βγήκε αυτός ο έγκριτος ποινικολόγος να αποδώσει κατηγορίες στην αναρχική ομάδα που ούτε αστικό δικαστήριο δεν το επιχείρησε!
Απ’ ότι ξέρουμε ούτε οι πιο ακραίοι συντηρητικοί πολιτικάντηδες δεν τόλμησαν μέχρι τώρα να χαρακτηρίσουν την αναρχική ομάδα σαν «εγκληματική οργάνωση» με δεδομένο ότι τα μέλη της μόνο με πλημμεληματικού  χαρακτήρα αδικήματα έχουν κατηγορηθεί.
Εν αντιθέσει με τον Π. Μαντούβαλο. 

Λίβερπουλ - Ρόμα Champions League Liverpool vs Roma: TV channel, live stream

Ζάλγκιρις - Ολυμπιακός Euroleague LIVE

ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΕΛΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΚΜΙΣΘΩΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 628 ΕΥΡΩ

Κοιτάξτε την κουκίδα στο κάστρο και μετά από λίγο δε θα πιστεύετε τι βλέπουν τα μάτια σας! (βίντεο)

Στο κέντρο αυτής της ασπρόμαυρης φωτογραφίας υπάρχει μια μικρή μαύρη κουκίδα. Την βλέπετε; Είναι μέσα σε έναν μικρό κίτρινο κύκλο για να την εντοπίσετε πιο εύκολα.

Kαταρρέει η Σκευωρία των Χημικών της Συρίας ΝΜ -0 Τ


Το Μεγαλύτερο Κανάλι Ειδήσεων της Γερμανίας: «Πιθανότατα Πλαστή Επίθεση Χημικών στη Συρία». Νομική επιτροπή της γερμανικής βουλής καταδικάζει τον συμμαχικό βομβαρδισμό.

Zero Hedge 21-4-18

Παλαιός ανταποκριτής ειδησεογραφικού προγράμματος του κρατικού γερμανικού καναλιού ZDF heute συγκλόνισε το ευρωπαϊκό ακροατήριό του κατά την διάρκεια ανταπόκρισής του από επιτόπια ανταπόκριση στη Συρία με μιαν ευθεία και έντιμη περιγραφή των διαπιστώσεων της έρευνάς του για τα συμβάντα στην Ντούμα.

Δυστυχώς τεράστιο το πρόβλημα στα καφέ μπαρ της Σκοπέλου

Προσεχώς… τέλος για τα πλαστικά καλαμάκια που συνοδεύουν τα ποτά που σερβίρονται σε μπαρ και κλαμπ, καθώς οι εταιρείες αλκοολούχων ποτών αναλαμβάνουν σειρά νέων πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Αναγκαίο το μεταφορικό ισοδύναμο στα νησιά


Διαβούλευση με αντικείμενο το σχέδιο νόμου που θα εισάγει στις νησιωτικές κοινωνίες την εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου, οργανώθηκε πρόσφατα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπό τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Γιαννέλλη - Θεοδοσιάδη και τον γενικό γραμματέα Ναυτιλίας Διονύση Τεμπονέρα και τη συμμετοχή των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού των νησιών της ελληνικής επικράτειας, συμπεριλαμβανομένης της Σκιάθου.

Σαν σήμερα ο ΓΑΠ καλεί λόγω του 125% του ΑΕΠ χρέους, τους καλούς φίλους μας Ε.Ε και ΔΝΤ να μας σώσουν!

Σαν σήμερα ο ΓΑΠ καλεί λόγω του 125% του ΑΕΠ χρέους, τους καλούς φίλους μας Ε.Ε και ΔΝΤ να μας σώσουν! 8 χρόνια και 3-4 μνημόνια μετά,που μας φτωχοποίησαν και μας εξαθλίωσαν, τα μόνα που άλλαξαν είναι ο Αlex στη θέση του Γιωργάκη και το χρέος που αυξήθηκε από 125% σε σχεδόν 180%

14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και στον δήμο Σκοπέλου το πρόγραμμα Aρχίζει από το σχολικό έτος 2018-2019

Aρχίζει από το σχολικό έτος 2018-2019 σε 184 δήμους της χώρας η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίου του 2018 την ηλικία των 4 ετών.
Η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα γίνει, σε βάθος τριετίας, υποχρεωτική σε όλους τους δήμους και θα ενταχθεί στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ενιαίας 14χρονης εκπαίδευσης, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα των εκπαιδευτικών, των παιδαγωγών και των γονέων.

Χωρίς πλοία την 1η Μαΐου, λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία της ΓΣΕΕ

Χωρίς πλοία την 1η Μαΐου, λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία της ΓΣΕΕ
Τη συμμετοχή της στην απεργία της ΓΣΕΕ, την 1η Μαΐου, με την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Ζητείται μάγειρας από μεζεδοπωλείο - εστιατόριο

Αποτέλεσμα εικόνας για μαγειρας ζητειταιΖητείται μάγειρας από μεζεδοπωλείο - εστιατόριο στο κέντρο της Σκοπέλου, με γνώση σε σχάρα και τηγάνια. Προσφέρεται πλήρης ασφάλεια, δώρα και άδειες.... επικοινωνήστε στο 6983776201

Σερβιτόρος Εστιατορίου Ζητείται - Σκόπελος

Αποτέλεσμα εικόνας για Σερβιτόρος Εστιατορίου Ζητείται - ΣκόπελοςΑπαραίτητες προϋποθέσεις:
  • Προϋπηρεσία τουλάχιστον 2 ετών σε αντίστοιχη θέση σε εστιατόριο
  • Ηλικία έως 40 ετών
  • Γνώση της αγγλικής γλώσσας (επιθυμητή η γνώση περισσότερων ξένων γλωσσών)
  • Χωρίς υποχρεώσεις
  • Ευπαρουσίαστη και επαγγελματική εμφάνιση
  • Πνεύμα συνεργασίας / ομαδικότητας
Προσφέρονται:
  • Εποχική απασχόληση
  • Άριστες συνθήκες εργασίας
  • επικοινωνήστε στο 6983776201
>

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Πρωταθλήτρια Ελλάδας η ΑΕΚ

Πρωταθλήτρια Ελλάδας η ΑΕΚ

Έπειτα από 24 χρόνια προσμονής η ΑΕΚ επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού ποδόσφαιρου. 

Με τον Πέτρο Μάνταλο στην αποστολή 172 μέρες μετά την επέμβαση στο γόνατο, η αποστολή της ΑΕΚ για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Γεννιέται ο Βλαντιμίρ Ιλιτς Ουλιάνοφ, ο Λένιν

1870 Γεννιέται ο Βλαντιμίρ Ιλιτς Ουλιάνοφ, ο Λένιν. Η ζωή και η δράση του είναι αξεχώριστα δεμένες με την ίδρυση και τη δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο Λένιν παίρνει ο ίδιος άμεσα μέρος στην πρακτική δράση για την επαναστατική ανύψωση της εργατικής τάξης. Επιμένει στην ίδρυση του δικού της κόμματος πάνω στις αρχές που ο ίδιος επεξεργάστηκε και, μάλιστα, σε διάκριση από τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Δεύτερης Διεθνούς. Ετσι, το μπολσεβίκικο κόμμα είναι το πρώτο με τις αρχές του «Κόμματος Νέου Τύπου». Με επικεφαλής τον Λένιν, το μπολσεβίκικο κόμμα μπαίνει μπροστάρης της ταξικής πάλης του προλεταριάτου και των άλλων καταπιεσμένων λαϊκών στρωμάτων, κυρίως της φτωχής αγροτιάς και των μισοπρολετάριων της Ρωσίας. Οδηγεί το προλεταριάτο της Ρωσίας έως τη νίκη με την κατάληψη της εξουσίας και την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του προλεταριάτου. Ετσι ανοίγει ο δρόμος για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού για πρώτη φορά στον κόσμο, μετά τη νικηφόρα επανάσταση.

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός live streaming

Smyrnis Vs Olympiakos Piraeus-Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός live streaming

PAOK Vs Xanthi FC live streaming

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ AEK Athens Vs Levadiakos-ΑΕΚ-Λεβαδειακός live streaming

Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά και δωρεάν τον αγώνα: ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ σε live streaming. Ο αγώνας Aek vs Levadiakos θα ξεκινήσει στις 19:00 (22-04-2018). Συχνά μετά την έναρξη του αγώνα προστίθενται περισσότερα κανάλια και σε καλύτερη ποιότητα streaming, για να τα δείτε θα πρέπει να ανανεώσετε την σελίδα σας πατώντας ταυτόχρονα ctrl f5, έτσι ώστε να δείτε το φρέσκο περιέχομενο. Τα κανάλια εμφανίζονται ακριβώς πάνω από το βίντεο του αγώνα

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Προσδοκούν

Ανοίγουν σταδιακά οι τουριστικές επιχειρήσεις στις νησιωτικές περιοχές της Μαγνησίας ενόψει της έναρξης των πτήσεων εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, που σηματοδοτούν άλλωστε και την έναρξη της νέας σεζόν.
Οι επαγγελματίες προσδοκούν ότι η κίνηση της σεζόν θα ακολουθήσει ανοδική τάση, υπενθυμίζοντας ωστόσο στις ναυτιλιακές εταιρείες ότι ο προγραμματισμός ακτοπλοϊκών δρομολογίων που διευκολύνουν τη μετάβαση των τουριστών που ταξιδεύουν με αεροπλάνο στο νησί της επιλογής τους, θα βοηθήσει σημαντικά τη μακροπρόθεσμη ενίσχυση της επισκεψιμότητας.

Η αποστολή της ΑΕΚ:

Μπροστά ο Νεοδημοκράτης Βουλευτής Βορίδης, τότε πρόεδρος της ΕΠΕΝ. Πίσω στο κάδρο ο Παπαδόπουλος. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι τι σημαίνει δεξιά

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Και οι "λειτουργοί της θέμιδας" "ξεπλύνουν" την ναζιστική συμμορία καταδικάζοντας ευρωβουλευτή του ΚΚΕ


Το δημοσίευμα μας λέει ότι: "Με απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος καταδικάστηκε σε χρηματική αποζημίωση ενός νυν και δύο πρώην βουλευτών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, για δήθεν "εξύβριση και ηθική βλάβη" τους, όταν το 2012 σε συνέντευξη Τύπου, ως επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε απάντηση δημοσιογραφικής ερώτησης για την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στις παρελάσεις, για την 28η Οκτωβρίου, δήλωσε ότι "οι νοσταλγοί του Χίτλερ, οι πολιτικοί απόγονοι των ντόπιων συνεργατών του βρωμίζουν τον τόπο και δεν έχουν θέση σε παρελάσεις και εκδηλώσεις που τιμούν την αντίσταση του λαού μας κατά των φασιστών – ναζιστών".

Σαν σήμερα το 1914 η σφαγή του Λάντλοου και η δολοφονία του Ελληνα αρχηγού των απεργών-ανθρακωρύχων Λούη Τίκα ((Ηλία Σπαντιδάκη)

Συμπληρώνονται σήμερα 104 χρόνια από την ημέρα που η Εθνική Φρουρά της Πολιτείας του Κολοράντο των ΗΠΑ ανοίγει πυρ κατά απεργών ανθρακωρύχων στην πόλη Λάντλοου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 εργάτες, ανάμεσά τους και ο Ελληνικής καταγωγής συνδικαλιστής Λούης Τίκας ((Ηλίας Σπαντιδάκης).

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

KKE: 2,5 χρόνια περιμένουν αποζημιώσεις οι επαγγελματίες της Σκοπέλου

Τη Σκόπελο και τη Σκιάθο επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Περιφερειακό Σύμβουλο Θεσσαλίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Στη Σκόπελο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Χρήστο Βασιλούδη, όπου συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί. Εκτενής αναφορά έγινε στις τεράστιες καταστροφές στις υποδομές (λιμάνια, οδοποιία κλπ) από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2015, καθώς «ακόμη και σήμερα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που αφορούν ακόμη και την ασφάλεια ανθρώπων, κτιρίων και οικισμών, εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης και αδιαφορίας και της έλλειψης τεχνικού επιστημονικού δυναμικού στον Δήμο».

Τέλος στην απεργία της ΠΝΟ- Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

Τη μη περαιτέρω κλιμάκωση της απεργιακής κινητοποίησης, αποφάσισε η πλειοψηφία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι.
Από αύριο από τις 6 ώρα τα ξημερώματα και μετά, τα δρομολόγια των πλοίων θα γίνονται κανονικά.

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Σκόπελο Το κόστος μεταφοράς της Κινητής Μονάδας καθώς και τα εισιτήρια του προσωπικού που τη συνοδεύει είναι χορηγία της Α.Ν.Ε.Σ.

Ο Δήμος Σκοπέλου, σε συνεργασία με την 5η Υ.ΠΕ. και στα πλαίσια του προγράμματος πρόληψης από τις κινητές μονάδες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιεί  από την Δευτέρα 7/5/2018 έως την Πέμπτη το μεσημέρι 10/5/18 στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου
και  από Πέμπτη 10/5/18 το απόγευμα έως Σάββατο μεσημέρι 12/5/18 στην περιοχή Ελευθερώτριας -είσοδος Γλώσσας (Σχολεία) τις παρακάτω εξετάσεις:
• Μαστογραφία πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού σε γυναίκες κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 6940306978.

Ξεκινούν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ

Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ


Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 22 Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ, σύμφωνα με το εξώδικο που εστάλη σήμερα προς την διοίκηση της επιχείρησης.
Αύριο Παρασκευή 20 Απριλίου η ΓΕΝΟΠ έχει εξαγγείλει 3ωρη στάση εργασίας από τις 7 ως τις 10 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στην οδό Χαλκοκονδύλη.
Υπενθυμίζεται πως η ΓΕΝΟΠ αντιδρά στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης που προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Ζητά ακύρωση του σχεδίου πώλησης, επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δημόσιο, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και προσλήψεις προσωπικού.

Κάρολος Δαρβίνος: Ένας ασυνήθιστος επαναστάτης. Πέθανε σαν σήμερα το 1882

Ο Κάρολος Δαρβίνος υπήρξε το λιγότερο ένας ασυνήθιστος επαναστάτης. Ο πατέρας του ήταν διάσημος γιατρός και σπουδαίος επιχειρηματίας. Παππούς του ήταν ο Josiah Wedgwood, ιδρυτής μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής κεραμεικών στην Ευρώπη. Θα μπορούσε να έχει ζήσει μια ζωή ξενοιαστη, αλλά αντί γι’ αυτό αφιέρωσε τη ζωή του στην επιστήμη.

Ο "ευσεβής" Αμερικανός πρέσβης "επιθεωρεί"


Δεν είναι επιβεβαιωμένες οι πληροφορίες που κυκλοφορούν και οι οποίες αναφέρουν ότι ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, επισκέφτηκε τους καλόγερους του «Αγίου» Ορους για να τους ζητήσει να προσευχηθούν να έχουν θετικό αποτέλεσμα οι ΝΑΤΟϊκοί «ανθρωπιστικοί βομβαρδισμοί» στην Συρία.
Οι αναφορές ότι ο αμερικανός αξιωματούχος ζήτησε από τους «άγιους πατέρες» να προσαρμόσουνστην σημερινή πραγματικότητα την «ευλογία» που έκαναν για να είναι «νικηφόρα τα όπλα του Χίτλερ» και να συμβαδίσει με τα νέα δεδομένα το τροπάρι του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με το οποίο «προσεύχεται» να μακελέψει ο Ερντογάν τον Κουρδικό λαό, ελέγχονται για την βασιμότητα τους.

Εγκληματίας συνελήφθη Πουλούσε μαρούλια και λάχανα χωρίς άδεια


Για παράνομο υπαίθριο εμπόριο συνελήφθη σήμερα 31χρονος ημεδαπός από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ρήγα Φεραίου.
Ο 31χρονος κατελήφθη να κατέχει και να διαθέτει οπωρολαχανικά χωρίς άδεια, ενώ στερούνταν και πιστοποιητικό υγείας.

Επερώτηση της ΛΑΣ Θεσσαλίας για προβλήματα των κατοίκων της Σκοπέλου

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛ!!! Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος το γκολ της πρόκρισης με μαγικό ανάποδο ψαλίδι στο 94'! Η ΑΕΚ στον τελικό και πάμε για το νταμπλ!

Η 11αδα της ΑΕΚ στην ρεβάνς με την Λάρισα

Φόρο-σαφάρι φέτος στην Σκόπελο!!!

ΑΑΔΕ: Εντατικοποιούνται οι επιτόπιοι έλεγχοι σε δημοφιλή νησιά και άλλες περιοχές από τις αρχές Ιουνίου έως και τον ΣεπτέμβριοΑπό την έντυπη έκδοση 

Του Γιώργου Κούρου
gkouros@naftemporiki.gr
Το καλοκαιρινό της «σαφάρι», από τις αρχές Ιουνίου, προετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο περιορισμού της φοροδιαφυγής και στήριξης των δημοσίων εσόδων, «στοχοποιώντας» μάλιστα συγκεκριμένα νησιά και γενικότερα τουριστικές περιοχές της χώρας.

ΑΕΚ - Λάρισα-AEK Athens - AEL Larissa live stream


Ολυμπιακός - Ζάλγκιρις Euroleague-olympiacos vs zalgiris live streaming

Κανονικά τα δρομολόγια προς Σποράδες, παρά την απεργία


Κανονικά εκτελούνται σήμερα Τετάρτη τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Βόλου -Β. Σποράδων, παρά την 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΠΝΟ.
Το επιβατηγό -οχηματαγωγό πλοίο "Εξπρές Σκιάθος" απέπλευσε κανονικά σήμερα το πρωί από το λιμάνι του Βόλου για τα νησιά των Σποράδων, όπως και το επιβατηγό -οχηματαγωγό "Πρωτέας" από τις Σποράδες για τον Βόλο.

Διακομιδές ασθενών

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
52χρονου από το λιμάνι Κουκουναριές Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ” Ν. Σκιάθου 158, και 
68χρονου από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

63 χρόνια από τον θάνατο του "κομουνιστή και πράκτορα των Σοβιετικών" Αλβέρτου Αϊνστάιν

«Η λέξη θεός δεν είναι για μένα τίποτα περισσότερο από την έκφραση και το προϊόν των ανθρώπινων αδυναμιών. Η Βίβλος είναι μια συλλογή αξιότιμων, αλλά ακόμη πρωτόγονων μύθων που είναι εντούτοις αρκετά παιδαριώδεις. Καμιά ερμηνεία, ανεξάρτητα από το πόσο επιδέξια μπορεί να είναι, δεν πρόκειται να το αλλάξει για μένα αυτό…. Για μένα η εβραϊκή θρησκεία, όπως και όλες οι άλλες, είναι μια ενσάρκωση των πιο παιδαριωδών δεισιδαιμονιών».
Powered By Blogger